ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

15 απίθανοι εθνικοί δρυμοί στον κόσμο

Ταξιδεύουμε νοερά στην πλάτη ενός ελέφαντα, περνώντας δίπλα από κρυστάλλινες λίμνες, στους ωραιότερους εθνικούς δρυμούς του πλανήτη.

Καταπράσινες βουνοπλαγιές, γαλάζιες λίμνες, απόκοσμα φαράγγια, παράξενα ζωάκια που τρέχουν ελεύθερα. Γίνεται εντυπωσιακότερο; Γίνεται: Σκεφτείτε μόνιμα χιονισμένες βουνοκορφές που υψώνονται εφτά-οχτώ χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος, ελεφαντίνες που αγκαλιάζουν… αυτοκίνητα και λίμνες τυλιγμένες στην ομίχλη που γεννούν μύθους για παράξενα πλάσματα που ζουν στον βυθό τους. Όσα απαράμιλλα φυσικά τοπία και αν (νομίζεις ότι) έχεις δει, ο πλανήτης έχει πάντα μερικές ακόμα γωνιές ικανές να σε εκπλήξουν.

Αυτές τις γωνιές, οι κάτοικοί του αποφάσισαν κάποια στιγμή να τις ονομάσουν Εθνικά Πάρκα (ή Εθνικούς Δρυμούς, αν προτιμάτε την ελληνικότερη εκδοχή του όρου) για να τις προστατεύσουν –ή για να προστατεύσουν την συνείδησή τους, αν το δείτε από μια κυνική σκοπιά. Ναι, κανονικά δεν θα έπρεπε να επιλέγουμε ποια κομμάτια του πλανήτη θα προστατεύσουμε, επειδή είναι όμορφα, και ποια θα καταστρέψουμε, επειδή δεν είναι και τόσο, αλλά αυτή είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση.

Σύμφωνα με τον επίσημο, λοιπόν, ορισμό, εθνικός δρυμός είναι «ένα οικοσύστημα ή βιότοπος με ιδιαίτερη οικολογική αξία, που παραμένει ανεπηρέαστο ή έχει επηρεαστεί ελάχιστα από ανθρώπινες δραστηριότητες και στο οποίο διατηρείται ποικιλομορφία […] αισθητικών στοιχείων».

Σε δεκαπέντε τέτοια υπέροχα μέρη ανά τον πλανήτη ταξιδεύουμε νοερά, μέχρι να βρούμε την ευκαιρία να το κάνουμε και στην πράξη. Ακολουθήστε μας, κάνοντας κλικ στο Photo Gallery, επάνω.

Η.Κ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2