Η Φολέγανδρος στα επτά ομορφότερα μέρη της Ευρώπης

Το CNN συμπεριέλαβε την Χώρα της Φολεγάνδρου στα επτά ομορφότερα χωριά της Ευρώπης, κάνοντας λόγο για την ανεξερεύνητη ομορφιά των Κυκλάδων.
Η Φολέγανδρος στα επτά ομορφότερα μέρη της Ευρώπης
Ανάμεσα στα ομορφότερα μέρη της Ευρώπης βρίσκεται η Φολέγανδρος σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, το οποίο κατέταξε την Χώρα του κυκλαδίτικου νησιού στην τέταρτη θέση των επτά ωραιότερων ευρωπαϊκών χωριών.

«Οι δρόμοι της Σαντορίνης πλημμυρίζουν από κόσμο που θαυμάζει το νησί, αλλά στη Φολέγανδρο, ένα κοντινό κυκλαδίτικο νησί, θα βρείτε παρόμοια αρχιτεκτονική, πλακόστρωτα δρομάκια με σχιστόλιθο, ασβεστωμένα σπίτια με πολύχρωμα λουλούδια, τα γνωστά ορθόδοξα εκκλησάκια με τους έντονους μπλε τρούλους, χωρίς όμως την κοσμοσυρροή. Για μια απομονωμένη βουτιά, περπατήστε ως το Κάτεργο, ένα προστατευμένο τμήμα της ακτής, όπου σμαραγδένια κύματα αγκαλιάζουν τη βοτσαλωτή ακτή», γράφει το CNN για το νησί της Φολεγάνδρου.

Στην ίδια λίστα φιγουράρουν τα χωριά Tellaro (Ιταλία), Bibury (Αγγλία), Hallstatt (Αυστρία), Colmar (Γαλλία), Reine (Νορβηγία) και Telč (Τσεχία). Δείτε εδώ την σχετική λίστα του CNN με τα σχόλια για κάθε χωριό και εδώ το αφιέρωμα του in2life στο νησί της Φολεγάνδρου. 

Πηγή: CNN
 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v