Early booking: Φθηνο-πωρινή Ευρώπη από 73€

Ρώμη; Βουδαπέστη; Κωνσταντινούπολη; Όπου και αν ονειρεύεστε να σας βρει το φετινό φθινόπωρο, αποκλείεται να το πληρώσετε ακριβά. Κλείνουμε από τώρα πάμφθηνα αεροπορικά εισιτήρια για δέκα αγαπημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Early booking: Φθηνο-πωρινή Ευρώπη από 73€
της Ηρώς Κουνάδη

Αδειάζεις τη βαλίτσα, χαζεύεις τις φωτογραφίες των διακοπών, περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο γραφείο διηγούμενος ιστορίες από το νησί. Βολτάρεις τα βράδια σε ημι-άδεια πόλη, ανακαλύπτεις ταβερνάκια με αυλή για να κρατήσεις ζωντανή την αίσθηση των διακοπών τα βράδια στην πόλη, και… κλείνεις εισιτήρια. Εισιτήρια;

Ναι, εισιτήρια. Με ό,τι πενιχρό έχει περισσέψει, ή με τον μισθό του επόμενου μήνα που δεν έχει περισσέψει, αλλά που θα υπολογίσετε κατά ελάχιστα ευρώ μειωμένο. Κι όταν λέμε ελάχιστα, το εννοούμε. Η περίοδος που διανύουμε είναι η δεύτερη καλύτερη του έτους (η πρώτη είναι εκείνη που ακολουθεί τα Χριστούγεννα) για να πετύχετε τις χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων –της τάξεως των 100-150 ευρώ– για αποδράσεις αστραπή ή πολυήμερα ταξίδια, ανάλογα με το υπόλοιπο αδείας, στην Ευρώπη.

Δε μας πιστεύετε; Ιδού τα αποτελέσματα μιας γρήγορης αναζήτησης που πραγματοποιήθηκε ένα ήσυχο μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου, για τις ημέρες γύρω από την αργία της 28ης Οκτωβρίου. Αν το κέφι σας δεν φτιάχνει με τίποτα, να προσθέσουμε ότι η συγκεκριμένη αργία πέφτει Πέμπτη.

Σημείωση: Οι ημερομηνίες αναχώρησης και επιστροφής είναι ενδεικτικές. Οι τιμές των εισιτηρίων δεν αφορούν μόνο τις συγκεκριμένες ημέρες και πτήσεις. Όσο μεγαλύτερη ευελιξία δώσετε στις αναζητήσεις σας («τικάροντας» τα αντίστοιχα κουτάκια +/- 3 μέρες) τόσο καλύτερες τιμές θα πετύχετε. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι τιμές που αναγράφονται περιλαμβάνουν επιστροφή, φόρους, επίναυλους και λοιπές χρεώσεις και είναι πάντοτε επιβεβαιωμένες.

* Θυμάστε εκείνη την καμπάνια του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, που έλεγε πως «εκεί το καλοκαίρι κρατά περισσότερο»; Τώρα είναι ευκαιρία να διαπιστώσετε το αληθές του ισχυρισμού, κλείνοντας… βουτιές για το τέλος Οκτωβρίου. Η Aegean αναλαμβάνει να σας πετάξει στη Λάρνακα, με αναχώρηση για παράδειγμα στις 26/10 και επιστροφή στις 30/10 ή την 1/11 –για να εκμεταλλευτείτε και την αργία της 28ης Οκτωβρίου που πέφτει Πέμπτη, φτιάχνοντας ένα ωραιότατο τετραήμερο– στην τιμή των 156 ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων.

* Ακόμη δελεαστικότερη είναι η πρόταση της Olympic Air για Κωνσταντινούπολη, στην τιμή – έκπληξη των 133 ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων, για αναχώρηση στις 31 Οκτωβρίου και επιστροφή στις 6 Νοεμβρίου. Η Πόλη το Φθινόπωρο είναι πανέμορφη, οι εκδηλώσεις για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης αναμένεται να κορυφωθούν τους τελευταίους μήνες του χρόνου και η έκθεση «Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη» είναι από μόνη της λόγος (άλλης μιας) επίσκεψης.

* Προτιμάτε άρωμα Ιταλίας, βόλτες σε αρχαίες αγορές με gelato στο χέρι, και espresso σε πολύβουες πλατείες; Η Ρώμη βρίσκεται μόλις δύο ώρες και 168 ευρώ μακριά, αν κλείσετε τώρα τα εισιτήριά σας με την Aegean ή 138 ευρώ αν πετάξετε με την Olympic Air –εμείς «πετύχαμε» τη συγκεκριμένη τιμή για αναχώρηση στις 26/10 και επιστροφή στις 28/10.

* Σχετικά συμφέρουσα βγαίνει και η τιμή για το Παρίσι, που το φθινόπωρο φορά τα ομορφότερα χρώματά του και μας περιμένει για ατελείωτες ρομαντικές βόλτες στη Μονμάρτη. Με την Olympic Air, βρήκαμε εισιτήρια για αναχώρηση στις 25 Οκτωβρίου και επιστροφή την 1η Νοεμβρίου, στην τιμή των 194 ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων.

* Η ισπανική low cost αεροπορική Vueling προτείνει, όπως πάντα, Βαρκελώνη, στην εξαιρετική τιμή των 170 ευρώ για τις ημερομηνίες γύρω από την αργία της 28ης Οκτωβρίου: αναχώρηση στις 21 και επιστροφή στις 29 Οκτωβρίου. Μήπως θα προτιμούσατε να εξερευνήσετε τη Χώρα των Βάσκων και τα Πυρηναία; Οι ανταποκρίσεις από Αθήνα, μέσω Βαρκελώνης, για Μπιλμπάο, με την ίδια εταιρεία, δε θα σας κοστίσουν περισσότερα από 220 ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων.

* Η «βασίλισσα του Δούναβη», κατά το κλασσικότερο κεντροευρωπαϊκό κλισέ, η ατμοσφαιρική Βουδαπέστη, περιμένει να φιλοξενήσει τις ρομαντικότερες φθινοπωρινές αποδράσεις μας σε καταπράσινα πάρκα με λιμνούλες, παραμυθένια κάστρα, καλλιτεχνικά στέκια και πολύχρωμους δρόμους με εξαιρετικές προτάσεις για shopping. Η Malev υπόσχεται να μας μεταφέρει απευθείας στην ουγγρική πρωτεύουσα, την εβδομάδα της 28ης Οκτωβρίου, και μάλιστα σε τιμές που ξεκινούν από 129 ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων.

* Ακόμη βορειότερη, ακόμη ωραιότερη, κι ακόμη πιο… εξωτική, για τα ελληνικά τουλάχιστον δεδομένα, η πολύχρωμη Κοπεγχάγη δε θα σας κοστίσει περισσότερα από 180 ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων, αν κάνετε από τώρα τις κρατήσεις σας με την Cimber Sterling για την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου –αναχώρηση στις 27/10 και επιστροφή στις 3/11, ενδεικτικά.

* Και αν η Βουδαπέστη και η Κοπεγχάγη πλημμυρίζουν από τουρίστες και στερούνται της χαράς της ανακάλυψης, η Ρίγα, η κουκλίστικη πρωτεύουσα της Λετονίας, είναι ο up and coming προορισμός, για τον οποίο θα μιλά σε λίγα χρόνια όλος ο κόσμος. Η air Baltic, που ανακηρύχθηκε φέτος πανηγυρικά αεροπορική εταιρεία της χρονιάς, σας δίνει τη δυνατότητα να βρεθείτε πρώτοι εκεί, την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, σε τιμές που ξεκινούν από 150 ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων.

* Το οικονομικότερο ταξίδι το κρατήσαμε για το τέλος: η easyJet έχει να προτείνει, για τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, κλασικό κι αγαπημένο Βερολίνο, στην τιμή των 73 ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων. Υπολογίστε άλλα 20 ευρώ το άτομο, αν θέλετε να παραδώσετε βαλίτσα στο check in, και… φύγατε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v