Πάσχα 2011: Η (τελευταία) στιγμή της μεγάλης φυγής

Από την Ζάκυνθο ως την Ορεινή Κορινθία, κι από την Κωνσταντινούπολη ως την Μύκονο, βρήκαμε έντεκα ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά πακέτα που κράτησαν ελεύθερες θέσεις και… περιμένουν να το πάρετε απόφαση. Αργείτε;
Πάσχα 2011: Η (τελευταία) στιγμή της μεγάλης φυγής
της Ηρώς Κουνάδη 

Εκεί που λέγαμε πως φέτος θα μείνουμε στην Αθήνα, ρίξαμε μια ματιά στις τιμές και τις προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιωτικών γραφείων για το τετραήμερο που απέχει πλέον μιαν ανάσα, και αναθεωρήσαμε. Αν η διαμονή σε ένα ωραιότατο ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα στην Ζάκυνθο κοστίζει 90 ευρώ το άτομο για τρεις μέρες, ποιος ο λόγος να ξοδέψουμε τα διπλά σε εξόδους για ποτά και φαγητά στην Αθήνα, πιστεύοντας ότι κάνουμε οικονομία;

Αν δεν ανήκετε στην συμπαθή εκείνη κατηγορία ανθρώπων που ταράζεται όταν αλλάζουν τα σχέδιά τους, οι προτάσεις για πασχαλινά τετραήμερα εντός και εκτός συνόρων που ακολουθούν θα σας βάλουν σίγουρα σε πειρασμό. Αρκεί να τρέξετε να φτιάξετε βαλίτσα σε μια μέρα –την αυριανή.

Εντός συνόρων…
Αύρα Ιονίου στη Ζάκυνθο
Το Πάσχα στην Ζάκυνθο συνδυάζει τα ιδιαίτερα έθιμα του Ιονίου με την… πρόγευση καλοκαιρινών διακοπών. Τα ζεστά νερά και οι συγκλονιστικές παραλίες θα σας βάλουν σίγουρα στον πειρασμό να βουτήξετε, ενώ η έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης δύσκολα θα σας αφήσει να κοιμηθείτε. Μία από τις καλύτερες, οικονομικές προτάσεις για την διαμονή σας είναι το Yria Hotel, στην πόλη της Ζακύνθου, λίγα μόνο μέτρα από την θάλασσα, το οποίο διαθέτει ακόμα ελεύθερα δωμάτια για το Πάσχα, στην τιμή των 180 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις με πρωινό. Κάντε κράτηση μέσω του Booking.

Πασχαλινή Ορεινή Κορινθία
Ιδανική για απόδραση τελευταίας στιγμής, η Ορεινή Κορινθία ντύνεται αυτήν την εποχή με τα καλύτερα χρώματά της, και μας περιμένει για ένα φυσιολατρικό τετραήμερο στο βουνό που απέχει μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα. Το Σαλέ των Χρωμάτων, ο ξύλινος, πολύχρωμος ξενώνας στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας, ετοίμασε ένα πασχαλινό πακέτο που περιλαμβάνει τέσσερις διανυκτερεύσεις με πλούσιο πρωινό σπιτικών εδεσμάτων, το αναστάσιμο δείπνο του Σαββάτου, και ατελείωτες ώρες παιχνιδιού στον παιδότοπο για τα πιτσιρίκια σας, στην τιμή των 360 ευρώ για το δίκλινο ή 440 ευρώ για το τρίκλινο δωμάτιο. Κρατήσεις στο 27430 91203.

Μανιάτικα πυροτεχνήματα
Στην παραλία Βαθύ του Γυθείου, με το κύμα να σκάει στα πόδια του, το Belle Helene αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσετε την Μάνη σε ένα «γεμάτο» πασχαλινό τετραήμερο, αλλά και για να χαλαρώσετε στα design δωμάτιά του. Τα δύο πασχαλινά πακέτα που προτείνει για φέτος περιλαμβάνουν τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινο Superior δωμάτιο με θέα στη θάλασσα, με πρωινό, welcome drink, καλάθι με πασχαλινά αυγά και γλυκίσματα την Κυριακή του Πάσχα και δυνατότητα Late Check Out στην τιμή των 179 ευρώ το άτομο για δίκλινο δωμάτιο, ή στην τιμή των 417 ευρώ ανά οικογένεια με δύο παιδιά για τετράκλινο δωμάτιο. Και οι δύο τιμές αφορούν τρεις συνολικά διανυκτερεύσεις. Για το αναστάσιμο δείπνο και το πασχαλινό γεύμα, θα πληρώσετε συνολικά επιπλέον 30 ευρώ ανά ενήλικα και 20 ευρώ ανά παιδί 6 έως 12 ετών. Κρατήσεις στο 27330 93001-5.

Κατάνυξη, όπως… Καλντέρα
Τι θα λέγατε για Πάσχα στην Σαντορίνη; Το ατμοσφαιρικό Mathios Village στο Ακρωτήρι προτείνει ένα δελεαστικότατο πασχαλινό πακέτο, που περιλαμβάνει τρεις διανυκτερεύσεις με πρωινό, ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ’ επιστροφής από τον Πειραιά και ενοικίαση αυτοκινήτου για δύο ημέρες, στην τιμή των 260 ευρώ το άτομο. Αν πάλι θέλετε να μείνετε περισσότερο, το αντίστοιχο πακέτο για τέσσερις διανυκτερεύσεις και τριήμερη ενοικίαση αυτοκινήτου ανέρχεται στα 320 ευρώ το άτομο. Ειδικές τιμές ισχύουν για οικογένειες. Για κρατήσεις ή περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 22860 81152.

Glam ανάσταση στη Μύκονο
Το Πάσχα στη Μύκονο είναι σχεδόν θεσμός. Χωρίς τον συνωστισμό του Αυγούστου, αλλά και χωρίς να στερείται την λάμψη της, η Μύκονος είναι την άνοιξη πανέμορφη –ίσως ακόμη ομορφότερη απ’ ότι το καλοκαίρι. Το Mykonos Bay Hotel, στην παραλία Μεγάλη Άμμος, στην Χώρα διαθέτει όμορφα δωμάτια, και διαθεσιμότητα για τις ημέρες του Πάσχα. Συγκεκριμένα, από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, το δίκλινο δωμάτιο θα σας κοστίσει 240 ευρώ, ήτοι 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση, με πρωινό, αν συμβιβάζεστε με την θέα στην κληματαριά. Αν θέλετε οπωσδήποτε θέα στη θάλασσα, η αντίστοιχη τιμή είναι 312 ευρώ, ή 104 ανά διανυκτέρευση, πάντα για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό. Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ.

Ανάσταση στα Ζαγοροχώρια
Γραφικά χωριά, τοξωτά γεφύρια, φυσιολατρικές βόλτες σε φαράγγια στολισμένα με τα ωραιότερα χρώματα της άνοιξης, υπέροχη κουζίνα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για το τέλειο πασχαλινό τετραήμερο; Λογικές τιμές, ίσως. Τις βρήκαμε και αυτές, στο Rupicapra Villas, στο Μεγάλο Πάπιγκο. Τρία πανέμορφα, πέτρινα σπιτάκια σε ένα αγρόκτημα 2,7 στρεμμάτων, περιμένουν να φιλοξενήσουν την πιο φυσιολατρική σας απόδραση εντός συνόρων. Το δίκλινο δωμάτιο θα σας κοστίσει 240 για τρεις διανυκτερεύσεις, από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα, ήτοι 80 ευρώ την ημέρα. Κάντε τις κρατήσεις σας μέσω του Booking.

Extra tip: Ολοένα και περισσότερα ξενοδοχεία ανακοινώνουν αυτές τις μέρες προσφορές για το πασχαλινό τετραήμερο, μέσω των deal sites, όπως τα 3days, Groupon και Golden Deals. Τσεκάρετε καθημερινά κάποιο site που τις συγκεντρώνει όλες, όπως το Tsibato.gr (κάντε κλικ στην επιλογή «μόνο ξενοδοχεία» της αριστερής στήλης, για να δείτε μόνο προσφορές ξενοδοχείων) για να εμπνευστείτε, αλλά και για να επωφεληθείτε των προσφορών για αποδράσεις πραγματικά τελευταίας στιγμής.

Ή εκτός συνόρων…
Αιώνιο Πάσχα στην Ρώμη
Λίγες θέσεις απομένουν ελεύθερες στο τετραήμερο πασχαλινό πακέτο που ετοίμασε το 24 Hours Travel. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου, και η εκδρομή περιλαμβάνει τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό, απυεθείας πτήσεις με Alitalia, μεταφορές και ξενάγηση στην πόλη. Οι τιμές κυμαίνονται στα 569 ευρώ κατ’ άτομο, συν 115 ευρώ για τους φόρους των αεροδρομίων.

Low budget Πάσχα στην Βουλγαρία
Το πενθήμερο πακέτο του Manessis Travel τα έχει όλα: και τρεις διανυκτερεύσεις σε 5άστερο ξενοδοχείο στη Σόφια, και μία διανυκτέρευση σε επίσης 5άστερο ξενοδοχείο στο Σαντάνσκι, και ημιδιατροφή και μερικές ελεύθερες θέσεις ακόμα. Η τιμή του πακέτου είναι 315 ευρώ το άτομο, και η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για το πρωί της 21ης Απριλίου με πούλμαν από την Αθήνα –γλιτώνετε και τους φόρους των αεροδρομίων. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την κράτησή σας online, εδώ.

Πασχαλινές λαμπάδες στον Δούναβη
Τετραήμερο στην Βουδαπέστη και τα παραδουνάβια χωριά προτείνει το Mayfair Travel. Το πασχαλινό πακέτο που ετοίμασε περιλαμβάνει απευθείας πτήσεις με Malev, τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό, δύο γεύματα μετά ποτών, εκ των οποίων το ένα εορταστικό πασχαλινό, εκδρομές και ξεναγήσεις, στην τιμή των 500 ευρώ κατ’ άτομο, συν 95 ευρώ για τους φόρους αεροδρομίων. Δείτε αναλυτικές λεπτομέρειες στην δεξιά στήλη, σχετικά documents, ή στο site του Mayfair.

Παραμυθένιο τετραήμερο στην Πράγα
Πάσχα στους πύργους του παραμυθιού προτείνει το Nordix Travel, το οποίο ετοίμασε ένα τετραήμερο πασχαλινό πακέτο, η τιμή του οποίου είναι 495 ευρώ κατ’ άτομο, συν 115 ευρώ για τους φόρους αεροδρομίων. Στην τιμή περιλαμβάνονται απευθείας πτήση με την CSA, διαμονή στο 4άστερο ξενοδοχείο Iris, μεταφορές και ξεναγήσεις, πρωινό και ημιδιατροφή, συν την all time classic ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου. Δείτε λεπτομέρειες, αλλά και πακέτα για περισσότερες ημέρες εδώ.

Κόκκινα αυγά στον Βόσπορο
Γίνεται Πάσχα –έστω και τελευταίας στιγμής– χωρίς Κωνσταντινούπολη; Το Imagination Travel ετοίμασε ένα δελεαστικό τετραήμερο πακέτο στην τιμή των 489 ευρώ κατ’ άτομο, το οποίο περιλαμβάνει τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό, εκδρομή στα Πριγκιποννήσια, ξεναγήσεις στην πόλη και απευθείας πτήσεις με charter της Aegean. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου. Κάντε online την κράτησή σας από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v