Πόσο ακριβές θα είναι οι Κυκλάδες τον Αύγουστο;

Έπεσαν όντως οι τιμές; Συμφέρει να κλείσεις από τώρα; Πού παίζουν τα φθηνότερα δωμάτια; Απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα.
Πόσο ακριβές θα είναι οι Κυκλάδες τον Αύγουστο;
Οι τιμές των ακτοπλοϊκών έπεσαν ελάχιστα, στα αεροπορικά παίζουν προσφορές που αγγίζουν το εξωπραγματικό 42€ πήγαινε-έλα για Σαντορίνη (αλλά κυρίως για Ιούλιο και τέλη Αυγούστου, όπως εύκολα θα μάντευες) με τα δωμάτια τι γίνεται; Συμφέρει να κάνουμε από τώρα τις κρατήσεις μας για τον Αύγουστο; Είναι καλύτερες από πέρυσι οι τιμές; Κάναμε μια μίνι έρευνα αγοράς σε πέντε αγαπημένες Κυκλάδες για να αποφανθούμε… και για να σου βάλουμε ιδέες.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για τις μέρες γύρω από το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου (για την ακρίβεια, Πέμπτη 13 με Δευτέρα 17/8). Λίγο πριν και λίγο μετά, θα είναι χαμηλότερες.

Στη Σαντορίνη…



Καλές προσφορές που φτάνουν ακόμα και το -40% αν κλείσεις από τώρα παίζουν και στο Booking, αλλά και στα site των ξενοδοχείων, σε πολυτελή δωμάτια και σουίτες σαν αυτά του Villa Olympia στον Περίβολο (131€ το deluxe δίκλινο) και του Acropole Sunrise στο Καμάρι (112€ το δίκλινο με πρωινό και θέα θάλασσα). Στην πιο «κανονική» κατηγορία βρήκαμε δίκλινα με 42€ στην Περίσσα στο Porto Perissa, και στην Pansion St. George, με 65€ στον Καρτεράδο στο Floralia, και με 77€ στην Aldea.

Στην Άνδρο…



…η οποία έχει και ένα από τα φθηνότερα ακτοπλοϊκά των Κυκλάδων (19€ από τη Ραφήνα), παίζουν απροσδόκητα χαμηλές για τα δεδομένα του Αυγούστου τιμές, σαν τα 49€ για ένα οικογενειακό στούντιο με πρωινό στους Μαίνητες στον Αίολο, τα 70€ το δίκλινο του Ostria Hotel & Apartments στο Γαύριο τα 55€ για το δίκλινο στούντιο με θέα στη θάλασσα στην Ελπίδα στο Μπατσί τα 55€ για το deluxe δίκλινο με πρωινό στο Sariza Spring Hotel στα Αποίκια και τα 64€ το δίκλινο στούντιο στο Spanos Apartments στην παραλία του Αγίου Πέτρου. 

Στη Μήλο…



Κατά τι πιο τσιμπημένες, αλλά και πάλι χαμηλότερες από προηγούμενες χρονιές, βρήκαμε τις τιμές: Ένα στούντιο δύο ατόμων στην παραλία του Παπάφραγκα ξεκινά από 67€ στο ομώνυμο Papafragas Studios, στα 67,5€ θα βρεις αυτά τα ωραιότατα δίκλινα του Kardoulis Rooms στον Τριοβάσαλο, 75€ έχει το δίκλινο στο Errika’s Sweet Home στον Προβατά, 77€ στο Korina’s Rooms στην Απολλωνία και από 79€ ξεκινούν τα δίκλινα στο Polyegos View, επίσης στην Απολλωνία. 

Στη Σίφνο…



Οι τιμές είναι ανάλογες με αυτές της Μήλου. Η πλειοψηφία των οικονομικότερων δωματίων συγκεντρώνεται παραδοσιακά στις Καμάρες, όπου βρήκαμε δίκλινα με 60€ στο Στενό, με 65,5€ στο Theodora Rooms, και με 69€ στο Litsa Rooms. Στην Απολλωνία, ευχάριστη έκπληξη είναι τα 69€ του Hotel Sofia, ενώ στον Αρτεμώνα το ομώνυμο Ξενοδοχείο Αρτεμών έχει δίκλινα με 68,5€. Στα 72€, τέλος, κυμαίνονται τα δίκλινα στούντιο του Smaragda Rooms & Studios στον Άγιο Θωμά, κοντά στον Πλατύ Γιαλό.  

Στη Νάξο…



Η γνωστή υπερπροσφορά επιλογών, που οφείλεται εν μέρει και στο μέγεθος του νησιού, ρίχνει τις τιμές σε σχεδόν μη κυκλαδίτικα επίπεδα (τις εξισορροπούν, βέβαια, τα ακτοπλοϊκά, που ξεκινούν από 34€ one way). Το Πανόραμα, ας πούμε, στο Καστράκι έχει δίκλινα στούντιο με θέα στη θάλασσα στα 30,5€, ο Κούρος στον Απόλλωνα στα 46,5€ με πρωινό, το Δελφινάκι στον Λυώνα στα 54,5€ με πρωινό, η Ασκέλλα στον Άγιο Προκόπιο στα 55€ το στούντιο δύο ατόμων, ενώ στη Χώρα το Magic View ξεκινά από 58,5€ το δίκλινο και τα Studios Marina από 75€ το δίκλινο. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v