Τα φθηνότερα εξωτικά ταξίδια που μπορείς να κάνεις

Ποιος είπε ότι το όνειρο κοστίζει ακριβά; Έχουμε τέσσερις ονειρεμένους εξωτικούς προορισμούς που δεν θα σας κοστίσουν περισσότερα από 300€.
Τα φθηνότερα εξωτικά ταξίδια που μπορείς να κάνεις
της Ηρώς Κουνάδη

Ονειρεύεστε αιώνιο καλοκαίρι, τιρκουάζ νερά, παραλίες με λευκή άμμο και τραγούδια σε παράξενες γλώσσες; Χαζεύετε με τις ονειρικές αφίσες προορισμών σαν τις Μαλδίβες, το Μπαλί και τις Σεϋχέλλες, αλλά ξέρετε πως τέτοια όνειρα δεν γίνονται πραγματικότητα αν δεν κερδίσεις το Τζόκερ; Και αν σας λέγαμε ότι κάνετε λάθος; Στη γειτονιά μας, εδώ γύρω στη Μεσόγειο, έχουμε ωραιότατους εξωτικούς προορισμούς, οι οποίοι –ακριβώς επειδή είναι δίπλα μας– δεν κοστίζουν μια περιουσία. Για την ακρίβεια, σε αρκετές περιπτώσεις κοστίζουν… διψήφιο ποσό για τα αεροπορικά εισιτήρια (γιατί πόσο πια να κοστολογήσεις μιας ώρας πτήση;). Ιδού τέσσερα από τα ωραιότερα και πιο φθηνά εξωτικά ταξίδια που μπορείτε να κάνετε εδώ στη γειτονιά μας.

Στο Μαρόκο



Άλογα που τρέχουν πάνω σε απέραντες αμμουδιές. Μυρωδιά μπαχαρικών που πλημμυρίζει ολόκληρες πόλεις φτιαγμένες από την άμμο της ερήμου και βαμμένες στο ροζ του ηλιοβασιλέματος. Κι ένας μεγάλος κατακόκκινος ήλιος να βουτά κάθε απόγευμα στη γαλάζια απεραντοσύνη του ωκεανού. Το Μαρόκο είναι ένα απόλυτα εξωτικό τοπίο στην πόρτα μας. Κι έχει και καλοκαίρι όλο τον χρόνο.

Πόσο κάνουν τα εισιτήρια: Με τη RyanAir, πηγαίνουμε από Αθήνα Μιλάνο με 36€, και από εκεί παίρνουμε την επόμενη πτήση της ίδιας εταιρείας στο Μαρακές –και πληρώνουμε 56€ μετ’ επιστροφής. Συνολικά, δηλαδή, 92€ το πήγαινε-έλα.



Πόσα θα ξοδέψετε εκεί:
Για τη διαμονή σας σε ένα από τα πανέμορφα ριάντ του Μαρόκου, θα υπολογίσετε γύρω στα 30€ το δίκλινο για τους δημοφιλείς προορισμούς (Μαρακές π.χ.) και γύρω στα 25€ το δίκλινο για κρυμμένα διαμαντάκια όπως η Φεζ ή η Εσσαουίρα. Ένα δείπνο σε ένα καλό εστιατόριο δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο, ενώ για τις μετακινήσεις σας από την μια πόλη στην άλλη ένα εκτενέστατο και άριστα οργανωμένο δίκτυο τραίνων και λεωφορείων δεν θα σας ζητήσει περισσότερα από 8€ ανά σκέλος ταξιδιού (τόσο, για παράδειγμα, κάνει το εισιτήριο του τραίνου για τις 3 ώρες του ταξιδιού από την Καζαμπλάνκα στο Μαρακές).

Διαβάστε περισσότερα - Μαρόκο: Χίλιες και μία νύχτες ταξιδιού

Στην Ιορδανία



Η Πέτρα, αυτή η μαγική κοραλλένια πόλη στην καρδιά της ερήμου, εξαφανισμένη για αιώνες, πρωταγωνίστρια στις ιστορίες του Ιντιάνα Τζόουνς, είναι από μόνη της λόγος αρκετός να κάνετε το ταξίδι μέχρι την Ιορδανία. Προσθέστε στο μείγμα τα μαγικά ηλιοβασιλέματα και τα δισεκατομμύρια αστέρια της «Κόκκινης Ερήμου» του Λόρενς της Αραβίας, τη μοναδική στον κόσμο Νεκρά Θάλασσα και την Άκαμπα, στις ακτές της Ερυθράς, που έχει μονίμως καλοκαίρι, και… είστε ακόμα εδώ;

Πόσο κάνουν τα εισιτήρια: 170€ μετ’ επιστροφής και φόρων, με την Aegean, η οποία πετά απευθείας από την Αθήνα στο Αμμάν.



Πόσα θα ξοδέψετε εκεί:
Γύρω στα 50€ θα υπολογίσετε για ένα δίκλινο δωμάτιο στο χωριό έξω από την Πέτρα (ενδεικτικά, στο συμπαθέστατο Rocky Mountain Hotel ένα δίκλινο με πρωινό κοστίζει 35€ και στο Seven Wonders Hotel που διαθέτει και πισίνα στην ταράτσα το δίκλινο με πρωινό κυμαίνεται στα 58€). Για τα γεύματά σας εκεί, θα υπολογίσετε maximum 15€ το άτομο –λιγότερα αν δεν θέλετε να τρώτε κάθε μέρα σαν Ιορδανοί βασιλιάδες.

Διαβάστε περισσότερα - Πέτρα: Η χαμένη Ατλαντίδα της ερήμου

Στην Τυνησία



Η Τζέρμπα των Λωτοφάγων, με τις δέκα χιλιάδες φοινικιές της να αναδύονται από την θάλασσα σε μια από τις πιο γνωστές οφθαλμαπάτες του κόσμου. Η υπέροχη Τύνιδα, με την αποικιακή αρχιτεκτονική δίπλα στην αρχέγονη μεδίνα της. Η υπέροχα εξωτική όαση του Τοζέρ, βγαλμένη από τις Χίλιες και Μία Νύχτες. Τα κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου. Και, βέβαια, η «μπαχαράτη» κουζίνα της. Όλα αυτά, και άλλα τόσα, κάνουν την Τυνησία έναν από τους κορυφαίους εξωτικούς προορισμούς… δίπλα μας.

Πόσο κάνουν τα εισιτήρια: 240€ με πτήση της Air France, μέσω Παρισιού (επιστροφής και φόρων περιλαμβανομένων).



Πόσα θα ξοδέψετε εκεί: Περί τα 50€ θα υπολογίσετε και εδώ για ένα δίκλινο δωμάτιο (στην μεδίνα της Τύνιδας, το παραδοσιακό Dar Ya έχει το δίκλινο με πρωινό στα 45€, ενώ το πιο μοντέρνο Carlton Hotel στο κέντρο της πόλης κυμαίνεται στα 65€ για το δίκλινο με πρωινό). Για τα γεύματά σας, θα υπολογίσετε περί τα 10-15€ το άτομο.

Στην Καππαδοκία της Τουρκίας



Φανταστείτε τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από αυτούς τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς που έγιναν γνωστοί σαν «νεραϊδένιες καμινάδες», την ώρα που τις χαζεύετε από ψηλά, μέσα από ένα πολύχρωμο αερόστατο. Να κοιμάστε σε μια υπόσκαφη σουίτα, φωτισμένη από κεριά, και να ξεκινάτε την ημέρα σας με το πιο βασιλικό πρωινό που θα μπορούσατε ποτέ να ονειρευτείτε. Ναι, η Καππαδοκία είναι από εκείνα τα μέρη που θα έβαζε κανείς στοίχημα πως φτιάχτηκαν από το υλικό των παραμυθιών.

Πόσο κάνουν τα εισιτήρια: 133€ με επιστροφή, φόρους και βαλίτσα (όχι χειραποσκευή, κανονική βαλίτσα, όπως τον παλιό καλό καιρό) από την Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης, με την Pegasus.



Πόσα θα ξοδέψετε εκεί:
Υπολογίστε γύρω στα 60€-70€ για ένα πολυτελές υπόσκαφο δίκλινο με πρωινό στο Göreme (δείτε τα Doors of Cappadocia και Göreme Anatolian Houses). Για τα γεύματά σας, δεν θα χρειαστείτε περισσότερα από 15-17€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v