Τέλεια τριήμερα για την Καθαρά Δευτέρα

Στο Γαλαξίδι, το Πήλιο, τον Ταΰγετο, την Αίγινα και τους Δελφούς βρήκαμε ωραιότατα, οικονομικά δωμάτια για την Καθαρά Δευτέρα.

της Ηρώς Κουνάδη

Είτε σε αφορά το καρναβάλι, είτε σε αφήνει παγερά αδιάφορο, το πρώτο επίσημο τριήμερο του χρόνου είναι πάντα ιδανική αφορμή για εκδρομή. Και αν νομίζεις ότι δεν θα βρεις δωμάτιο διαθέσιμο τελευταία στιγμή… βρήκαμε εμείς για σένα.

Στον Ταΰγετο

Το ωραιότερο βουνό της Πελοποννήσου (αν όχι και της Ελλάδας ολόκληρης) παραμένει μυστηριωδώς απαλλαγμένο από τα πλήθη, π.χ., του Παρνασσού, και είναι ό,τι πρέπει για Σαββατοκύριακα –και τριήμερα− στη φύση, σε κουκλίστικα χωριουδάκια σταματημένα στον χρόνο, σε φαράγγια φαντασμαγορικά και μονοπάτια που ακολουθούν την πορεία κελαρυστών ποταμών. Η βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά έρχεται να συμπληρώσει το παζλ, σαν να μην ήταν ήδη αρκούντως δελεαστικό.



Διαβάστε περισσότερα - 8 υπέροχα χωριά στον Ταΰγετο
και Ταΰγετος: Μονοπάτια, διαμονή και φαγητό

Εδώ να μείνεις: Στα πανέμορφα σπιτάκια του Laconian Collection στα Βορδόνια (79€ το σπιτάκι δύο ατόμων) στα Αραχωβίτικα Καλύβια στις Καρυές (62€ το δίκλινο με πρωινό) ή στο πανέμορφο Taygetos Relaxing Cottage στην Πολιάνα (49€ ανά διανυκτέρευση για μέχρι τρία άτομα). Στην άλλη πλευρά του Ταΰγετου, στο Εξωχώρι της Μεσσηνίας, σούπερ επιλογή είναι το Ξενοδοχείο Φαράγγι (51€ το δίκλινο).

Στους Δελφούς και το Γαλαξίδι

Στο Γαλαξίδι έχει Αλευρωμουτζούρωμα (αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό, κλικ εδώ για φωτογραφίες) το μεσημέρι της Δευτέρας, στους Δελφούς έχει έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Και ανάμεσά τους, έχει τους πρόποδες του Παρνασσού που αρχίζουν σιγά-σιγά να λουλουδιάζουν, το μονοπάτι στο Χρισσό που είναι τέλειο για πρόβα ανοιξιάτικης πεζοπορίας, το ίδιο το Χρισσό που είναι ένα χωριουδάκι χάρμα οφθαλμών, και την Ιτέα που προσφέρεται για ουζάκια πλάι στο κύμα, σε περίπτωση μαρτιάτικης λιακάδας. Με βάση τους Δελφούς, θα εξερευνήσετε επίσης την κοσμοπολίτικη Αράχωβα και την πανέμορφη Αγόριανη ή αν είστε ορκισμένοι χειμωνολάτρεις θα ανηφορίσετε ως το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού για ένα τελευταίο χιονοπόλεμο.


Φωτό: George Antonatos | Shutterstock

Διαβάστε περισσότερα - Γαλαξίδι: Ένα νησί δεμένο στη στεριά

Εδώ να μείνεις: Το τριήμερο στο Γαλαξίδι τα δωμάτια είναι δυσεύρετα. Στους Δελφούς, όμως, που απέχουν μόλις μισή ωρίτσα, έχεις ωραιότατες επιλογές όπως το Hotel Athina (35€ το δίκλινο) και το Ξενοδοχείο Βαρώνος (72€ το δίκλινο με πρωινό). Επίσης καλή επιλογή, λίγο έξω από το Γαλαξίδι, είναι το Ξενοδοχείο Γαλαξίας (65€ το δίκλινο με πρωινό).

Στην Αίγινα

Σε έχει εκνευρίσει ο φετινός χειμώνας τόσο, που θες νησί εδώ και τώρα, δεν πα’ να κάνει ό,τι καιρό κάνει, εσύ θα κάτσεις για ουζάκια πλάι στο κύμα, έστω και κουκουλωμένος με κασκόλ και παλτά; Σε νιώθουμε. Κι έχουμε να σου προτείνουμε (ελπίζοντας σε λιακάδες) να πάρεις το ferry boat και να ‘σαι σε μια ωρίτσα στην Αίγινα, όπου ακόμα και χωρίς πολύωρες ουζοκατανύξεις στην ακροθαλασσιά, το νησιώτικο άρωμά σου θα το πάρεις: Με βόλτες στην γραφική προκυμαία, ανάμεσα σε χρωματιστά νεοκλασικά, με sightseeing στον ναό της Αφαίας και το λοφάκι της Παληαχώρας με τα βυζαντινά εκκλησάκια του, και με μια ποδηλατάδα ή έστω αυτοκινητάδα μέχρι το πανέμορφο ψαροχώρι της Πέρδικας.


Φωτό: milosk50 | Shutterstock

Διαβάστε περισσότερα – Αίγινα: Τα καλύτερα σε ένα Σαββατοκύριακο

Εδώ να μείνεις: Στα ωραιότατα στούντιο Καλοκέντη, στην πόλη της Αίγινας (51€ το δίκλινο), όπως και τα οικονομικά δωμάτια του Aqua Mare (35€ το δίκλινο) ή στα κουκλίστικα στούντιο Antzi στην Πέρδικα (71€ το δίκλινο με πρωινό).

Στο Πήλιο

Και βουνά και δάση για πεζοπορίες σε φρεσκολουλουδιασμένα μονοπάτια, και παραλίες για ουζοκατάνυξη πλάι στο κύμα αν μας κάνει τελικά την χάρη ο καιρός, και κουκλίστικα χωριουδάκια να μην χορταίνεις να τα περπατάς, και μια από τις καλύτερες κουζίνες ολόκληρης της Ελλάδας. Το Πήλιο είναι πάντα μια από τις πιο δυνατές υποψηφιότητες όταν σκεφτόμαστε εκδρομή, με τα χαϊλάιτ του να περιλαμβάνουν το φαντασμαγορικό δάσος της Τσαγκαράδας, τη ζωντάνια και τα αξιοθέατα της Ζαγοράς, τον Άγιο Λαυρέντιο και τις Μηλιές που μοιάζουν σαν να βγήκαν από αναγεννησιακό πίνακα ζωγραφικής, τα εντυπωσιακά αρχοντικά της Βυζίτσας και της Πορταριάς, και το ταβερνάκι πάνω από τα κύματα του Μυλοπόταμου, που μας κάνουν να ονειρευόμαστε από τώρα καλοκαιρινές διακοπές.


Φωτό: Nataliya Nazarova | Shutterstock

Διαβάστε περισσότερα - Τα ωραιότερα μυστικά του Πηλίου
και Τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου

Εδώ να μείνεις: Στα οικονομικότατα Christopher’s Rooms (35€ το δίκλινο) στη Ζαγορά, στον Ξενώνα Ρούση (45€ το δίκλινο) επίσης στη Ζαγορά, ή στον Ξενώνα Παπαχρήστου στην Τσαγκαράδα (48€ το δίκλινο). Αν προτιμάτε κάτι πιο κοντά στη θάλασσα, ωραιότατη επιλογή είναι ο Ξενώνας Απανεμιά στην Άφησσο (45€ το δίκλινο με θέα θάλασσα).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v