Η Google ζητά εθελοντές για… χαρτογράφηση

H Google απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε φυσιολάτρες εθελοντές να χαρτογραφήσουν δύσβατες περιοχές για λογαριασμό του Street View.
Η Google ζητά εθελοντές για… χαρτογράφηση
Το Street View της Google αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο χαρτών, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να δει από την οθόνη του υπολογιστή του περιοχές του πλανήτη τις οποίες πιθανώς να μην έχει ποτέ τη δυνατότητα να επισκεφτεί.

Η δουλειά της εταιρείας στο συγκεκριμένο project είναι εκπληκτική και χρόνο με τον χρόνο επεκτείνεται σε ακόμα πιο εντυπωσιακά και δύσβατα μέρη όπως για παράδειγμα τα… βάθη των ωκεανών. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η εταιρεία απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε φυσιολάτρες από όλον τον κόσμο για να συμμετέχουν εθελοντικά στη χαρτογράφηση εξωτικών περιοχών οι οποίες μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στo Street View.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μια ειδική φόρμα, περιγράφοντας την περιοχή που θέλουν να ψηφιοποιήσουν καθώς και τους λόγους που θεωρούν ότι αυτή θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο Street View. Σε αυτούς τους εθελοντές, η εταιρεία θα παραχωρήσει το Trekker, ένα ειδικό σακίδιο με μία κάμερα η οποία έχει τη δυνατότητα να τραβάει μία φωτογραφία 360 μοιρών κάθε 2.5 δευτερόλεπτα με τη βοήθεια 15 φακών, ενώ ελέγχεται από μία συσκευή Android.

Ψηθήκατε για εξερεύνηση και θέλετε να γίνετε ο επόμενος trekker της Google; Η φόρμα βρίσκεται εδώ για κάθε ενδιαφερόμενο.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v