SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

7 λόγοι που τα ταξίδια μας κάνουν καλό

Μείωση του στρες, επίτευξη στόχων και άλλοι πέντε λόγοι για τους οποίους τα ταξίδια βελτιώνουν τη σωματική και πνευματική μας υγεία.

7 λόγοι που τα ταξίδια μας κάνουν καλό

Χαλάρωση, διασκέδαση, ξεκούραση, κρεπάλες. Τα ταξίδια είναι από κάθε άποψη υπέροχα και πέρα από αυτό, έχουν άκρως θετική επίδραση στην υγεία μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση, αμερικανικός Σύνδεσμος Ταξιδίων δημιούργησε μια λίστα με επτά τρόπους με τους οποίους μια απόδραση σε κάποιον προορισμό μπορεί να κάνει την ζωή μας καλύτερη.

* Βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων
Με τα ταξίδια γνωρίζουμε καινούργια άτομα είτε μιλώντας με ανθρώπους στο ξενοδοχείο, είτε συναντώντας τους τυχαία στο τρένο ή σε κάποιο αξιοθέατο.

* Μείωση του στρες
Η χαλάρωση των ταξιδιών είναι από τους πλέον προφανείς τρόπους για να «γεμίσουμε μπαταρίες» και να μειώσουμε τα επίπεδα του στρες. Τα ταξίδια μας βοηθούν να αφήσουμε στην άκρη της καθημερινές μας ασχολίες και να εστιάσουμε, έστω και για λίγο, στον εαυτό μας.

* Επίτευξη στόχων
Ολοκληρώνοντας μια λίστα με ταξιδιωτικούς προορισμούς ή με συγκεκριμένες δραστηριότητες στους προορισμούς αυτούς, όπως το να επισκεφθούμε ένα μνημείο ή να ανέβουμε ένα βουνό ή να μάθουμε μια ξένη γλώσσα, αποκτούμε αυτοπεποίθηση για να εκπληρώσουμε και άλλους, καθημερινούς στόχους.

* Βελτίωση της φυσικής κατάστασης
Το περπάτημα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των ταξιδιών (με εξαίρεση αυτών που γίνονται με αποκλειστικό στόχο το «λιώσιμο») και παράλληλα μια εξαιρετική μορφή καρδιοαναπνευστικής άσκησης.

* Ευελιξία
Στα ταξίδια δεν πάνε όλα κατ’ ευχήν. Πιθανώς να χρειαστεί να αυτοσχεδιάσουμε, να αλλάξουμε πλάνα, να βρούμε λύσεις και εναλλακτικές. Αυτό μας κάνει περισσότερο ευέλικτους.

* Υπομονή
Περιμένουμε σε ουρές μουσείων, περιμένουμε σε αεροδρόμια, περιμένουμε σε σταθμούς κι εστιατόρια. Όλη αυτή η αναμονή αποτελεί την καλύτερη «σκληραγώγηση» για να βρούμε ευφάνταστους τρόπους να περνάμε την ώρα μας χωρίς να βαριόμαστε.

* Βελτίωση των σχέσεων
Σύμφωνα με έρευνες, τα ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί είναι περισσότερο «δεμένα» και έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή. Κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού, ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα και εστιάζουμε στον σύντροφό μας, απολαμβάνοντας τις στιγμές.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com/2013/11/09/travel-makes-you-healthier_n_4233742.html  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Τα ταξίδια είναι μαγευτικά μόνο σε ανασκόπηση."

Paul Theroux, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1909 - Γεννιέται ο Ευγένιος Ιονέσκο, Γαλλο-Ρουμάνος θεατρικός συγγραφέας.
    1917 - Η εφημερίδα The Guardian δημοσιεύει τη μυστική συμφωνία Σάικς–Πικό του 1916 μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας για το μοίρασμα των εδαφών της Μέσης Ανατολής.
    1942 - Κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η ταινία Καζαμπλάνκα, με τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2