Φεστιβάλ στα νησιά: Συναυλίες ανάμεσα στις βουτιές

Οι Last Drive και ο Γιάννης Αγγελάκας πάνε για βουτιές στα Κουφονήσια, ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι Callas μας περιμένουν στην Κεφαλονιά.
Φεστιβάλ στα νησιά: Συναυλίες ανάμεσα στις βουτιές
Πώς θα σας φαινόταν να κάνετε ένα διάλειμμα από τις βουτιές σας εκεί στο νησί, για να πεταχτείτε μέχρι το live του Αγγελάκα, ή του Leon, ή για να δείτε μερικούς από τους καλύτερους street artists του κόσμου να κάνουν θαύματα στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης; Τα νησιώτικα φεστιβάλ αυξάνονται και πληθύνονται, και όσο πάνε ζωηρεύουν, προσθέτοντας άλλη μία ενδιαφέρουσα πινελιά στον πίνακα των καλοκαιρινών μας διακοπών. Και το καλύτερο; Κάποια από αυτά είναι εντελώς δωρεάν, και άλλα έχουν πολύ οικονομικό εισιτήριο. Ατζέντες ανά χείρας και ξεκινάμε. 

Up Festival στο Κουφονήσι
Πού: Καλόφεγγο bar, Παραλία Πορί
Πότε: 17 έως 19 Ιουλίου
Είσοδος ελεύθερη

Με ένα line up που περιλαμβάνει την αφρόκρεμα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής (Γιάννης Αγγελάκας, Baby Guru, Lumiere Brother, The Last Drive, The Burger Project, Παύλος Παυλίδης & The Β-Movies, Xaxakes, Leon of Athens και Electric Litany, μεταξύ άλλων) το Up Festival επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στο Κουφονήσι. Οι εορτασμοί ξεκινούν από την Τετάρτη 16 Ιουλίου στο ειδυλλιακό Sorokos bar με ακουστικό live από Moa Bones και after party με Anapiros Vs Postriper, ενώ το grand finale έχει ορισθεί για την Κυριακή 20 Ιουλίου στο πιο ιστορικό bar των Κουφονησίων, τα Καλάμια, όπου οι Bocadas (Bolas, Cat Black, Dagritzikos) θα βρεθούν στα dexx μέχρι τελικής πτώσεως. Και όπως πάντα, όλο το φεστιβάλ είναι δωρεάν! 

Saristra Festival στην Κεφαλονιά
Πού: Παλιά Βλαχάτα Σάμης
Πότε: 8-10 Αυγούστου
Είσοδος ελεύθερη

Στα ερείπια ενός πανέμορφου χωριού που εγκαταλείφθηκε το 1953, το 3ο Saristra Festival φιλοξενεί φέτος σπουδαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς σκηνής, όπως η επίτιμη καλεσμένη Eleanor Friedberger (Fiery Furnaces) από τη Νέα Υόρκη, ο Φοίβος Δεληβοριάς με τους αυτοσαρκαστικούς σημειολογικούς του στίχους, ο Παύλος Παυλίδης με την βαριά κληρονομιά των Ξύλινων Σπαθιών αλλά και την αυτόφωτη σόλο καριέρα του, οι Last Drive, οι Penny & the Swinging Cats της ανερχόμενης (και κεφαλλονίτισσας στην καταγωγή) Πέννυς Μπαλτατζή, ο Leon of Athens που «σαρώνει» στην Αγγλία μετά την κυκλοφορία του «Baby Asteroid» (με το πολυσυζητημένο βιντεοκλίπ που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Λάνθιμου), οι The Callas, οι The Man From Managra -η εξαιρετική μπάντα του Coti K. (εμβληματικού παραγωγού των Στέρεο Νόβα, Raining Pleasure κ.α.) που αποδομούν το gospel, οι Egg Hell του ελληνοβραζιλιάνου Jeff Marawi, η Σtella που αναβιώνει ιδανικά τα grunge 90s (και κάνει ένα από τα πιο cool live της εποχής), οι Θεσσαλονικείς Plastic Flowers που επιλέχθηκαν πέρυσι στο roster του σημαντικού φεστιβάλ του Ώστιν των ΗΠΑ South By Southwest, οι «σκοτεινοί» Skull & Dawn, οι The Blank κατευθείαν από το line up του φετινού Schoolwave, καθώς και δυο σπουδαία σχήματα με βάση την Κεφαλονιά, οι Συνθετικοί που τράβηξαν το σχοινί τη εγχώριας minimal wave πριν από οποιονδήποτε άλλο και οι swing jazz Baiser Noir.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφίας και σεμινάρια κατασκευής «φραγκέτας» (του κεφαλλονίτικου δεντρόσπιτου-αποστάγματος της χωριάτικης DIY αρχιτεκτονικής). Όλες οι συναυλίες είναι δωρεάν, ενώ το 25% των εσόδων από τα μπαρ θα διατεθεί στους πληγέντες από τον πρόσφατο σεισμό της Κεφαλονιάς. 

Rhodes Summer Festival
Πού: Στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου, στο Γήπεδο του Διαγόρα και σε άλλα σημεία στην πόλη της Ρόδου
Πότε: 2 Ιουλίου έως 3 Σεπτεμβρίου
Θέατρο και μουσική, διαδραστικά παιχνίδια για τα πιτσιρίκια και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις συνθέτουν το πρόγραμμα του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Ρόδου. Στο line up του φετινού καλοκαιριού περιλαμβάνονται ονόματα όπως αυτά των Θάνου Μικρούτσικου και Γιάννη Κότσιρα, Γιάννη Αγγελάκα, Δήμητρας Γαλάνη, Κωστή Μαραβέγια, Ευριδίκης, Σταύρου Ξαρχάκου, Φίλιππου Πλιάτσικα και άλλων. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται στα 10-15€, αναλόγως εκδήλωσης. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και τις τιμές των εισιτηρίων, στο επίσημο site του Φεστιβάλ Ρόδου

Beach Street Festival στη Μυτιλήνη
Πού: Στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης και την παραλία Τσαμάκια
Πότε: 1-3 Αυγούστου
Εισιτήριο: 20€ (και για τις τρεις μέρες)


Τρία stages, περισσότερα από 50 ονόματα, τρεις ημέρες. Το Beach Street Festival, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στη Μυτιλήνη, κινείται στους μουσικούς άξονες της hiphop, house, techno, dubstep και reggae. Ταυτόχρονα, πρόκειται για ένα διαδραστικό φεστιβάλ, που συνδυάζει τη μουσική με το graffiti –με καλεσμένους άξιους εκπροσώπους της παγκόσμιας κοινότητας, τους οποίους μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ. Στο line up του μουσικού κομματιού του περιλαμβάνονται, μεταξύ πολλών άλλων, οι Βήταπεις, Kill Emil, Vas, Mononome, Loki & Dop, Duckem και Elephant Phinix.

Secret Sound Festival στην Κύμη
Πού: Στο Platanenhof, στην Κύμη Ευβοίας
Πότε: 18-19 Ιουλίου
Εισιτήριο: 10€ για την πρώτη μέρα, 12€ για τη δεύτερη, 20€ τα εισιτήρια του διημέρου
Σημαντικοί μουσικοί, djs και παραγωγοί, καταξιωμένοι σε Ελλάδα και εξωτερικό συναντιούνται φέτος το καλοκαίρι στην Εύβοια για να ανέβουν στη σκηνή του 1ου Secret Sound Festival. Ποιους θα δούμε εδώ; Τον Νικήτα Κλιντ με τις Ρόδες, τον Cayetano, τους Time Warp, Kill Emil, Mononome και τους Anna Mystic, Blend Mishkin, Manjah, Billa Qause. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας
Πού: Στην παραλία της Αύρας και σε άλλους χώρους στην πόλη της Αίγινας
Πότε: 8 έως 30 Αυγούστου
Εισιτήρια: 12€ για κάθε συναυλία
Το Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, επικεντρωμένο στην κλασική μουσική, αλλά και με έντεχνα και τζαζ παραστρατήματα, επιστρέφει για ένατη συνεχή χρονιά, στην ατμοσφαιρική παραλία της Αύρας, κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας. Στα highlights του φετινού προγράμματος ξεχωρίζουν η συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη, το Σάββατο 23 Αυγούστου, αλλά και η συναυλία με έργα του Μάνου Χατζιδάκι, με τον βαρύτονο Τάσση Χριστογιαννόπουλο, την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο και την έκτακτη συμμετοχή της Σαβίνας Γιαννάτου στο τραγούδι. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v