Το ελεύθερο camping διώκεται στην Κρήτη

Το ελεύθερο camping μπαίνει στο στόχαστρο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη, με επιχειρήσεις «σκούπα» στις δημοφιλείς στους free campers παραλίες.
Το ελεύθερο camping διώκεται στην Κρήτη
Στο στόχαστρο των αρχών έχουν μπει για τα καλά απ’ ό,τι φαίνεται οι ελεύθεροι κατασκηνωτές στις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας. Μετά τα νέα για την αύξηση του προστίμου περί «παράνομης κατασκήνωσης» και της επιβολής του σε campers στην Ελαφόνησο, τώρα τα άσχημα για τους κατασκηνωτές νέα έρχονται από την Κρήτη, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις ετοιμάζουν επιχείρηση-σκούπα στις παραλίες της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κρητικού portal Prismanews, οι έλεγχοι θα έχουν επίκεντρο τις προστατευόμενες ως περιοχές φυσικού πλούτου παραλίες, που τελούν υπό την σφραγίδα «Natura», όπως αυτή της Πρεβέλης, όπου απαγορεύεται ρητά το camping.

Παράλληλα, οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι θα συνοδεύονται από ελέγχους για εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών. Θυμίζουμε ότι το πρόστιμο που προβλέπει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας για τους ελεύθερους κατασκηνωτές έχει αυξηθεί κατά 100%, και κάτι παραπάνω: Από τα 147€ βρίσκεται τώρα στο ύψος των 300€. Ο διπλασιασμός του προστίμου αποτελεί μέτρο της ευρύτερης τακτικής του κράτους για τον τουρισμό, σε μια εποχή που οι free campers, ελέω οικονομικής κρίσης, πολλαπλασιάζονται.

Όπως αναφέρεται στο Prismanews, τέτοιες έρευνες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί – η τελευταία την Πέμπτη- και θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο. Ποια είναι η δική σας γνώμη για το ελεύθερο camping και τον επίσημο «πόλεμο» εναντίον του;

Πηγή: Prismanews.gr


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v