Ταξιδιάρικα προφίλ για να ακολουθήσετε στο Instagram

Δέκα χρήστες του Instagram μας βάζουν ιδέες για ταξίδια, ή απλώς μας ταξιδεύουν νοερά σε μέρη μακρινά κι ονειρεμένα.
Ταξιδιάρικα προφίλ για να ακολουθήσετε στο Instagram
της Ηρώς Κουνάδη

Ανάμεσα στο foodporn των φίλων σας και τις αφαιρετικές σαγιονάρες με φόντο την παραλία του Σχοινιά, το newsfeed του Instagram μπορεί να γίνει ένας άριστος ταξιδιωτικός οδηγός του πλανήτη. Δεν έχει καμία σημασία αν θα σας βάλει ιδέες για ταξίδια, ή θα σας κάνει απλώς να χαμογελάσετε με εικόνες που πιστεύετε ότι δεν θα δείτε ποτέ –αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Σημασία έχει το ταξίδι –έστω και νοερό. Και τα προφίλ που ακολουθούν εγγυώνται πως από τέτοια θα χορτάσετε.

Mthiessen

Περισσότεροι από 190.000 followers συμφωνούν πως ο Καναδός Matt Thiessen βγάζει μερικές από τις καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες του πλανήτη. Από τα Bora Bora ως τη Γαλλία και από εκεί στον Καναδά, οι φωτογραφίες του θα σας κάνουν να χαζέψετε.

 

A photo posted by mthiessen (@mthiessen) on

Kadikoysokak

Η Κωνσταντινούπολη όπως δεν την έχετε ξαναδεί (για την ακρίβεια, η ασιατική πλευρά της) από τον άνθρωπο που δημιούργησε και το Beyoglusokak, το προφίλ για την πιο mainstream, ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης.

 

A photo posted by kadıköy sokak (@kadikoysokak) on



Topdestinos


Βραζιλιάνιο ταξιδιωτικό περιοδικό, που ξετρυπώνει τα πιο απίθανα μέρη στον πλανήτη –ξέρατε, ας πούμε, ότι υπάρχουν Πυραμίδες στο Σουδάν; Και μας τα παρουσιάζει, με τις αντίστοιχες απίθανες φωτογραφίες, και σύντομες αλλά περιεκτικές περιγραφές στα αγγλικά και τα πορτογαλικά.



Travelsewhere


Ο φωτογράφος και blogger David Johnston ταξιδεύει στις πιο ήσυχες-ανεξερεύνητες γωνιές της Ευρώπης (περισσότερο) και του κόσμου (λιγότερο) και βγάζει σούπερ εντυπωσιακές φωτογραφίες από μαγικά μέρη που αγνοούμε δίπλα μας.

 

A photo posted by David Johnston (@travelsewhere) on



Kpunkka


Θυμάστε εκείνη την ταινία που λεγόταν Ο Γητευτής των Αλόγων; Ε, ο Φιλανδός Konsta Punkka είναι γητευτής των σκιούρων. Και βγάζει απίθανες φωτογραφίες από την σκανδιναβική φύση, τα ζωάκια της –που για κάποιον μυστήριο λόγο δεν φοβούνται να τον πλησιάσουν– και τα φαντασμαγορικά της τοπία.

 

A photo posted by Konsta Punkka (@kpunkka) on



Spetike54


Ο Παναγιώτης Σταβάκος πηγαινοέρχεται από την Βουδαπέστη στα ελληνικά νησιά, και ποστάρει συνεχώς τις ωραιότερες μάλλον φωτογραφίες της Σαντορίνης που έχουμε δει ποτέ.



ilhan1077


Ο Σμυρνιός İlhan Eroğlu είναι φωτογράφος, με ιδιαίτερη αδυναμία στα χρωματιστά τοπία, τα ατμοσφαιρικά ηλιοβασιλέματα και τη Βενετία. Θα σας το επιβεβαίωναν και οι μισό εκατομμύριο followers του, αν τους ρωτούσατε.

 

A photo posted by İlhan Eroğlu (@ilhan1077) on



Izkiz


Μια βρετανίδα που ζει στην Τουρκία έχει αυτόν τον υπέροχα χρωματιστό λογαριασμό στο όνομα του οποίου ορκίζονται ούτε λίγο ούτε πολύ 2,6 εκατομμύρια followers. Τιρκουάζ νερά, ροζ ανθάκια, το Αιγαίο από κάθε πιθανή και απίθανη γωνία λήψης, η Ελλάδα, η Τουρκία και ο κόσμος ανάμεσά τους, σε μια σειρά φωτογραφιών που θα σας κάνουν να θέλετε να βουτήξετε.

 

A photo posted by i z k i z (@izkiz) on



Kings_Villages


Τα ωραιότερα, τα πιο παραμυθένια, τα πιο χρωματιστά χωριουδάκια, μεσαιωνικά κάστρα και παλιές πόλεις στον κόσμο φέρνει κάθε μέρα στο newsfeed σας αυτό το προφίλ, το οποίο είναι και hashtag, με το οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας όταν ποστάρετε φωτογραφίες από την παλιά πόλη της Ρόδου. Αν τους αρέσουν, θα τις μοιραστούν με τους 35 χιλιάδες followers τους και θα γίνετε σχεδόν διάσημοι.



rehahn_photography


Ο γάλλος φωτογράφος Réhahn ζει και δουλεύει στο Βιετνάμ, από το οποίο μας στέλνει σχεδόν καθημερινά απίθανα πορτρέτα και συγκλονιστικά τοπία της τόσο μακρινής και τόσο εξωτικής Νοτιοανατολικής Ασίας.

 

A photo posted by Réhahn (@rehahn_photography) on


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v