15 απίθανοι εθνικοί δρυμοί στον κόσμο

Ταξιδεύουμε νοερά στην πλάτη ενός ελέφαντα, περνώντας δίπλα από κρυστάλλινες λίμνες, στους ωραιότερους εθνικούς δρυμούς του πλανήτη.
15 απίθανοι εθνικοί δρυμοί στον κόσμο
Καταπράσινες βουνοπλαγιές, γαλάζιες λίμνες, απόκοσμα φαράγγια, παράξενα ζωάκια που τρέχουν ελεύθερα. Γίνεται εντυπωσιακότερο; Γίνεται: Σκεφτείτε μόνιμα χιονισμένες βουνοκορφές που υψώνονται εφτά-οχτώ χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος, ελεφαντίνες που αγκαλιάζουν… αυτοκίνητα και λίμνες τυλιγμένες στην ομίχλη που γεννούν μύθους για παράξενα πλάσματα που ζουν στον βυθό τους. Όσα απαράμιλλα φυσικά τοπία και αν (νομίζεις ότι) έχεις δει, ο πλανήτης έχει πάντα μερικές ακόμα γωνιές ικανές να σε εκπλήξουν.

Αυτές τις γωνιές, οι κάτοικοί του αποφάσισαν κάποια στιγμή να τις ονομάσουν Εθνικά Πάρκα (ή Εθνικούς Δρυμούς, αν προτιμάτε την ελληνικότερη εκδοχή του όρου) για να τις προστατεύσουν –ή για να προστατεύσουν την συνείδησή τους, αν το δείτε από μια κυνική σκοπιά. Ναι, κανονικά δεν θα έπρεπε να επιλέγουμε ποια κομμάτια του πλανήτη θα προστατεύσουμε, επειδή είναι όμορφα, και ποια θα καταστρέψουμε, επειδή δεν είναι και τόσο, αλλά αυτή είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση.

Σύμφωνα με τον επίσημο, λοιπόν, ορισμό, εθνικός δρυμός είναι «ένα οικοσύστημα ή βιότοπος με ιδιαίτερη οικολογική αξία, που παραμένει ανεπηρέαστο ή έχει επηρεαστεί ελάχιστα από ανθρώπινες δραστηριότητες και στο οποίο διατηρείται ποικιλομορφία […] αισθητικών στοιχείων».

Σε δεκαπέντε τέτοια υπέροχα μέρη ανά τον πλανήτη ταξιδεύουμε νοερά, μέχρι να βρούμε την ευκαιρία να το κάνουμε και στην πράξη. Ακολουθήστε μας, κάνοντας κλικ στο Photo Gallery, επάνω.

Η.Κ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v