Ευρωπαϊκά φεστιβάλ: 5 top μουσικές αποδράσεις

Ατενίζουμε… μουσικά προς το καλοκαίρι και κλείνουμε εγκαίρως εισιτήρια για πέντε κορυφαία φεστιβάλ στην Ευρώπη.
Ευρωπαϊκά φεστιβάλ: 5 top μουσικές αποδράσεις
Μέχρι στιγμής δεν έχουμε παράπονο, η ανακοίνωση για Black Keys και Robbie Williams γέμισε το κενό των περασμένων «κενών» - από μεγάλα μουσικά ονόματα χρόνων - και μας έκανε να νοιώσουμε για λίγο… Ευρωπαίοι.

Βέβαια εκείνοι, έχουν την τιμή να φιλοξενούν για ακόμα μια χρονιά την ελίτ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, πράγμα που γίνεται κατανοητό μέσα από μια σύντομη ματιά στα φετινά line up – τα οποία φυσικά αναμένεται να ενισχυθούν αναλόγως.

Προτού γίνει αυτό και τα sold out αρχίσουν να «σκάνε» από παντού, τσεκάρουμε πέντε εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών μουσικών διοργανώσεων και φροντίζουμε εγκαίρως να προμηθευτούμε τα μαγικά χαρτάκια.

Roskilde, Δανία
Συγκαταλέγεται στα παλιότερα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης. Ξεκίνησε σαν φεστιβάλ για χίπηδες το 1971, συνέχισε προσελκύοντας Σκανδιναβούς μουσικόφιλους και σταδιακά εξελίχθηκε σε ένα από τα κορυφαία μουσικά events με πληθώρα από μουσικά είδη.

Ημερομηνίες: 27 Ιουνίου – 4 Ιουλίου
Line up μέχρι στιγμής: Lamb of God, Muse, Rustie, Pharell Williams, Run the Jewels, Dixon, Dolomite Minor, Khaira Arby, Kronos Quartet και Tombs, Deafheaven κ.α.
Εισιτήρια: Τα οκταήμερα εισιτήρια κοστίζουν 260€ (+ καμπινγκ) και το ημερήσιο 131€.

Sziget, Ουγγαρία
Ένα νησί (Sziget), επτά ημέρες γεμάτες μουσική και events, εκατοντάδες καλλιτέχνες. Αυτό είναι το Sziget στη Βουδαπέστη, το οποίο κάθε χρονιά φιλοξενεί έντεκα διαφορετικά stages που διαπερνούν από την pop/rock κουλτούρα και τους world ήχους μέχρι την μέταλ, την reggae και τους ambient ρυθμούς.

Ημερομηνίες: 10-17 Αυγούστου
Line up μέχρι στιγμής: Florence and the Machine, alt-J, Blasterjaxx, AWOLNATION, Jamie Woon, Fauve, José González, The Subways, Babylon Circus, Kadebostany.
Εισιτήρια: Πενταήμερο πάσο 199€ (+ κάμπινγκ), επταήμερο πάσο 229€ (+ κάμπινγκ).

Rock Am Ring, Γερμανία 
Η αγάπη των Γερμανών για τη ροκ και τη μέταλ είναι γνωστή, επομένως το μεγαλύτερο φεστιβάλ της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα της Ευρώπης δεν θα μπορούσε να συμβιβαστεί με τίποτα πιο… light. Το φεστιβάλ – φαινόμενο φιλοξενείται στην πίστα Nürburgring στο Nürburg και το sold out για φέτος είναι προ των πυλών γι’ αυτό… βιαστείτε.

Ημερομηνίες: 5-7 Ιουνίου
Line up: Asking Alexandria, Beatsteaks, Prodigy, Broilers, Callejon, Die Toten Hosen, Donots, Foo Fighters, Frank Turner and the Sleeping Souls, In Flames, Kraftklub, Lamb of God, Motorhead, Papa Roach, Parkway Drive, Rise Against, Slipknot και πολλοί ακόμα.
Εισιτήρια: Από 185€ για τρεις ημέρες (+ κάμπινγκ). 

Rock Werchter, Βέλγιο
Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Βέλγιο, λίγο έξω από το μικρό χωριό – φάντασμα Werchter από το 1975 και συγκεντρώνει παραπάνω από 120.000 κόσμου. Όχι και άδικα. Η οργάνωσή του είναι υποδειγματική και τα line up του εξαιρετικά.

Ημερομηνίες: 25-28 Ιουνίου
Line up μέχρι στιγμής: Foo Fighters, Muse, Lenny Kravitz, Pharrell, Chemical Brothers, Florence + the Machine, Damien Rice, Rise Against.
Εισιτήρια: 226€ για 4 ημέρες (+ κάμπινγκ) ή 95€ ημερήσιο.

Download, Αγγλία
Στο «πνευματικό σπίτι του ροκ» όπως το αποκαλούν οι βρετανοί, το Donigton Park, το Download Festival μαζί με το Rock Am Ring κρατούν τα σκήπτρα του «σκληρού» φεστιβαλικού ήχου για ακόμα μια χρονιά.

Ημερομηνίες: 12-14 Ιουνίου
Line up: Slipknot, Judas Priest, Faith No More, Motley Crue, Slash, Marilyn Manson, Lamb of God, Muse, Kiss, Eagles of Death Metal, Body Count, Madball και άλλοι
Εισιτήρια: 275€ για πέντε ημέρες (+ κάμπινγκ), 261€ για 3 ημέρες (+ κάμπινγκ).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v