Η Ιταλία μοιράζει δωρεάν κάστρα

Θέλατε πάντα το δικό σας κάστρο; Η Ιταλία σας το χαρίζει, και όχι, δεν υπερβάλλουμε καθόλου. Υπάρχει, όμως, ένας όρος…
Η Ιταλία μοιράζει δωρεάν κάστρα
Ονειρευτήκατε ποτέ να αποκτήσετε ένα ολόδικό σας κάστρο; Να η ευκαιρία σας. Η Ιταλία χαρίζει 103 εγκαταλελειμμένα ακίνητα, περιλαμβανομένων κάστρων, βιλών και ιστορικών πανδοχείων, και όχι, το «χαρίζει» δεν είναι σχήμα λόγου.

Υπάρχει, όμως, ένας όρος. Ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα το ανακαινίσει, προκειμένου να το καταστήσει τουριστικό προορισμό. Το αν το κάστρο σας, π.χ., θα γίνει ξενοδοχείο, εστιατόριο, μουσείο, spa ή κάτι άλλο εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσάς.

«Το project θα προωθήσει και θα στηρίξει την ανάπτυξη του τομέα του ‘αργού τουρισμού’» σύμφωνα με τον Roberto Reggi του Κρατικού Οργανισμού Ακινήτων. «Στόχος είναι τα ιδιωτικά και δημόσια κτίρια που δεν χρησιμοποιούνται πια να μετατραπούν σε εγκαταστάσεις για προσκυνητές, πεζοπόρους, τουρίστες και ποδηλάτες».

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 26 Ιουνίου του 2017. Αν κάνετε αίτηση και γίνει δεκτή, θα έχετε εννέα χρόνια να δουλέψετε το project σας, συν τη δυνατότητα να το επεκτείνετε για άλλα εννέα. Αν, πάλι, η αίτησή σας απορριφθεί, μην ανησυχείτε –το γειτονικό μας κράτος σχεδιάζει να δώσει περί τα 200 ακόμα ακίνητα με τον ίδιο τρόπο, μέσα στην επόμενη διετία.

Περισσότερες πληροφορίες, και αιτήσεις, εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v