SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

7 λόγοι που τα ταξίδια μας κάνουν καλό

Μείωση του στρες, επίτευξη στόχων και άλλοι πέντε λόγοι για τους οποίους τα ταξίδια βελτιώνουν τη σωματική και πνευματική μας υγεία.

7 λόγοι που τα ταξίδια μας κάνουν καλό

Χαλάρωση, διασκέδαση, ξεκούραση, κρεπάλες. Τα ταξίδια είναι από κάθε άποψη υπέροχα και πέρα από αυτό, έχουν άκρως θετική επίδραση στην υγεία μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση, αμερικανικός Σύνδεσμος Ταξιδίων δημιούργησε μια λίστα με επτά τρόπους με τους οποίους μια απόδραση σε κάποιον προορισμό μπορεί να κάνει την ζωή μας καλύτερη.

* Βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων
Με τα ταξίδια γνωρίζουμε καινούργια άτομα είτε μιλώντας με ανθρώπους στο ξενοδοχείο, είτε συναντώντας τους τυχαία στο τρένο ή σε κάποιο αξιοθέατο.

* Μείωση του στρες
Η χαλάρωση των ταξιδιών είναι από τους πλέον προφανείς τρόπους για να «γεμίσουμε μπαταρίες» και να μειώσουμε τα επίπεδα του στρες. Τα ταξίδια μας βοηθούν να αφήσουμε στην άκρη της καθημερινές μας ασχολίες και να εστιάσουμε, έστω και για λίγο, στον εαυτό μας.

* Επίτευξη στόχων
Ολοκληρώνοντας μια λίστα με ταξιδιωτικούς προορισμούς ή με συγκεκριμένες δραστηριότητες στους προορισμούς αυτούς, όπως το να επισκεφθούμε ένα μνημείο ή να ανέβουμε ένα βουνό ή να μάθουμε μια ξένη γλώσσα, αποκτούμε αυτοπεποίθηση για να εκπληρώσουμε και άλλους, καθημερινούς στόχους.

* Βελτίωση της φυσικής κατάστασης
Το περπάτημα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των ταξιδιών (με εξαίρεση αυτών που γίνονται με αποκλειστικό στόχο το «λιώσιμο») και παράλληλα μια εξαιρετική μορφή καρδιοαναπνευστικής άσκησης.

* Ευελιξία
Στα ταξίδια δεν πάνε όλα κατ’ ευχήν. Πιθανώς να χρειαστεί να αυτοσχεδιάσουμε, να αλλάξουμε πλάνα, να βρούμε λύσεις και εναλλακτικές. Αυτό μας κάνει περισσότερο ευέλικτους.

* Υπομονή
Περιμένουμε σε ουρές μουσείων, περιμένουμε σε αεροδρόμια, περιμένουμε σε σταθμούς κι εστιατόρια. Όλη αυτή η αναμονή αποτελεί την καλύτερη «σκληραγώγηση» για να βρούμε ευφάνταστους τρόπους να περνάμε την ώρα μας χωρίς να βαριόμαστε.

* Βελτίωση των σχέσεων
Σύμφωνα με έρευνες, τα ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί είναι περισσότερο «δεμένα» και έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή. Κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού, ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα και εστιάζουμε στον σύντροφό μας, απολαμβάνοντας τις στιγμές.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com/2013/11/09/travel-makes-you-healthier_n_4233742.html  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2