Χελυδορέα: Παράδοση με άρωμα βουνού

Στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας και μόλις 24 χλμ από το Ξυλόκαστρο, ο παραδοσιακός ξενώνας Χελυδορέα αποτελεί ένα από τα ”ζεστότερα” και αγαπημένα καταφύγια για τις χειμερινές αποδράσεις.

Στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας, στα 1.100 μέτρα υψόμετρο του όρους Ζήρεια ή Κυλλήνη και 24 χλμ. από το Ξυλόκαστρο, ο παραδοσιακός ξενώνας Χελυδορέα αποτελεί ένα από τα ”ζεστότερα” και αγαπημένα καταφύγια κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Η παραδοσιακή ατμόσφαιρα εναρμονίζεται απόλυτα με την απλότητα και τη διακριτική πολυτέλεια, συνδυάζοντας ταυτόχρονα τόσο τη μοναδική φιλοξενία των ιδιοκτητών όσο και την εκπληκτική θέα στις πλαγιές και τις βουνοκορφές της Ζήρειας. Ειδικά όταν το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα!

Χτισμένη από τοπική πέτρα και ξύλο και διατηρώντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής η Χελυδορέα μαγεύει τους επισκέπτες της από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Διαθέτει συνολικά 14 δωμάτια, διαφορετικό το καθένα, με την εσωτερική διακόσμηση να εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεγμένη δίνοντας την απαιτούμενη έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια.

Τα δωμάτια, που το καθένα φέρει μια ονομασία από τη μυθολογία και ιστορία της ορεινής Κορινθίας, διακρίνονται σε 4 τύπους, που φιλοξενούν από 2 μέχρι 4 άτομα.

Ειδικότερα, η Χελυδορέα διαθέτει 3 δίκλινα δωμάτια με τα ονόματα ”Οιβώτας”, ”Πρόμαχος” και ”Ερμής”, 4 στούντιο με τζάκι με τα ονόματα ”Σελλήνη”, ”Δήμητρα”, ”Απόλλων” και ”Αριστοναύτες” και 1 στούντιο με σοφίτα χωρίς τζάκι τον ”Διόνυσο”.

Επιπλέον, διαθέτει 2 τζούνιορ σουίτες τη ”Γαία” και το ”Σειληνό” και 4 σουίτες με τζάκι με τα ονόματα ”Μύσαιον”, ”Πελλήνη”, ”Θέα” και ”Ακροβάτης”.

Όλα τα δωμάτια είναι επιπλωμένα με ξύλινα, σφυρήλατα σιδερένια και χτιστά έπιπλα, με το στοιχείο του ξύλου να κυριαρχεί τόσο στα πατώματα όσο και στα ταβάνια και να προσδίδει την αίσθηση ζεστασιάς που οι περισσότεροι αναζητούν στους παραδοσιακούς ξενώνες.

Τα δωμάτια διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, τηλεόραση, μπάνιο με ντους ή μπανιέρα και μπαλκόνι με θέα τον Κορινθιακό κόλπο και τα βουνά της Ζήρειας. Τα στούντιο, οι τζούνιορ σουίτες και οι σουίτες διαθέτουν επιπλέον τζάκι και DVD player.

Στο καθιστικό της Χελυδορέας μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική θέα, να ”κουρνιάσετε” δίπλα στο τζάκι και να χαλαρώσετε υπό τους ήχους της απαλής μουσικής.

Η Χελυδορέα διαθέτει επίσης αίθουσα συνεδρίων για επαγγελματικές συναντήσεις, συσκέψεις, διαλέξεις και συνέδρια χωρητικότητας 70 ατόμων.

Τέλος, μην παραλείψετε να απολαύσετε τις σπιτικές συνταγές και το βιολογικό κρασί που προσφέρονται στην τραπεζαρία της μονάδας.

Οι τιμές ξεκινούν από 70 ευρώ για τα standard δίκλινα, από 90 ευρώ για τα στούντιο, από 100 ευρώ για τη τζούνιορ σουίτα και από 120 ευρώ για τη σουίτα με τζάκι.

* Χελυδορέα, Ξυλόκαστρο, Τηλ.: 27430 91444-5

Ε.Ρ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v