Οι ωραιότερες παραλίες της Χαλκιδικής

Δείτε μερικές από τις πιο όμορφες, τις πιο καρτποσταλικές, τις πιο γαλαζοπράσινες γωνιές της Χαλκιδικής, μέσα από φωτογραφίες.
Οι ωραιότερες παραλίες της Χαλκιδικής
Τιρκουάζ ορμίσκοι, λευκές αμμουδιές, γαλαζοπράσινες οάσεις μέσα στα πεύκα και νερά πιο διάφανα κι από πισίνα. Αυτά είναι τα σκηνικά που θα συναντήσετε στις ακτές της Χαλκιδικής και εμείς σας… ανοίγουμε την όρεξη να την επισκεφθείτε μέσα από φωτογραφίες μερικών εκ των ομορφότερων, από την Κασσάνδρα και τη Σιθωνία ως το τρίτο πόδι και τα νησάκια του.

Καβουρότρυπες 

Βραχώδεις ορμίσκοι, τούφες βλάστησης, σμιλεμένα βράχια, βυθός… πισίνα, γυμνισμός – εντάξει, και αρκετά πλήθη, στην παραλία σταρ του δεύτερου ποδιού.

Αρμενιστής 

Γνωστός για το κάμπινγκ του, ο Αρμενιστής έχει ίσως τα πιο τιρκουάζ νερά της Σιθωνίας.

Χανιώτη 

Απέραντη αμμουδιά κοντά στο γραφικό χωριό της Κασσάνδρας, η παραλία της Χανιώτης είναι από τις καλύτερες επιλογές για οργανωμένες βουτιές.

Αχλάδα

Δύο όρμοι σε μία παραλία, η Αχλάδα της Σάρτης, στο δεύτερο πόδι, έχει ένα κομμάτι ψιλής άμμου για όλους, είτε για ερημίτες είτε για κοσμοπολίτες.

Σάνη 

Λευκή άμμος, τιρκουάζ νερά, εγκαταστάσεις φιλικές προς οικογένειες και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Με άλλα λόγια, σκηνικό από εξωτικό παράδεισο, στο πρώτο πόδι.

Δρένια

Γνωστά και ως Γαϊδουρονήσια, τα Δρένια βρίσκονται κοντά στην Αμμουλιανή και την Ονειρούπολη στο τρίτο πόδι, και διαθέτουν συγκλονιστικά καθαρά νερά, ρηχή θάλασσα, όμορφη αμμουδιά και μια ψαροταβέρνα για να ανακτήσετε δυνάμεις.
Φωτό: Δήμος Αριστοτέλη

Μεγάλη Άμμος

Δεν θα μπορούσε να λείπει η Αμμουλιανή, το νησάκι-παράδεισος της Χαλκιδικής, με τις ήσυχες οικογενειακές της παραλίες. Εδώ βλέπετε τη Μεγάλη Άμμο με την υπόλευκη αμμουδιά, τα κρυστάλλινα νερά και τα βράχια… «γλυπτά».
Φωτό: Δήμος Αριστοτέλη

Πόρτο Κουφό 

Είναι το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Ελλάδας και προστατεύεται από δύο επιβλητικούς βράχους, σε ένα τοπίο σπάνιας έμπνευσης της φύσης.

Βουρβουρού 

Το πιο εναλλακτικό, γοητευτικό κομμάτι των ακτών της Σιθωνίας βρίσκεται στη Βουρβουρού. Το πιο φαντασμαγορικό σημείο είναι πιθανότατα η παραλία Καρύδι με τα λεία βράχια.

Καλαμίτσι 

Πόσο πιο καθαρός, πόσο πιο συγκλονιστικός να γίνει ο βυθός;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v