Διακοπές με λεωφορείο: Καλοκαίρι χωρίς αυτοκίνητο

Πήλιο, Λευκάδα, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Ναύπλιο: Συγκεντρώνουμε ιδέες για φθηνές καλοκαιρινές αποδράσεις με ΚΤΕΛ χωρίς να μας καίγεται καρφί για την τιμή της βενζίνης.
Διακοπές με λεωφορείο: Καλοκαίρι χωρίς αυτοκίνητο
Η βενζίνη είναι πανάκριβη, το ίδιο και τα ακτοπλοϊκά, ακόμη περισσότερο τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στα νησιά. Συμπέρασμα: Δεν πάμε διακοπές, σωστά; Λάθος: Απλώς προσαρμόζουμε το ταξίδι στα οικονομικά μας δεδομένα και ψάχνουμε οικονομικότερες λύσεις, έστω κι αν αυτές περιορίζουν ελαφρώς την αυτονομία μας.

Μια τέτοια ιδέα είναι το ταξίδι με υπεραστικά λεωφορεία: Αποχωριζόμαστε την άνεση του τιμονιού μας και παίρνουμε το ΚΤΕΛ για να φτάσουμε σε μερικές από τις ωραιότερες καλοκαιρινές γωνιές της Ελλάδας – νησιών περιλαμβανομένων, για να μη σας λείψουν οι κρυστάλλινες παραλίες. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε 5 προορισμούς προσβάσιμους με το λεωφορείο, μαζί με τα δρομολόγια, τις τιμές τους και πληροφορίες για τις ομορφιές κάθε τόπου.

Στάση 1η: Πήλιο

Πώς θα φτάσετε
: Ξεκινώντας από την Αθήνα, θα πάρετε λεωφορείο για Βόλο από τον σταθμό Λιοσίων (Ρικάκη 6), από όπου υπάρχουν δρομολόγια από τις 7.00 το πρωί ως τις 22.00 το βράδυ ανά μιάμιση περίπου ώρα.
Διάρκεια διαδρομής: 4 ώρες (για το εξπρές δρομολόγιο) ή 4.30 (για τα δρομολόγια που περιλαμβάνουν και την Αγχίαλο)
Τιμή εισιτηρίου: 47€ μετ’ επιστροφής – online κρατήσεις εισιτηρίων πραγματοποιούνται εδώ
Από τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων του Βόλου, όπου θα αποβιβαστείτε, ξεκινούν τοπικά δρομολόγια προς όλα τα χωριά του Πηλίου – δείτε εδώ αναλυτικό χάρτη με τους προορισμούς και πατήστε σε κάθε χωριό για να δείτε τα αντίστοιχα δρομολόγια. 
Πού να πάτε: Οι επιλογές σας είναι πολλές και η μία καλύτερη από την άλλη. Στην πλευρά του Παγασητικού, θα βρείτε τις πιο low budget επιλογές διαμονής σε χωριά όπως τα Καλά Νερά, η Άφησσος και η Μηλίνα, ενώ στην πλευρά του Αιγαίου θα βρείτε τις καλύτερες παραλίες – δοκιμάστε τα χωριά Χορευτό, Άη Γιάννης και Τσαγκαράδα.
Διαβάστε περισσότερα για τις παραλίες του ΠηλίουΕδώ 

Στάση 2η: Λευκάδα

Πώς θα φτάσετε
: Από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού στην Αθήνα, αναχωρούν καθημερινά πέντε δρομολόγια για το πιο βολικό νησί του Ιονίου, αφού δεν χρειάζεται μετεπιβίβαση σε καράβι. Έτσι, από τον Κηφισό θα βρεθείτε κατευθείαν στα Επτάνησα – σημειώστε ότι υπάρχει καθημερινά ένα απευθείας δρομολόγιο και από την Θεσσαλονίκη ή από την Πρέβεζα.
Διάρκεια διαδρομής: 5.30’ με αποβίβαση στην πόλη της Λευκάδας
Τιμή εισιτηρίου: 58€ μετ’ επιστροφής – online έκδοση από εδώ 
Πού να πάτε: Από τις superstar παραλίες όπως το Πόρτο Κατσίκι, οι Εγκρεμνοί, το Κάθισμα και τα Πευκούλια, μέχρι τα όμορφα γραφικά χωριά της ενδοχώρας όπως η Εγκλουβή, η Καρυά και το Νυδρί, τα τοπικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας σε… νησιωτικό τριγύρισμα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια (μέχρι και 15 αναχωρήσεις τη μέρα για τα πιο δημοφιλή χωριά) για Λυγιά, Νικιάνα, Νυδρί, Βασιλική, Βλυχό, Καρυά, Εγκλουβή, Άγιο Πέτρο, Άγιο Νικήτα, Κάθισμα, Καλαμίτσι, Τσουκαλάδες, Κάστρο, Γύρα, Πόρο, Κατωχόρι κ.α. – δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια εδώ
Περισσότερα για τη ΛευκάδαΕδώ 

Στάση 3η: Κέρκυρα

Πώς θα φτάσετε
: Τρία δρομολόγια ξεκινούν καθημερινά από την Αθήνα, και άλλα δύο από την Θεσσαλονίκη για Κέρκυρα, τα οποία επιβιβάζονται στο ferry για το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής. Δείτε εδώ τις ώρες των δρομολογίων. 
Διάρκεια διαδρομής: Περίπου 9 ώρες από την Αθήνα και 7 από την Θεσσαλονίκη, ημίωρης στάσης και μεταφοράς με το ferry (περίπου 1.30’) περιλαμβανομένης
Τιμή εισιτηρίου: 88,60€ μετ’ επιστροφής για Αθήνα και 70,60€ για Θεσσαλονίκη – το ferry χρεώνεται εξτρά 10€ ανά ταξίδι. Online έκδοση μπορείτε να πραγματοποιήσετε από εδώ
Πού να πάτε: Οι εξερευνήσεις αρχίζουν από την παλιά πόλη της Κέρκυρας με τα όμορφα Καντούνια, την ρομαντική Σπιανάδα, τα δύο φρούρια, το Λιστόν με την κοσμοπολίτικη περαντζάδα του και τη θέα προς το Ποντικονήσι να κλέβουν την παράσταση. Από εκεί και πέρα, τα τοπικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Κέρκυρας εξυπηρετούν όλους τους δημοφιλείς προορισμούς του νησιού, όπως η Παλαιοκαστρίτσα, οι Λιαπάδες, η Αχαράβη, το Σιδάρι, ο Άγιος Στέφανος, η Κασσιώπη κ.α., σε τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 2 και 4€ - δείτε εδώ αναλυτικά τα δρομολόγια
Περισσότερα για την ΚέρκυραΕδώ 

Στάση 4η: Χαλκιδική

Πώς θα φτάσετε
: Με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής από την Θεσσαλονίκη, που έχει την έδρα του σε διαφορετική περιοχή από αυτή του ΚΤΕΛ Μακεδονία. Θα το βρείτε στο 9ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών (εξυπηρετείται από τις αστικές γραμμές 36 και 45). Από εκεί ξεκινούν δρομολόγια προς 33 προορισμούς του πρώτου ποδιού, 22 βασικά χωριά της Σιθωνίας (β’ πόδι) και 12 προορισμούς του τρίτου ποδιού.
Διάρκεια διαδρομής: Ποικίλλει ανάλογα με τον προορισμό που θα διαλέξετε – υπολογίστε κατά μέσο όρο περί τη μία ώρα για το πρώτο πόδι και τις δύο ώρες για το δεύτερο. Ελέγξτε στην ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής τα δρομολόγια κάθε χωριού και προτιμήστε όσα αναγράφουν «εξπρές» για να γλιτώσετε επιπλέον χρόνο. 
Τιμή εισιτηρίου: Σε κάθε χωριό, επιλέγοντας το αντίστοιχο πόδι αριστερά, θα δείτε δίπλα και την τιμή του εισιτηρίου που κυμαίνεται από 6 ως 12€ one way για το πρώτο και το τρίτο πόδι και από 6 ως 19€ για το δεύτερο πόδι. Σημειώστε πως το πρώτο πόδι εξυπηρετείται από περισσότερα δρομολόγια ημερησίως. Ενδεικτικά αναφέρουμε από μία δημοφιλή διαδρομή για το κάθε πόδι: Για ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής για Καλλιθέα Κασσάνδρας θα πληρώσετε 17,60€, ενώ για τον Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας 26€.
Πού να πάτε: Για άνεση χρόνου, σας συνιστούμε το πρώτο ή το δεύτερο πόδι. Επιλέξτε Κασσάνδρα για πιο έντονη νυχτερινή ζωή, beach bars και «φοιτητική» ατμόσφαιρα, με βάσεις το γραφικό ψαροχώρι της Νέας Φώκαιας, την κοσμοπολίτικη Σάνη, την Καλλιθέα και τη Χανιώτη με τα clubs και το πιο ήσυχο Πευκοχώρι για ρομαντζάδα. Όσο για το δεύτερο πόδι, ψηφίστε Νέο Μαρμαρά για κοσμοπολίτικες περαντζάδες, Νικήτη για γραφικές βόλτες ή Βουρβουρού για καταπράσινα τοπία και εντυπωσιακές παραλίες.
Περισσότερα για τη Χαλκιδική, τα χωρία και τις εξωπραγματικές παραλίες τηςΕδώ 

Στάση 5η: Ναύπλιο

Πώς θα φτάσετε
: Η πιο εύκολη ίσως διαδρομή εξ Αθηνών είναι αυτή που χάρη στην μικρή απόσταση και το φθηνό εισιτήριο καθιστά το Ναύπλιο ιδανικό προορισμό για ένα σαββατοκύριακο. Φτάνουμε λοιπόν με τα συχνότατα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αργολίδας από τον σταθμό του Κηφισού – τα λεωφορεία αναχωρούν ανά 1.00 με 1.30 ώρα περίπου από τις 6.15 το πρωί ως τις 21.30 το βράδυ.
Διάρκεια διαδρομής: 2 ώρες και 15 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 23€ μετ’ επιστροφής – online έκδοση από εδώ 
Πού να πάτε: Η παλιά πόλη του Ναυπλίου με τα γραφικά σοκάκια, τα λουλουδιασμένα café και το Μουσείο Κομπολογιού, τα ταβερνάκια στην παραλιακή, το Μπούρτζι και οι ψαροταβέρνες της Νέας Κίου θα σας κρατήσουν απασχολημένους για ώρες στην πόλη του Ναυπλίου. Ωστόσο, το ΚΤΕΛ Αργολίδας με αφετηρία το Ναύπλιο σας ταξιδεύει και σε άκρως ενδιαφέρουσες περιοχές του νομού, όπως τις Μυκήνες, την Αρχαία Επίδαυρο και την Αρχαία Τίρυνθα, αν σας ενδιαφέρει να ανακαλύψετε τα πανάρχαια μυστικά της Αργολίδας. Δείτε αναλυτικά τα τοπικά δρομολόγια εδώ
Περισσότερα για το ΝαύπλιοΕδώ 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v