Όταν η φύση κάνει... επτά θαύματα

Το κοινό απεφάνθη. Τα επτά θαύματα της φύσης επελέγησαν μεταξύ 440 τοποθεσιών ανά τον πλανήτη και φιλοδοξούν να αποτυπωθούν στο συλλογικό υποσυνείδητο όπως τα επτά θαύματα του κόσμου. Μία εντυπωσιακή photo gallery.
Όταν η φύση κάνει... επτά θαύματα
του Γιώργου Φλώκα

Μετά από ψηφοφορία που διήρκεσε περισσότερα από δυο χρόνια, η πρώτη καταμέτρηση έβγαλε επτά «νικητές» που φιλοδοξούν να αποτελέσουν τα επτά θαύματα της φύσης, κατ’ αναλογία με τα γνωστά θαύματα του ανθρώπινου πολιτισμού.

Τα «7 θαύματα της φύσης», όπως ανακοινώθηκαν από το ίδρυμα στη Ζυρίχη που διοργάνωσε το διαγωνισμό, είναι: οι καταρράκτες Ιγκουαζού στην Αργεντινή, ο υπόγειος ποταμός Πουέρτο Πριντσέσα στις Φιλιππίνες, ο κόλπος Χαλόνγκ στο Βιετνάμ, το νησί Τζέτζου στη Νότια Κορέα, το νησί Κομόντο της Ινδονησίας, το Τέιμπλ Μάουντεν στη Νότιο Αφρική και το τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Οι εν δυνάμει νικητές επικράτησαν μεταξύ 440 τοποθεσιών από 220 χώρες ανά τον πλανήτη, ενώ τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές του 2012.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα παράπονα από τους συμμετέχοντες, με τις Μαλδίβες να παραπονούνται ότι η διοργανώτρια αρχή ζήτησε 500.000 δολάρια για να προωθήσει την πρωτοβουλία, και την Ινδονησία να καταγγέλλει στο Αλ Τζαζίρα ότι το ίδρυμα απείλησε πως θα αποκλείσει την υποψηφιότητα της νήσου Κομόντο εάν δεν συμφωνούσε να πραγματοποιήσει πανάκριβη τελετή.

Δείτε στο photo gallery, επάνω, εντυπωσιακές φωτογραφίες και αναλυτικές πληροφορίες για καθένα από τα επτά θαύματα της φύσης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v