Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας 2014: Όσα θα ακούσουμε

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας επιστρέφει για ένατη χρονιά, και μας υπόσχεται μελωδικές αυγουστιάτικες βραδιές κάτω από τα αστέρια.
Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας 2014: Όσα θα ακούσουμε
Ήταν το καλοκαίρι του 2006 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας. Ιδέα και όνειρο της διακεκριμένης σολίστ πιάνου Ντόρας Μπακοπούλου, το φεστιβάλ εξελίχθηκε ταχύτατα σε θεσμό, και έφτασε αισίως να μετρά τα εννέα του χρόνια. Προσανατολισμένο κυρίως στην μουσική δωματίου, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας αποτελεί πια ένα φόρουμ, όπου συνδιαλέγονται Έλληνες και ξένοι νεότεροι και καταξιωμένοι μουσικοί, επάνω στις ωραιότερες μουσικές δημιουργίες για μικρά μουσικά σύνολα.

Η Αίγινα, με τα πολλά και σημαντικά μνημεία της, την φυσική της ομορφιά και την εγγύτητά στην Αθήνα, είναι ιδανικός τόπος φιλοξενίας μιας πολιτισμικής δράσης υψηλής ποιότητας, αφιερωμένης στην κλασική μουσική. Κάθε χρόνο, το κύριο κλασσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ συμπληρώνουν και μικρές, αυστηρά επιλεγμένες «νότες» ελληνικής και ξένης έντεχνης, αλλά και τζαζ μουσικής.

Σήμα του Φεστιβάλ είναι το ορειχάλκινο ανάγλυφο «Ζευγάρι» (1975) του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, και λάτρη της Αίγινας, Γιάννη Μόραλη, το οποίο προσέφερε ο ίδιος, θέλοντας έτσι να συμβάλει στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας. Μέχρι σήμερα το ΔΜΦΑ έχει σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία, φιλοξενώντας στην Αίγινα σημαντικούς μουσικούς από όλο τον κόσμο και προσελκύοντας στο νησί το μουσικόφιλο κοινό.

Προ-φεστιβαλική εκδήλωση στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου της Αθήνας

Στην καρδιά της καλοκαιρινής Αθήνας, σε έναν από τους ομορφότερους χώρους, με έντονο πολιτιστικό συμβολισμό, ο δραστήριος Σύλλογος Φίλων του Φεστιβάλ διοργανώνει την Πέμπτη 3 Ιουλίου την καθιερωμένη προ-φεστιβαλική συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του φετινού Φεστιβάλ.

Οι συμμετέχοντες διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες, Τζούλια Σουγλάκου (υψίφωνος), Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), Βαγγέλης Χατζησίμου (τενόρος), με τη συνοδεία του σολίστ Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο, θα προσφέρουν στο κοινό την τέχνη και την ευαισθησία τους, ερμηνεύοντας αγαπημένες άριες και ντουέτα από έργα των Τόστι, Μπιζέ, Όφενμπαχ, Μπελίνι, Μασκάνι, Πονκιέλλι και Σαμάρα.

Μετά τη συναυλία, θα προσφερθεί ένα ποτήρι κρασί και «φυστικάτο», το παραδοσιακό αιγινίτικο γλυκό με βάση το τοπικό προϊόν του νησιού.

Το 9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Το Φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014. Το πλούσιο πρόγραμμά του περιλαμβάνει 17 διαφορετικές συναυλίες, ενώ η αυλαία του Φεστιβάλ θα κλείσει το Σάββατο 30 Αυγούστου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών να ερμηνεύει έργα του Μπετόβεν στην παραλία της Αύρας.

Πέρα από την ατμοσφαιρική παραλία, μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας (με διαμόρφωση χωρητικότητας 1200 ατόμων), στους χώρους του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται επίσης η αυλή του Ι. Ναού του Σωτήρος στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο (χωρητικότητας 200 ατόμων), καθώς και το Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση (χωρητικότητας 180 ατόμων), στην ιδιαίτερης ομορφιάς ορεινή Παχειοράχη.

Στα highlights του προγράμματος, ξεχωρίζουν η συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη, το Σάββατο 23 Αυγούστου, αλλά και η συναυλία με έργα του Μάνου Χατζιδάκι, με τον βαρύτονο Τάσση Χριστογιαννόπουλο, την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο και την έκτακτη συμμετοχή της Σαβίνας Γιαννάτου στο τραγούδι.

Κάντε κλικ στη δεξιά στήλη, Σχετικά Έγγραφα, για να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα του 9ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v