Photo Gallery: 8 νέα και… περίεργα ρεκόρ Γκίνες

Η μεγαλύτερη γλώσσα του κόσμου, ομαδικό… σκυλίσιο σκοινάκι, γάτα «νάνος», γιγαντιαία αφάνα και ακόμα τέσσερα νέα και αξιοπερίεργα ρεκόρ Γκίνες σε μια εντυπωσιακή Photo Gallery.
Photo Gallery: 8 νέα και… περίεργα ρεκόρ Γκίνες
Η κυκλοφορία της καινούργια έκδοσης του Guinness World Records, έφερε στο φως της δημοσιότητας ουκ ολίγα εντυπωσιακά παγκόσμια ρεκόρ. Ανάμεσα σε αυτά υπήρχαν και αρκετά… περίεργα, όπως η μεγαλύτερη γλώσσα σε άνθρωπο, μια γάτα «νάνος και ένας σκύλος που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον… Ντάμπο το Ελεφαντάκι. Απολαύστε τα.

Βγάζει (μεγάλη) γλώσσα

Η Τσάνελ Τάπερ από το Λος Άντζελες βγάζει γλώσσα. Πολλή γλώσσα. Συγκεκριμένα βγάζει μια γλώσσα μήκους 9,7 εκατοστών, κερδίζοντας έτσι μια θέση στα Γκίνες. Περιέργως δεν έχει τη μεγαλύτερη γλώσσα στον κόσμο, αφού ο τίτλος ανήκει στον Βρετανό Στίβεν Τέιλορ με 10,1 εκατοστά. Είναι όμως η γυναίκα με τη μεγαλύτερη γλώσσα.



Μπάτε σκύλοι… πηδήξτε!

Έστω ότι αντιλαμβανόμαστε την πρόκληση της μεγαλύτερης γλώσσας. Γιατί, όμως, κάποιος να θέλει να μάθει πόσοι σκύλοι μπορούν ταυτόχρονα να κάνουν σκοινάκι; Όπως και να έχει 13 σκυλιά κατάφεραν να πηδήξουν ταυτόχρονα το ίδιο σκοινάκι, αρκετές μάλιστα φορές για χάρη ενός τηλεοπτικό σόου στην Ιαπωνία, προσφέροντας ένα –αν μη τι άλλο- διασκεδαστικό θέαμα.



«Ωωωωωω, Σουλτάν!»

Sultan Kosen. Τούρκος, 29 ετών, ανύπαντρος, αδύνατος, μελαχρινός και… ο ιδανικός άντρας για την Πετρούλα. Με ύψος 2,47 μέτρα είναι, επίσης, ο ψηλότερος άνδρας του κόσμου. Σύμφωνα με το Guiness, ευτυχώς – για εκείνον- ολοκληρώθηκε η ανάπτυξή του.

Το (μεγαλύτερο) βιολί του

Έχουμε ακούσει για μικροσκοπικά βιολιά αλλά οι κατασκευαστές βιολιών στο Βόγκτλαντ αποφάσισαν να πρωτοτυπήσουν και να κατασκευάσουν ένα βιολί κατά επτά φορές μεγαλύτερο του κανονικού. Το ύψος του είναι 4 μέτρα και 26 εκατοστά ενώ έχει πλάτος ένα μέτρο και 20 εκατοστά. Η χρήση του… διακοσμητική αφού ούτε ο Κόσεν δεν θα μπορούσε να το κουμαντάρει.

Όσο… πατάει η γάτα

Ακόμα ένα ζώο κατάφερε να μπει στο βιβλίο Guiness. Η γάτα της Tiffani Kjeldergaard στο Σαν Ντιέγκο, ονόματι Fizz Girl είναι δύο ετών και πρέπει να ελπίζει σε ένα… πολύ μεγάλο άλμα αν θέλει να φτάσει τα ράφια της κουζίνας. Με ύψος μόλις 15 εκατοστά είναι επίσημα η πιο κοντή γάτα του κόσμου.

(δεν) θα τον βάλει να ξυρίσει τα μουστάκια του

Με μούσια μεγαλύτερα από το μπόι του, ο Sarwan Singh από τον Καναδά, δικαιώθηκε στις προσπάθειές του να αποκτήσει το πιο μακρύ γένι στον κόσμο. Με μούσια μήκους 1,89 μέτρων κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο βιβλίο Guiness.



Ντάμπο ο… σκύλος

Αν δεν ακούει το… αφεντικό του, σίγουρα το κάνει επίτηδες. Το αριστερό του αυτί έχει μήκος 31,1 εκατοστά και το δεξί 34,3 εκατοστά. Συνολικά: Τα μεγαλύτερα αυτιά του κόσμου για σκύλο. Ο Harbor από το Κολοράντο είναι 8 ετών και ζυγίζει 41 κιλά. Η ράτσα του (coonhound) φημίζεται βέβαια για τα μακριά αυτιά, αλλά ο  Harbor … το παράκανε.



Ρεκόρ και… τρίχες κατσαρές

Ξέρουμε ποια είναι η πρώτη απορία που σας έρχεται στο μυαλό: Πως το πλένεις αυτό το πράγμα; Η Aevin Dugas από τη Νέα Ορλεάνη, με το μεγαλύτερο φυσικό "άφρο" μαλλί στον κόσμο, επισκέπτεται το κομμωτήριο δύο με τρεις φορές το χρόνο και χρησιμοποιεί έως και πέντε μαλακτικές κρέμες όταν λούζεται.

Δείτε όλους τους παραπάνω σε μια Photo Gallery για… ρεκόρ.

Πηγή: Time
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v