ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Πότε θα βρείτε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

Έρευνα αποκαλύπτει πόσες ημέρες πριν την πτήση θα βρείτε κατά μέσο όρο το φθηνότερο αεροπορικό εισιτήριο για κάθε προορισμό. Μάθετε τον «μαγικό» αριθμό.

Πότε θα βρείτε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

Πενήντα τέσσερις ημέρες πριν την πτήση. Αυτός είναι ο «μαγικός» αριθμός που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας αν θέλετε να βρείτε το φθηνότερο αεροπορικό εισιτήριο.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα της αμερικανικής εταιρίας CheapAir, η ομάδα της οποίας ανέλυσε τα δεδομένα και τις τιμές εισιτηρίων τεσσάρων εκατομμυρίων πτήσεων τα τελευταία τέσσερα χρόνια και υποστηρίζει πως κατά μέσο όρο η χαμηλότερη τιμή για κάθε πτήση εντοπίστηκε 54 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Μπορεί φυσικά η ιδανική ημέρα για φθηνές αγορές να αλλάζει, ανάλογα τον προορισμό, και τα δεδομένα να προκύπτουν κυρίως από αμερικανικά στοιχεία, αλλά η έρευνα αποτελεί ένα αρκετά ασφαλές σημείο αναφοράς για το σύνολο των πτήσεων παγκοσμίως.

Για παράδειγμα, η CheapAir διαπίστωσε πως μεταξύ 104 και 29 ημερών πριν την αναχώρηση, τα εισιτήρια τείνουν προς την χαμηλότερη δυνατή τιμή τους. Αν κλείσετε εισιτήριο πριν από αυτό το διάστημα ή τον τελευταίο μήνα πριν την πτήση, πιθανότατα θα πληρώσετε περισσότερα.

Πολλοί επιβάτες, επίσης, συμπέρανε η έρευνα, κάνουν το λάθος να περιμένουν να κλείσουν το εισιτήριό τους την τελευταία στιγμή, πιστεύοντας πως οι αεροπορικές εταιρίες θα ρίξουν την τιμή για να «ξεπουλήσουν». Κι όμως, σύμφωνα με τα δεδομένα της ομάδας, την ημέρα πριν την αναχώρηση εντοπίζεται κατά μέσο όρο η υψηλότερη δυνατή τιμή. Δύο ημέρες πριν την αναχώρηση εντοπίζεται η δεύτερη υψηλότερη τιμή κ.ο.κ. Εντυπωσιακό είναι το «εύρημά» τους, πως η διαφορά μεταξύ της τιμής της ιδανικής και της χειρότερης ημέρας για το ίδιο εισιτήριο είναι κατά μέσο όρο 312 δολάρια (περίπου 230€).

Πάντως, οι τιμές των αεροπορικών εισιτήριων εξαρτώνται και από παράγοντες όπως η εποχή του ταξιδιού (αν είναι Χριστούγεννα, το εισιτήριο θα είναι ακριβό όποια ημέρα κι αν το κλείσετε), ο προορισμός και ο ανταγωνισμός στο αεροδρόμιο του εκάστοτε προορισμού. Πάντως, σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες αποδράσεις, υπολογίστηκε πως οι καλύτερες πιθανότητες για ένα οικονομικό εισιτήριο "κρύβονται" την 4η Ιουνίου. 

Πηγή: DailyMail 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Κάνουμε το περισσότερο καλό στον εαυτό μας όταν κάνουμε κάτι για τους άλλους."

Horace Mann, 1796-1886, Αμερικανός λόγιος & πολιτικός

  • 1940 - Ανακαλύπτεται ελληνική προϊστορική λιμναία πόλη, αναγόμενη σε εποχή παλιότερη του 2000 π.Χ. στη λίμνη της Καστοριάς.
    1970 - Κραυγάζοντας "Ζήτω η Ελεύθερη Ελλάδα", ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολείται στη Γένοβα της Ιταλίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα.
    1982 - Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε διαδικτυακή επικοινωνία ο smiley :-). Τη χρήση του συγκεκριμένου συμβόλου προτείνει ο Σκοτ Φάλμαν.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2