Premium Economy: Η Lufthansa… μας βάζει στη θέση μας

Το in2life δοκίμασε πρώτο τον νέο τύπο θέσεων «Premium Economy» της Lufthansa, που φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στον «χάρτη» των αεροπορικών ταξιδιών.
Premium Economy: Η Lufthansa… μας βάζει στη θέση μας
του Γιώργου Κόκουβα

Άνεση που τείνει προς την Business Class σε τιμές που κλίνουν προς τις Economy θέσεις. Αυτή είναι η ιδέα που από τον προσεχή Δεκέμβριο θα αρχίσει να εφαρμόζει η Lufthansa στα αεροσκάφη της, δημιουργώντας ουσιαστικά έναν νέο τύπο καμπίνας και δίνοντάς μας μια επιπλέον επιλογή κάθε φορά που κλείνουμε εισιτήριο για μεγάλης διάρκειας πτήση: Την Premium Economy.

Η γερμανική αεροπορική εταιρία κάλεσε το in2life να δοκιμάσει πρώτο απ’ όλα τα ελληνικά διαδικτυακά Μέσα τον νέο τύπο θέσης. Κάπως έτσι, βρεθήκαμε στο Aviation Center της Lufthansa στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, όπου μας περίμενε ο CEO της εταιρίας, Karl Ulrich Garnadt, με ένα κομμάτι κέικ και ένα εισιτήριο διαφορετικό από τα άλλα: «Συνηθίζεται στις νέες αρχές να κόβουμε ένα κέικ για καλή τύχη», εξηγεί, περήφανος για την καινοτομία της νέας θέσης στα δεδομένα των αερομεταφορών.

Και όντως, τέτοια αναβάθμιση θέσεων δεν έχει γίνει εδώ και 35 χρόνια στα χρονικά της εταιρίας. Όσο για το «διαφορετικό» εισιτήριο που μας περίμενε, ήταν αυτό που μας επιβίβασε στην «Βασίλισσα των Ουρανών», το ολοκαίνουριο διώροφο Boeing της Lufthansa, για μια πτήση με αφετηρία την Φρανκφούρτη και προορισμό… την Φρανκφούρτη, μεσολαβούσης μιας θεαματικής βόλτας πάνω από ολόκληρη την Βόρεια Γερμανία.

Σε αυτή την τρίωρη δοκιμαστική πτήση λοιπόν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις νέες Premium Economy θέσεις, να «ανακρίνουμε» τους υπεύθυνους και να συγκεντρώσουμε για εσάς όλες τις πληροφορίες για αυτές.



Τι είναι η Premium Economy Class;
Είναι ο νέος τύπος θέσεων που θα προστεθούν από την 1η Δεκεμβρίου στα Boeing 747-8 της Lufthansa και μέσα στον επόμενο χρόνο σε όλα τα υπόλοιπα αεροσκάφη μεσαίου μεγέθους διηπειρωτικών πτήσεων, καταλαμβάνοντας περίπου το 10% των επιβατικών θέσεων της ατράκτου. Παράλληλα, θα προσαρμοστούν και θα αναβαθμιστούν αντίστοιχα και οι υπόλοιπες καμπίνες, ήτοι η First Class, η Business Class και η Economy.

Τι θα προσφέρει η νέα θέση;
Ανάλογα με τον τύπο του αεροσκάφους, η Premium Economy θα είναι έως και 3 ίντσες (περί τα 7,5 εκατομστά) πιο φαρδιά σε σχέση με την οικονομική θέση, προσφέροντας παράλληλα περισσότερη αίσθηση ιδιωτικού χώρου χάρη στα 10 επιπλέον εκατοστά χώρου στο πλάι - το κάθε κάθισμα διαθέτει το δικό του υποβραχιόνιο και μια κεντρική κονσόλα μεταξύ των καθισμάτων. Η ράχη του καθίσματος έχει μεγαλύτερη κλίση και το κάθε κάθισμα είναι σημαντικά ευρύτερο, 38 ίντσες ή 97 εκατοστά. Έτσι, οι επιβάτες απολαμβάνουν μιάμιση φορά περισσότερο χώρο απ’ ό,τι στην Economy Class.

Εξτρά άνεση προσδίδουν τα ρυθμιζόμενα στηρίγματα κεφαλιού με αναδιπλούμενες άκρες, καθώς και τα εξαιρετικά χρήσιμα υποπόδια επίσης ρυθμιζόμενου ύψους. Βάση για μπουκάλια, πρίζα, μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος για τις αποσκευές και design νεσεσέρ με όλα τα απαραίτητα διατίθενται για τους premium επιβάτες.

Σημειώστε επίσης πως με ένα premium economy εισιτήριο δικαιούστε δύο παραδοτέες αποσκευές 23 κιλών έκαστη (διπλάσιες δηλαδή από την Economy θέση), καθώς και πρόσβαση στα Business Lounge της Lufthansa εντός των αεροδρομίων με μειωμένη τιμή εισόδου. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, οι Premium επιβάτες θα καλωσορίζονται με welcome drink, καθώς και ένα μπουκάλι νερό, ενώ τα γεύματα θα σερβίρονται σε πορσελάνινα σερβίτσια. Τέλος, θα παρέχεται εκτενές ψυχαγωγικό πρόγραμμα εν πτήσει, με ατομική οθόνη αφής 11-12 ιντσών, τηλεχειριστήριο για βιντεοπαιχνίδια, συλλογή περιοδικών και εφημερίδων, καθώς και ατομική πρίζα και θύρα USB ενσωματωμενες στο κάθισμα.



Και από κόστος;
Σημειώστε ότι οι Premium Economy θέση θα προστεθεί στον στόλο διηπειρωτικών πτήσεων της Lufthansa, με πρώτους προγραμματισμένους προορισμούς πόλεις όπως το Πεκίνο, το Μπουένος Άιρες, το Σικάγο, το Δελχί, το Χονκ Κονγκ, το Λος Άντζελες, η πόλη του Μεξικό, η Σεούλ, το Τόκιο, η Ουάσιγκτον και αργότερα στα δρομολόγια προς προορισμούς όπως το Γιοχάνεσμπουργκ, το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσκίσκο και η Σιγκαπούρη. Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος του καθενός από αυτά τα ταξίδια, υπολογίζεται πως η «επιβάρυνση» σε σχέση με την Economy Class για ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής αγγίζει κατά μέσο όρο τα 600€. Η πώληση εισιτηρίων Premium Economy θέσης για συγκεκριμένες πτήσεις έχει ήδη ξεκινήσει.

Πού θα μάθω περισσότερα;
Επισκεφθείτε την σελίδα παρουσίασης της νέας θέσης στην επίσημη ιστοσελίδα της Lufthansa. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το clip της καμπάνιας Premium Economy, με τον γνωστό τραγουδιστή Duncan Townsend που διασκεύασε το «Rebel Yell» του Billy Idol ειδικά για την εταιρία.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v