ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Φανταστικοί κόσμοι που… υπάρχουν στην πραγματικότητα

Το χωριό των Χόμπιτ, ο πλανήτης του Luke Skywalker, το Χόγκουαρτς του Χάρι Πότερ, τα Σιδερένια Νησιά και άλλα «φανταστικά μέρη» που –κι όμως– υπάρχουν.

της Ηρώς Κουνάδη

Αν κάποιος σας έλεγε ότι μπορείτε να πάτε στον πλανήτη Tatooine, εκεί που γεννήθηκε ο Luke Skywalker, θα θεωρούσατε ότι αναφέρεται σε κάποιο στούντιο; Αν σας λέγαμε ότι το Σάιρ υπάρχει, και τα χομπιτόσπιτα είναι όντως σκαμμένα μέσα στους λόφους, θα σκεφτόσασταν ότι έχουμε «καεί» με τα βιβλία του Τόλκιν και τα extended versions του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών;

Κι όμως, πολλά από τα συγκλονιστικά τοπία και τα παραμυθένια σκηνικά που βλέπετε και ξαναβλέπετε στις αγαπημένες σας ταινίες δεν φτιάχτηκαν σε στούντιο ή στην οθόνη κάποιου υπολογιστή, αλλά υπάρχουν στην πραγματικότητα. Είναι κανονικές πόλεις, αληθινές διαδρομές ή μυστηριώδεις γεωλογικοί σχηματισμοί που αποτελούν καθημερινότητα για τους κατοίκους τους, σε κάποια γωνιά αυτού του μαγικού πλανήτη στον οποίο ζούμε.

Δεν μας πιστεύετε; Στο Photo Gallery, επάνω, συγκεντρώσαμε είκοσι από τα πιο αναγνωρίσιμα σκηνικά ταινιών… που δεν ήταν σκηνικά ταινιών, αλλά πραγματικά τοπία.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v