ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Πότε θα βρείτε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

Έρευνα αποκαλύπτει πόσες ημέρες πριν την πτήση θα βρείτε κατά μέσο όρο το φθηνότερο αεροπορικό εισιτήριο για κάθε προορισμό. Μάθετε τον «μαγικό» αριθμό.

Πότε θα βρείτε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

Πενήντα τέσσερις ημέρες πριν την πτήση. Αυτός είναι ο «μαγικός» αριθμός που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας αν θέλετε να βρείτε το φθηνότερο αεροπορικό εισιτήριο.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα της αμερικανικής εταιρίας CheapAir, η ομάδα της οποίας ανέλυσε τα δεδομένα και τις τιμές εισιτηρίων τεσσάρων εκατομμυρίων πτήσεων τα τελευταία τέσσερα χρόνια και υποστηρίζει πως κατά μέσο όρο η χαμηλότερη τιμή για κάθε πτήση εντοπίστηκε 54 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Μπορεί φυσικά η ιδανική ημέρα για φθηνές αγορές να αλλάζει, ανάλογα τον προορισμό, και τα δεδομένα να προκύπτουν κυρίως από αμερικανικά στοιχεία, αλλά η έρευνα αποτελεί ένα αρκετά ασφαλές σημείο αναφοράς για το σύνολο των πτήσεων παγκοσμίως.

Για παράδειγμα, η CheapAir διαπίστωσε πως μεταξύ 104 και 29 ημερών πριν την αναχώρηση, τα εισιτήρια τείνουν προς την χαμηλότερη δυνατή τιμή τους. Αν κλείσετε εισιτήριο πριν από αυτό το διάστημα ή τον τελευταίο μήνα πριν την πτήση, πιθανότατα θα πληρώσετε περισσότερα.

Πολλοί επιβάτες, επίσης, συμπέρανε η έρευνα, κάνουν το λάθος να περιμένουν να κλείσουν το εισιτήριό τους την τελευταία στιγμή, πιστεύοντας πως οι αεροπορικές εταιρίες θα ρίξουν την τιμή για να «ξεπουλήσουν». Κι όμως, σύμφωνα με τα δεδομένα της ομάδας, την ημέρα πριν την αναχώρηση εντοπίζεται κατά μέσο όρο η υψηλότερη δυνατή τιμή. Δύο ημέρες πριν την αναχώρηση εντοπίζεται η δεύτερη υψηλότερη τιμή κ.ο.κ. Εντυπωσιακό είναι το «εύρημά» τους, πως η διαφορά μεταξύ της τιμής της ιδανικής και της χειρότερης ημέρας για το ίδιο εισιτήριο είναι κατά μέσο όρο 312 δολάρια (περίπου 230€).

Πάντως, οι τιμές των αεροπορικών εισιτήριων εξαρτώνται και από παράγοντες όπως η εποχή του ταξιδιού (αν είναι Χριστούγεννα, το εισιτήριο θα είναι ακριβό όποια ημέρα κι αν το κλείσετε), ο προορισμός και ο ανταγωνισμός στο αεροδρόμιο του εκάστοτε προορισμού. Πάντως, σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες αποδράσεις, υπολογίστηκε πως οι καλύτερες πιθανότητες για ένα οικονομικό εισιτήριο "κρύβονται" την 4η Ιουνίου. 

Πηγή: DailyMail 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Ο θάνατος είναι απλός. Η ζωή είναι περίπλοκη. Δώστε μου ζωή, όσο πιο χαοτική τόσο το καλύτερο."

Tom Robbins, 1932-, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1497 - Ο Πορτογάλος Βάσκο ντα Γκάμα ξεκινά να ανακαλύψει την Ινδία.
    1709 - Στη μάχη της Ποτλάβα, στην Ουκρανία, ο τσάρος της Ρωσίας Πέτρος Α' νικά τον βασιλιά της Σουηδίας, Κάρολο Ζ'.
    1851 - Γεννήθηκε ο άγγλος αρχαιολόγος Άρθουρ Έβανς.
    1889 - Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της αμερικανικής εφημερίδας Wall Steet Journal.
    1921 - Μεγάλη νικηφόρα μάχη των Ελλήνων στο Εσκί Σεχίρ. Προέλαση προς την Άγκυρα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2