Ιδού η ιδανική μέρα για να κλείσετε φθηνά εισιτήρια

Μάθετε ποια είναι η καλύτερη στιγμή και η ιδανικότερη μέρα για να βρείτε τα οικονομικότερα αεροπορικά εισιτήρια.
Ιδού η ιδανική μέρα για να κλείσετε φθηνά εισιτήρια
Ακριβώς 53 ημέρες πριν την επιθυμητή πτήση είναι η ιδανικότερη στιγμή για να κλείσετε τα εισιτήριά σας, αναφέρουν μελετητές που ανέλυσαν δεδομένα από την ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών “Momondo”. Η έρευνα αναφέρει ότι αν κλείσετε τα εισιτήρια εκείνη ακριβώς την ημέρα, μπορείτε να πληρώσετε ως και 26% λιγότερα χρήματα.

Επιπλέον, η έρευνα σημειώνει πως μπορείτε να γλιτώσετε ακόμη περισσότερα χρήματα, αν ταξιδέψετε συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας ή συγκεκριμένες ώρες την ημέρα. Οι οικονομικότερες πτήσεις εντοπίζονται κατά μέσο όρο την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ οι ακριβότερες το Σάββατο, ημέρα που βρίσκει τα εισιτήρια σε τιμές κατά μέσο όρο 11,5% υψηλότερες. Άλλες ημέρες που θα πρέπει να αποφεύγονται είναι οι Παρασκευές, οι Κυριακές και οι αργίες.

Όσο για την ώρα, αν ταξιδεύετε τις «ώρες αιχμής», δηλαδή από τις 10 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, θα βρείτε τα εισιτήρια κατά μέσο όρο 6% ακριβότερα. Τις φθηνότερες πτήσεις θα τις βρείτε μεταξύ 18.00 και 12.00 τα μεσάνυχτα.

Η έρευνα αναφέρει και τους «ακριβότερους» μήνες για ταξίδια: Είναι, όπως θα περίμενε κανείς, οι τρεις μήνες του καλοκαιριού.

Πηγή: Independent
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v