Last minute Χριστούγεννα: 10 οικονομικές προτάσεις

Θέλετε low budget δωμάτια με τζάκι και θέα σε ειδυλλιακά τοπία; Προτιμάτε γιορτινό ταξιδάκι-αστραπή στην Ευρώπη; Έχουμε δέκα προτάσεις της τελευταίας στιγμής, που θα σας βάλουν σε πειρασμό. Ίσα που προλαβαίνετε να φτιάξετε βαλίτσα.
Last minute Χριστούγεννα: 10 οικονομικές προτάσεις
της Ηρώς Κουνάδη

Πήρατε τελευταία στιγμή το δώρο Χριστουγέννων που φέτος δεν περιμένατε. Ερωτευτήκατε και θέλετε να το γιορτάσετε. Κερδίσατε το Τζόκερ. Ή απλώς… τέτοιοι άνθρωποι είστε, και δεν το είχατε σκεφτεί μέχρι τώρα. Όποιος και αν είναι ο λόγος που αποφασίσατε λιγότερο από μια εβδομάδα πριν να μην κάνετε Χριστούγεννα στην πόλη, όπως προστάζει η λαϊκή θυμοσοφία, προλαβαίνετε ακόμα. Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες προτάσεις για ταξίδια τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων, που δεν έχουν εξαντληθεί ακόμα. Διαλέγετε και… φεύγετε.

Πάμε πακέτο: Χριστούγεννα… έξω από εδώ

Οι do-it-yourself χριστουγεννιάτικες αποδράσεις στο εξωτερικό για την περίοδο των Χριστουγέννων είναι απαγορευμένος καρπός ακόμα και για των φρονίμων τα παιδιά, που τις κανονίζουν από τον Αύγουστο. Εμείς οι οπαδοί της τελευταίας στιγμής μπορούμε να τις ξεχάσουμε: ενδεικτικά και μόνο, έτσι για να γελάσετε, το φθηνότερο εισιτήριο για Ρώμη (που θεωρείται γενικώς οικονομικός προορισμός όσον αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια) έχει αυτή τη στιγμή 348€ –με ξενοδοχείο και μερικές γιορτινές εξόδους το απαιτούμενο budget αγγίζει εύκολα τα 900€.

Τα καλά νέα, τώρα, είναι ότι υπάρχουν ωραιότατα πακέτα για οργανωμένα ταξίδια με γκρουπ, τα οποία έχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις. Ιδού μερικές από τις καλύτερες προτάσεις που εντοπίσαμε:

- Ρώμη με το Seretis Travel: Αναχώρηση στις 23 Δεκεμβρίου, απευθείας πτήσεις με την Alitalia, τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό, μεταφορές και ξενάγηση στην πόλη. Και όλα αυτά, στην τιμή των 425€ το άτομο, συν 130€ για τους φόρους των αεροδρομίων, σύνολο 555€ το άτομο. 


- Πράγα με το BMI Travel: Η αρχική προσφορά των 369€ κατ’ άτομο για την οποία γράφαμε πρόσφατα εξαντλήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά θέσεις στα υπόλοιπα ξενοδοχεία υπάρχουν ακόμα. Το πακέτο περιλαμβάνει τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 ή 5 αστέρων και πρωινό καθημερινά, απευθείας πτήσεις με την Aegean, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο και το ξενοδοχείο, τρία γεύματα, κρουαζιέρα στο ποτάμι, και ξεναγήσεις στην πόλη. Οι τιμές ξεκινούν από 509€ (συν 135€ για τους φόρους των αεροδρομίων) το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, ενώ αναχωρήσεις πραγματοποιούνται στις 22 και 24 Δεκεμβρίου.

- Παρίσι με το Signature: Μία από τις χαμηλότερες τιμές της χριστουγεννιάτικης αγοράς, στα 460€ (συν 145€ για τους φόρους των αεροδρομίων) το άτομο για τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων, επίσκεψη στη Disneyland και ξενάγηση στις Βερσαλλίες. Εκτός αυτών, το πακέτο περιλαμβάνει απευθείας πτήσεις με την Air France, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, τις Βερσαλλίες και την Disneyland και πρωινό καθημερινά. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 22 Δεκεμβρίου. 

- Κωνσταντινούπολη με το Manessis Travel: Ακόμη και αν απλά χαζεύετε τιμές αυτή τη στιγμή, το πακέτο του Manessis Travel θα σας βάλει σε πειρασμό: Τέσσερις διανυκτερεύσεις με πρωινό στο Hilton της Κωνσταντινούπολης, σε δωμάτιο με θέα τον Βόσπορο, απευθείας πτήσεις με την Olympic Air, κρουαζιέρα και εκδρομή στα Πριγκιποννήσια, και μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Όλα αυτά στην τιμή των 515€ κατ’ άτομο, συν 135€ για τους φόρους των αεροδρομίων. Αναχωρήσεις πραγματοποιούνται στις 22, 23 και 24 Δεκεμβρίου.


- Λονδίνο με το Versus Travel: Πέντε μέρες στο Λονδίνο, με διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων, πρωινό καθημερινά, απευθείας πτήσεις με την British Airways και μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Οι τιμές ξεκινούν από 568€ (συν 140€ για τους φόρους των αεροδρομίων) το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, ενώ οι αναχωρήσεις πραγματοποιούνται στις 23 και 24 Δεκεμβρίου. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε και ένα πακέτο εκδρομών και ξεναγήσεων, που περιλαμβάνει ξενάγηση της πόλης, επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο, μίνι κρουαζιέρα στον Τάμεση και εκδρομή στο Κάστρο του Windsor, στην τιμή των 68€ κατ’ άτομο.

Αποδράσεις εντός συνόρων: Οικονομικά δωμάτια υπάρχουν

Μικρή Άρκτος, Τσεπέλοβο, Ζαγοροχώρια: Στην πλατεία του κουκλίστικου χωριού, ο πέτρινος ξενώνας προσφέρει ρουστίκ δωμάτια με ξύλινα πατώματα και σκαλιστά ταβάνια, διακοσμημένα με χειροποίητα υφάσματα και παραδοσιακά έπιπλα. Το δίκλινο δωμάτιο με τζάκι και κουζίνα θα σας κοστίσει μόλις 65€ ανά διανυκτέρευση για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ.


Ξενώνας Μετερίζι, Βάρβιτσα Λακωνίας: Στις κατάφυτες πλαγιές του Πάρνωνα, σε ένα από τα πλέον μυστικά χωριά του, ο ξενώνας αποτελείται από πέντε πέτρινα σπιτάκια, στις παροχές των οποίων περιλαμβάνονται τζάκι, υδρομασάζ και μπαλκονάκια με θέα στο καταπράσινο τοπίο γύρω του. Το σπιτικό πρωινό περιλαμβάνει παραδοσιακές πίτες, χειροποίητες μαρμελάδες και άλλες λαχταριστές λιχουδιές. Τα μεγάλα στούντιο των 35 τετραγωνικών περιλαμβάνουν επίσης πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, και σαλονάκι με τζάκι. Οι δε τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 67€ το δίκλινο με πρωινό, για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ.

Αρέθουσα, Καρβουνάρι Αρκαδίας: Ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια, με τοίχους σε παστέλ χρώματα και λεπτομέρειες από πέτρα, στην καρδιά μιας έκτασης 12.000 τετραγωνικών μέτρων με πλατάνια, λουλούδια και φυσικές πηγές. Ακούγεται παραμυθένιο; Προσθέστε και τα μπαλκονάκια με θέα στις καταπράσινες πλαγιές του Μαινάλου και τα υπέροχα χωριά της Καρύταινας, της Δημητσάνας και της Στεμνίτσας, αλλά και τον μυθικό ποταμό Λούσιο, που βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, για… λίγη παραμυθένια εσάνς ακόμα. Οι τιμές ξεκινούν από 60€ το δίκλινο δωμάτιο την περίοδο των γιορτών. Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ.


Pelion Resort, Πορταριά: Μία από τις τελευταίες αφίξεις στην Πορταριά, η οποία δεν ξεμένει ποτέ από αφίξεις, το 4άστερο resort ετοίμασε ένα δελεαστικό πακέτο για τις γιορτές, που περιλαμβάνει τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και δείπνο καθημερινά, και ρεβεγιόν την Παραμονή των Χριστουγέννων στην τιμή των 410€, ήτοι 205€ κατ’ άτομο. Για κάθε παιδί άνω των δύο ετών που μένει σε επιπλέον κρεβάτι, το κόστος είναι 90€. Κρατήσεις πραγματοποιούνται και μέσω του Booking, από εδώ.


Νεβρός Hotel Resort & Spa, Νεοχώρι, Λίμνη Πλαστήρα: Όμορφα δωμάτια που απολαμβάνουν πανοραμική θέα στη Λίμνη Πλαστήρα από το πανέμορφο Νεοχώρι, τρία διαφορετικά εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακές νοστιμιές και δημιουργίες υψηλής κουζίνας, ένα εξαιρετικό spa και –πάνω απ’ όλα– value for money τιμές: το χριστουγεννιάτικο πακέτο δεν ξεπερνά τα 300€ για τρεις διανυκτερεύσεις δύο ατόμων σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και τζάκι και χρήση του spa. Το αντίστοιχο πακέτο για την Πρωτοχρονιά διαμορφώνεται στα 360€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v