Κλείστε τώρα για τα μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού

Πόσο κάνουν τα εισιτήρια του Glastonbury; Ποιος παίζει φέτος στο Exit; Πόση οικονομία πρέπει να κάνουμε για να πάμε το καλοκαίρι σε ένα μεγάλο φεστιβάλ;
Κλείστε τώρα για τα μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν είναι μόνο τα line up τους που μας βάζουν κάθε χρόνο σε πειρασμό (γιατί πόσες φορές θα έχεις την ευκαιρία να δεις Offspring με Red Hot Chili Peppers στην ίδια σκηνή;). Είναι και το ότι τα μεγάλα μουσικά φεστιβάλ του εξωτερικού είναι εμπειρία ζωής, ακόμα και αν βγάλεις εντελώς την μουσική από τη μέση: Οι χώροι τους, η ενέργειά τους, η ατμόσφαιρα, το σούπερ οργανωμένο κάμπινγκ, το ταξίδι μέχρι εκεί, οι παγωμένες μπύρες κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό της Ευρώπης.

Πολλά από αυτά έχουν ήδη αρχίσει να εξαντλούνται, ένα είναι κιόλας sold out, γι’ αυτό, ως φρονίμων παιδιά που είμαστε, οργανωνόμαστε από τώρα και κλείνουμε εισιτήρια για το φετινό καλοκαίρι. 20 ευρώ την εβδομάδα να βάζουμε στην άκρη, και το ‘χουμε.

Rock Werchter



Πού συμβαίνει αυτό; Σε ένα χωριό του Βελγίου, το Βέρχτερ, 30 χιλιόμετρα έξω από τις Βρυξέλλες, για τέσσερις μέρες, από τις 30 Ιουνίου ως τις 3 Ιουλίου 2016.

Ποιοι παίζουν; Μεταξύ πολλών άλλων, οι Red Hot Chili Peppers, Rammstein, Offspring, Editors, Beirut, Florence and the Machine, Parov Stellar, PJ Harvey.



Πόσο κάνουν τα εισιτήρια; 236€ για όλο το τετραήμερο, μαζί με το τραίνο που θα σας φέρει εδώ από τις Βρυξέλλες, συν 20€ για το κάμπινγκ. Τα αγοράζουμε όλα από εδώ.



Και τα αεροπορικά; 194€ μετ’ επιστροφής με την Aegean, Αθήνα-Βρυξέλλες.

Συνολικό κόστος: 450€ για τέσσερις μέρες.

Glastonbury



Πού συμβαίνει αυτό; Το φεστιβάλ των φεστιβάλ, «συμβαίνει» εδώ και 46 χρόνια σε ένα χωριουδάκι του Somerset, 220 χιλιόμετρα έξω από το Λονδίνο. Φέτος διαρκεί από τις 24 ως τις 28 Ιουνίου.

Ποιοι παίζουν; Πάνω από 3.000 ονόματα σε 100 διαφορετικές σκηνές, μεταξύ των οποίων οι Foo Fighters, Chemical Brothers, Hozier, The Who, Kanye West, Pharrell Williams, Florence and the Machine, Deadmau5.



Πόσο κάνουν τα εισιτήρια; 304€ για όλες τις μέρες, μαζί με πέντε νύχτες κάμπινγκ. Έχουν, όμως, εξαντληθεί (κατά κανόνα εξαντλούνται τον Οκτώβριο της προηγούμενης χρονιάς) αν και πιθανότατα θα υπάρξει νέος κύκλος προπώλησης, για τις ακυρώσεις, την ερχόμενη άνοιξη. Για να τα προλάβετε, απλώς κάνετε μια δωρεάν εγγραφή εδώ και λαμβάνετε e-mail ότι η προπώληση ξεκίνησε (πρέπει όμως να είστε γρήγοροι, διότι συνήθως διαρκεί μόνο μερικά λεπτά της ώρας).



Και τα αεροπορικά; 130€ πήγαινε-έλα με τη RyanAir. Σε αυτό το κόστος θα υπολογίσετε και άλλα 20€ περίπου για το λεωφορείο που θα σας φέρει σε τρεις ώρες από το Λονδίνο στο Glastonbury.

Συνολικό κόστος: 454€ για πέντε μέρες –αν καταφέρετε να βρείτε εισιτήρια, όμως.

Sziget



Πού συμβαίνει αυτό; Σε ένα πανέμορφο νησάκι του Δούναβη, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Φέτος, από τις 10 έως τις 17 Αυγούστου.

Ποιοι παίζουν; Λίγα ονόματα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής (είναι μακριά ακόμα ο Αύγουστος). Ανάμεσά τους οι Bastille, Kodaline, Bloc Party, Bring me the Horizon, John Newman, Parov Stellar, Sigur Ros.



Πόσο κάνουν τα εισιτήρια; 249€ για το επταήμερο, ή 215€ για το πενθήμερο. Και στα δύο περιλαμβάνεται το κάμπινγκ. Τα αγοράζουμε online από εδώ.



Και τα αεροπορικά; 122€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair, Αθήνα-Βουδαπέστη.

Συνολικό κόστος: 371€ για επτά ημέρες.

Roskilde




Πού συμβαίνει αυτό; Στην ομώνυμη μικρή πόλη της Δανίας, 30 χιλιόμετρα έξω από την Κοπεγχάγη, ανελλιπώς από το 1971 μέχρι σήμερα. Για φέτος, οι ημερομηνίες είναι 25 Ιουνίου με 2 Ιουλίου.

Ποιοι παίζουν; 175 ονόματα σε 8 σκηνές. Ανάμεσά τους, οι Red Hot Chili Peppers, PJ Harvey, New Order, Tenacious D, Wiz Khalifa, Action Bronson, Bring me the Horizon, Foals.



Πόσο κάνουν τα εισιτήρια; 267€ για οκτώ μέρες φεστιβάλ, μαζί με το κάμπινγκ. Τα αγοράζουμε από εδώ.



Και τα αεροπορικά; Από 204€ με αυτόν εδώ τον συνδυασμό πτήσεων που προτείνει η AirTickets (αναχώρηση με Vueling μέσω Βαρκελώνης και επιστροφή με Air Baltic μέσω Ρίγας). Συν 10€ για το τραίνο που θα σας πάει απευθείας από το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης στο φεστιβάλ.

Συνολικό κόστος: 481€ για οκτώ μέρες.

Exit



Πού συμβαίνει αυτό; Εδώ, στη γειτονιά μας. Μέσα σε ένα μαγικό κάστρο, το Petrovaradin, στο Novi Sad της Σερβίας, 87 χιλιόμετρα έξω από το Βελιγράδι. Φέτος, από τις 14 ως τις 16 Ιουλίου.

Ποιοι παίζουν; Προς το παρόν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των Ellie Goulding, Bastille, Wiz Khalifa, Robin Schulz, Lost Frequencies, Nicky Romero. Δεν είμαστε τόσο οργανωτικοί στα Βαλκάνια, να έχουμε πλήρες line up έξι μήνες πριν.



Πόσο κάνουν τα εισιτήρια; 140€ για τις τρεις μέρες του φεστιβάλ, μαζί με κάμπινγκ, και μεταφορά με λεωφορείο από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου. Τα αγοράζουμε online από εδώ.

Και τα αεροπορικά; 163€ μετ’ επιστροφής με την Aegean ή την Air Serbia. Λάβετε πάντως υπ’ όψιν ότι το Exit γίνεται ένα ωραιότατο και άνετο road trip από την Θεσσαλονίκη (θα φτάσετε σε περίπου έξι ώρες, σε σούπερ άνετο δρόμο) αρκεί να είστε παρέα 3-4 ατόμων για να μοιραστείτε το κόστος της βενζίνης.



Συνολικό κόστος: 303€ για τρεις μέρες, αν επιμένετε στο αεροπορικό εισιτήριο. Περί τα 190€ το άτομο αν πάτε τέσσερα άτομα οδικώς (αναλόγως πόσο καίει το αυτοκίνητό σας).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v