Μ. Δαμανάκη: Να γίνει η Ελλάδα γαστρονομικός προορισμός
Η Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, μιλά στην κάμερα του in2life για τον στόχο της ανάδειξης της Αθήνας σε γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Παλαιότερο των 360 ημερών
του Θόδωρου Λέλεκα
Η Ευρώπη έχει εδώ και καιρό συνειδητοποιήσει ότι η γαστρονομία της μπορεί να αποτελέσει σημαντικό ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, αλλά και «όχημα» που θα φέρει ανάπτυξη, τουρισμό και επενδύσεις. Ο μεγάλος της πλούτος σε αυθεντικά τοπικά προϊόντα και γεύσεις, καθώς και η πολυμορφία της κουζίνας κάθε Ευρωπαϊκής χώρας (αλλά και κάθε μίας από τις υπο-περιοχές αυτής) είναι «όπλα» που η Ένωση πρέπει να αξιοποιήσει άμεσα. Οι πολίτες του κόσμου, αλλά και οι τουρίστες που επιδίδονται σε θεματικό τουρισμό με επίκεντρο την γαστρονομία, είναι ένα κοινό υψηλού επιπέδου που οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάθε λόγο να προσεγγίσουν.