10 travel blogs που θα σας βάλουν ιδέες για ταξίδια

Οι καλύτερες ταξιδιωτικές ιστορίες, οι πιο χρήσιμες πληροφορίες, και όλη η σοφία των ανθρώπων που έχουν κάνει το ταξίδι τρόπο ζωής, μαζεμένη σε 10 εξαιρετικά blog.
10 travel blogs που θα σας βάλουν ιδέες για ταξίδια
Τι να πρωτοδιαβάσεις, σε έναν ολόκληρο ωκεανό από ταξιδιωτικά blogs, και πώς να βρεις τον blogger που σου ταιριάζει, όταν εσύ, ας πούμε, ενδιαφέρεσαι για τα υψίπεδα των Ιμαλαΐων και όλοι γράφουν για τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο; Κάναμε εμείς την δύσκολη δουλειά για εσάς, και εντοπίσαμε τα δέκα πιο ενδιαφέροντα travel blogs που αξίζουν μια θέση στα bookmarks του browser σας.

Intelligent Travel
Twitter: @natgeotraveler
Το επίσημο blog του National Geographic Traveler είναι πιθανότατα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα –και πιο πλουραλιστικά– ταξιδιωτικά blogs στον κόσμο. Η πληθώρα συγγραφέων και συνεργατών σε (και από) όλο τον κόσμο εγγυάται ότι σίγουρα θα βρείτε κάτι που θα σας ενδιαφέρει εδώ. 

501 Places
Twitter: @501places
Ο Andy Jarosz ισορροπεί αξιοθαύμαστα ανάμεσα στο χιούμορ και την τροφή-για-σκέψη, γράφοντας ιστορίες από τα ταξίδια του αλλά και σκέψεις πάνω σε πανανθρώπινους προβληματισμούς, όπως το αν είναι καλή ιδέα να επισκέπτεσαι την ίδια χώρα δύο φορές. 

Inside the Travel Lab
Twitter: @insidetravellab
Τα post της Abigail King είναι πάντα καλογραμμένα, και οι προσεγγίσεις της ξεφεύγουν από την πεπατημένη, εξετάζοντας τον κάθε προορισμό από διαφορετική οπτική γωνία. 

Legal Nomads
Twitter: @legalnomads
Η Jodi Ettenberg αγαπά το φαγητό και τα ταξίδια, και συνδυάζει τις δύο της αγάπες σε ένα… λαχταριστό blog που ανοίγει την όρεξη –και για φαγητό και για ταξίδια. 

Wandering Earl
Twitter: @wanderingearl
Ο Derek Earl Baron δεν διηγείται μόνο ιστορίες από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο, αλλά δίνει και εξαίσιες συμβουλές (του είδους «πώς-είναι-δυνατόν-να-μην-το-σκέφτηκα-αυτό;») για το πώς θα ταξιδεύετε συνεχώς με ελάχιστα χρήματα και πώς δεν θα σας ξανακλέψει ποτέ κανένας ταξιτζής.  

Heather Poole
Twitter: @heather_poole
Όσοι αγαπάτε τα αεροπλάνα και την κουλτούρα των πτήσεων, θα λατρέψετε το blog της αεροσυνοδού Heather Poole, στο οποίο «παντρεύει» ιστορίες από τις πτήσεις της με εκ των έσω πληροφορίες για πόλεις και λοιπούς προορισμούς. 

Nerd's Eye View
Twitter: @nerdseyeview
Το blog της Pam Mandel ξεχωρίζει κυρίως για τον τρόπο γραφής της, και λιγότερο για τις ιστορίες της καθ’ εαυτές. Η Χαβάη, η Αυστρία και το Σηάτλ είναι, πάντως, μερικά από τα δυνατά χαρτιά της από άποψη προορισμών.

Travelfish
Twitter: @travelfish
Για εσάς που ετοιμάζετε ταξίδι στη Νοτιοανατολική Ασία (Ταϊλάνδη, Καμπότζη, Βιετνάμ και πάει λέγοντας) το Travelfish είναι πιθανότατα η καλύτερη πηγή πληροφοριών που θα βρείτε αυτή τη στιγμή στο internet. 

Gran Tourismo
Twitter: @gran_tourismo
To blog της Lara Dunston και του Terence Carter διαβάζεται σχεδόν σαν περιοδικό. Οι δυο τους ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, περνώντας ποιοτικό χρόνο στα μέρη που επισκέπτονται και προσπαθώντας να υιοθετήσουν κάθε φορά τον τρόπο ζωής των ντόπιων. Μας αρέσουν ιδιαίτερα τα walking tours που προτείνουν κάθε φορά, και οι συνεντεύξεις με τους κατοίκους που δίνουν ενδιφέροντα insider’s tips για τον τόπο τους. 

Atlas Obscura
Twitter: @atlasobscura
Αν είστε από εκείνους που σνομπάρουν τα αξιοθέατα και ψάχνουν τις πιο ασυνήθιστες γωνιές και τις πιο παράξενες λεπτομέρειες στα μέρη που επισκέπτεστε, μόλις βρήκατε το αγαπημένο σας blog.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v