ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Στα 300€ το πρόστιμο για το ελεύθερο κάμπινγκ

Διπλασιάζεται το πρόστιμο για το ελεύθερο κάμπινγκ, στα 300€ για κάθε… παράνομο κατασκηνωτή, από 150€ που ήταν μέχρι τώρα.

Στα 300€ το πρόστιμο για το ελεύθερο κάμπινγκ

Θυμάστε εκείνες τις συζητήσεις που ανοίγουν κάθε χρόνο περί «απαρχαιωμένου νόμου» που απαγορεύει την ελεύθερη κατασκήνωση; Τι νομίζατε, ότι η ελληνική νομοθεσία θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια; Όχι βέβαια! Από σήμερα, ο νόμος που θέλει τους ελεύθερους κατασκηνωτές… παράνομους, δεν είναι πια απαρχαιωμένος, αφού ανανεώθηκε και πλέον προβλέπει πρόστιμο 300€ (αντί 150€ που ήταν μέχρι τώρα) για τους… παρανομούντες.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο διπλασιασμός του προστίμου που περιλαμβάνεται στο προσχέδιο νόμου για τον τουρισμό έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις των ελεύθερων κατασκηνωτών, οι οποίοι μάλιστα λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

"Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο 300 ευρώ ανά άτομο ή ανά κατασκηνωτικό ή ανά μεταφορικό μέσο, που επιβάλλεται από το αστυνομικό ή λιμενικό όργανο και εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) του ν.2696/1999 (Α' 57). Σε ελέγχους από μικτά συνεργεία, την ποινή του προστίμου επιβάλλει το αστυνομικό όργανο που παρίσταται κατά τον έλεγχο", αναφέρει το προσχέδιο νόμου.

Ωστόσο, οι κατασκηνωτές δεν πτοούνται. "Εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω να κάνω ελεύθερο κάμπινγκ, θα προσέχω όμως περισσότερο", λέει στην εφημερίδα μια 30χρονη κατασκηνώτρια.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v