ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Η Ιταλία μοιράζει δωρεάν κάστρα

Θέλατε πάντα το δικό σας κάστρο; Η Ιταλία σας το χαρίζει, και όχι, δεν υπερβάλλουμε καθόλου. Υπάρχει, όμως, ένας όρος…

Η Ιταλία μοιράζει δωρεάν κάστρα

Ονειρευτήκατε ποτέ να αποκτήσετε ένα ολόδικό σας κάστρο; Να η ευκαιρία σας. Η Ιταλία χαρίζει 103 εγκαταλελειμμένα ακίνητα, περιλαμβανομένων κάστρων, βιλών και ιστορικών πανδοχείων, και όχι, το «χαρίζει» δεν είναι σχήμα λόγου.

Υπάρχει, όμως, ένας όρος. Ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα το ανακαινίσει, προκειμένου να το καταστήσει τουριστικό προορισμό. Το αν το κάστρο σας, π.χ., θα γίνει ξενοδοχείο, εστιατόριο, μουσείο, spa ή κάτι άλλο εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσάς.

«Το project θα προωθήσει και θα στηρίξει την ανάπτυξη του τομέα του ‘αργού τουρισμού’» σύμφωνα με τον Roberto Reggi του Κρατικού Οργανισμού Ακινήτων. «Στόχος είναι τα ιδιωτικά και δημόσια κτίρια που δεν χρησιμοποιούνται πια να μετατραπούν σε εγκαταστάσεις για προσκυνητές, πεζοπόρους, τουρίστες και ποδηλάτες».

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 26 Ιουνίου του 2017. Αν κάνετε αίτηση και γίνει δεκτή, θα έχετε εννέα χρόνια να δουλέψετε το project σας, συν τη δυνατότητα να το επεκτείνετε για άλλα εννέα. Αν, πάλι, η αίτησή σας απορριφθεί, μην ανησυχείτε –το γειτονικό μας κράτος σχεδιάζει να δώσει περί τα 200 ακόμα ακίνητα με τον ίδιο τρόπο, μέσα στην επόμενη διετία.

Περισσότερες πληροφορίες, και αιτήσεις, εδώ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2