Βουνίσια δωμάτια με θέα σε τιμές… καλοκαιρινές

Οι πρώτες μέρες του φθινοπώρου προσφέρονται για ολιγοήμερες διακοπές που να συνδυάζουν βουνό και θάλασσα. Όταν, μάλιστα, αυτά μπορούμε να τα βρούμε με λιγότερα από 50 ευρώ την βραδιά… οι διακοπές αυτές επιβάλλονται.
Βουνίσια δωμάτια με θέα σε τιμές… καλοκαιρινές
της Έλενας Μπούλια

Πριν πολλά χρόνια, όταν οι διακοπές ήταν για τους περισσότερους Έλληνες μία λέξη άγνωστη και η θάλασσα φάνταζε στους περισσότερους ένα τρομακτικό στοιχείο της φύσης, το οποίο μόνο ναυτικοί και βαρκάρηδες μπορούσαν να τιθασεύσουν, τα καλοκαίρια περνούσαν για τους περισσότερους είτε στις πόλεις είτε σε ορεινά χωριά φίλων και συγγενών, για ολιγοήμερη ξεκούραση και καθαρό αέρα. Αυτή ήταν τότε η λεγόμενη «εξοχή».

Πολλοί Αθηναίοι συνήθιζαν να πηγαίνουν για «εξοχή» στον Μπογιάτη -τον σημερινό Άγιο Στέφανο- ή στις παρυφές της Πάρνηθας. Οι Θεσσαλονικείς, πάλι, προτιμούσαν το εντελώς αστικό σήμερα Πανόραμα ή τον Λαγκαδά, ο οποίος φημιζόταν άλλωστε και για τα ιαματικά του λουτρά. Φυσικά, δεν επισκέπτονταν ξενοδοχεία, τουλάχιστον όχι με την έννοια που τα γνωρίζουμε τώρα, παρά φιλικά σπίτια ή έστω κάποια, ελάχιστα, ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Πενήντα ή και περισσότερα χρόνια μετά, οι περισσότεροι από εμάς δυσκολευόμαστε να διαχωρίσουμε τις καλοκαιρινές διακοπές από την θάλασσα, όμως τα τελευταία χρόνια, αυτό που μας δυσκολεύει ακόμα περισσότερο είναι το να ανταπεξέλθουμε στις τιμές των παραθαλάσσιων θέρετρων. Μήπως τελικά οι παππούδες μας κάτι ήξεραν;

Η επιλογή ενός ορεινού προορισμού για θερινές διακοπές μπορεί να έχει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα από αυτά της δροσιάς, της ησυχίας και του καθαρού αέρα, με χαρακτηριστικότερο όλων αυτό των πολύ χαμηλότερων τιμών σε τουριστικές εγκαταστάσεις. Όταν μάλιστα η ορεινή περιοχή που θα επιλέξουμε απέχει λίγα μόνο χιλιόμετρα από την κοντινότερη παραλία, τότε οι λόγοι για να επιλέξουμε διακοπές στο βουνό πολλαπλασιάζονται. Δε μας πιστεύετε; Βρήκαμε επτά εξαιρετικά ξενοδοχεία και ξενώνες σε κάποια από τα δημοφιλέστερα ορεινά χωριά της Ελλάδας, με τιμές για ένα δίκλινο δωμάτιο συχνά χαμηλότερες των 50 ευρώ. Προλαβαίνετε για ένα τελευταίο καλοκαιρινό τριήμερο; 

Παραδοσιακός Ξενώνας Χελυδορέα – Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας
Απέχει 24χλμ. από τις βραβευμένες με γαλάζια σημαία ακτές του Ξυλοκάστρου και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, πνιγμένο στο πράσινο πευκοδάσος της Ζήρειας. Στο Χελυδορέα, πέρα από την παραδοσιακή ατμόσφαιρα και την ζεστή φιλοξενία θα απολαύσετε την δροσιά, την ησυχία και τον καθαρό αέρα του βουνού, έχοντας τη δυνατότητα σε είκοσι περίπου λεπτά να βρεθείτε στην θάλασσα. Τα Μεσαία Τρίκαλα, άλλωστε, προσφέρονται για χαλαρά σαββατοκύριακα σε γραφικά τοπία, καθώς απέχουν μόλις 143χλμ. από την Αθήνα.
Τιμές: Από 50 ευρώ το δίκλινο, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού. 


Αρχοντικό Γερο-Φώτη – Λάκκα Συμπολιτείας, Αίγιο
Ένα υπέροχο ιστορικό κτίριο, περιτριγυρισμένο από καταπράσινους αμπελώνες και με το βλέμμα στραμμένο στον καταγάλανο κορινθιακό κόλπο, μας περιμένει στο ορεινό χωριό Λάκκα Αιγίου, σε υψόμετρο 600 μέτρων και απόσταση 10 χιλιομέτρων από το χαριτωμένο παραθαλάσσιο χωριό Σελιανίτικα, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας, το πρωί, και τις βραδινές εξόδους σας το βράδυ. Όμορφη παραλία είναι και η Άκολη, λίγο έξω από το Αίγιο, η οποία βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο ξενοδοχείο. Τα δωμάτια του αρχοντικού, τα οποία έχουν διατηρήσει το υπέροχο παραδοσιακό τους ύφος, είναι ευρύχωρα και φωτεινά, ενώ μπορούν να φιλοξενήσουν από ένα έως τέσσερα άτομα.
Τιμές: Από 50 ευρώ το δίκλινο, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού.

Tasia Boutique Hotel – Χάνια Πηλίου
Ζεστό και φιλόξενο, με πανοραμική θέα τόσο στο ορεινό τοπίο του Πηλίου όσο και στον καταγάλανο Παγασητικό, το πρόσφατα ανακαινισμένο Tasia Boutique Hotel περιμένει τους επισκέπτες του χειμώνα-καλοκαίρι, προκειμένου να απολαύσουν τις χαρές του πανέμορφου πηλιορείτικου βουνού και των εκπληκτικών ακτών της περιοχής. Άλλωστε, η κοντινότερη στο ξενοδοχείο παραλία απέχει μόλις 15χλμ. Τα δωμάτια του Tasia Boutique Hotel είναι όμορφα διακοσμημένα και έχουν όλα θέα και πρόσβαση σε ασύρματο ίντερνετ, ενώ οι σουίτες διαθέτουν και τζάκι.
Τιμές: Από 45 ευρώ το δίκλινο, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού, αν το κλείσετε μέσω Booking.com

Ξενοδοχείο Αστρομεριά – Μακρυράχη Πηλίου
Στο υπέροχο βουνό των Κενταύρων βρίσκεται και το ξενοδοχείο Αστρομεριά και μάλιστα ακόμα πιο κοντά από τις μαγευτικές παραλίες της περιοχής, καθώς απέχει από την κοντινότερη μόνο 3χλμ. Η θέα από το ξενοδοχείο προς τον ορίζοντα είναι και εδώ μοναδική, καθώς συνδυάζει την γαλάζια όψη του Παγασητικού με το βαθύ πράσινο του βουνού, καθώς και τα πολύχρωμα σχέδια που δημιουργούν οι ολάνθιστοι κήποι τριγύρω. Άλλωστε, για τους θερινούς μήνες, η Αστρομεριά διαθέτει και πισίνα. Τα δωμάτια είναι περιποιημένα, αν και λιτά, διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και μπορούν να φιλοξενήσουν από δύο έως τέσσερα άτομα.
Τιμές: Από 49 ευρώ το δίκλινο, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού, αν το κλείσετε μέσω Booking.com.

Hotel Olympic Village – Αρχαία Ολυμπία, Ηλεία
Στο κέντρο της καταπράσινης κοιλάδας της Αρχαίας Ολυμπίας, μόλις δύο βήματα από το κέντρο της πόλης και από τον Αρχαιολογικό Χώρο και περί τα είκοσι λεπτά από την τεράστια, υπέροχη παραλία του Καϊάφα, το ξενοδοχείο αυτό προσφέρει όσα ένας ταξιδιώτης θα μπορούσε να ονειρεύεται στις διακοπές του, σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Το «Ολυμπιακό Χωριό», όπως ονομάζεται ελληνιστί, διαθέτει 60 δωμάτια με όμορφη διακόσμηση, μπαλκόνι και κλιματισμό, ενώ στους εξωτερικούς χώρους μπορείτε να απολαύσετε τόσο το υπαίθριο εστιατόριο, όσο και την μεγάλη πισίνα, η οποία περιβάλλεται από ολάνθιστο κήπο. Το σκέφτεστε ακόμα;
Τιμές: Από 50 ευρώ το δίκλινο, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού, αν το κλείσετε μέσω Booking.com

Πέτρινη Γωνιά – Οίτυλο Λακωνίας
Χτισμένος, φυσικά από πέτρα, πάνω στην κεντρική πλατεία του γραφικού χωριού Οίτυλο, ο ξενώνας αποτελεί την πιο λιτή επιλογή διαμονής στην επιβλητική Μάνη, καθώς οι μόνες παροχές που διαθέτει είναι τηλεόραση και κλιματισμός. Αξίζει, βέβαια, να αναφερθεί και η οικογενειακή ταβέρνα που λειτουργεί στον κήπο του ξενώνα, η οποία σερβίρει αποκλειστικά σπιτικά φαγητά και γλυκά. Κι αν είναι η πέτρα και τα επιβλητικά βράχια τα μόνα που αντικρίζετε στον ορίζοντα από τον ξενώνα, σε λιγότερα από δέκα λεπτά μπορείτε να βρεθείτε στο Νέο Οίτυλο, το επίνειο του ορεινού χωριού, με την μεγάλη αμμώδη παραλία, καθώς και στο Λιμένι, το παραθαλάσσιο χωριουδάκι με τα γαλαζοπράσινα νερά.
Τιμές: 45 ευρώ το δίκλινο, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού.

Ξενώνας Ερατώ – Παλιός Παντελεήμονας Πιερίας
Στην κεντρική πλατεία του καταπράσινου χωριού του Αγίου Παντελεήμονα, βρίσκεται ο αναπαλαιωμένος ξενώνας Ερατώ, ο οποίος προσφέρει την δυνατότητα απόλυτα παραδοσιακής και φιλόξενης διαμονής σε ένα περιβάλλον που θυμίζει το σπίτι της γιαγιάς και του παππού στο χωριό. Η θέα από τα μπαλκονάκια του ξενώνα κόβει κυριολεκτικά την ανάσα, καθώς ξεκινά από τις γύρω πλαγιές του Ολύμπου για να καταλήξει στις γαλανές ακτές της Πιερίας, οι οποίες δεν απέχουν πολύ. Για την ακρίβεια, οι εντυπωσιακές παραλίες Πλαταμώνας, Νέοι Πόροι και Λεπτοκαρυά απέχουν λιγότερο από είκοσι λεπτά από το ορεινό χωριό του Αγίου Παντελεήμονα και αξίζουν να τις ανακαλύψετε όσο αξίζει και το επιβλητικό βουνό του Ολύμπου.
Τιμές: Από 45 ευρώ το δίκλινο, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού.





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v