Camping στην Ελλάδα: Lux νομάδες για ένα καλοκαίρι

Οργάνωση, καθαριότητα, χαλάρωση, εκπληκτική θέα θάλασσα, άμεση επαφή με την φύση. Και όλα αυτά με 25 ευρώ το ζευγάρι. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, κάνουμε σκόντο στην πολυτέλεια και πάμε για κάμπινγκ.
Camping στην Ελλάδα: Lux νομάδες για ένα καλοκαίρι
της Έλενας Μπούλια

Έχει φτάσει να θεωρείται εντυπωσιακό όταν ένα αξιοπρεπές ξενοδοχείο χρεώνει την high season το δίκλινο δωμάτιό του 100 ευρώ την βραδιά. Ειδικά αν αυτό το δωμάτιο βλέπει και λίγο θάλασσα κάπου στο βάθος, αν βρίσκεται κοντά σε μία «καλή» παραλία ή μία σχετικά τουριστική περιοχή, πολλοί από εμάς θεωρούμε ότι πετύχαμε εξαιρετική ευκαιρία και το διαφημίζουμε σε φίλους και γνωστούς. Και μετά πέφτει το μάτι μας στις ψαγμένες -για πολλά από αυτά- ιστοσελίδες των κάμπινγκ, με τις οργανωμένες εγκαταστάσεις, τα γήπεδα, την πλούσια βλάστηση, την προνομιακή θέση λίγα μόνο μέτρα από την παραλία. Μαθαίνουμε από συναδέλφους πόσο καθαρό ήταν αυτό που επισκέφθηκαν πέρσι, πόσο ευχάριστη είναι η ατμόσφαιρα που φέρνει κάτι από παιδική κατασκήνωση και -εκεί μας «ψήνουν» πραγματικά- πόσο απολαυστικός είναι ο ύπνος στην σκηνή, με την δροσιά των δέντρων και τους ήχους της φύσης να σε νανουρίζουν. Και όλα αυτά με 25 ευρώ το ζευγάρι. Τι είπαμε ότι θεωρούμε ευκαιρία;

Όσοι από εσάς έχετε πλέον κάνει το κάμπινγκ τρόπο ζωής ξέρετε ακριβώς τι εννοώ. Όσοι, πάλι, ακόμα διστάζετε, θεωρώντας ότι αυτό το στιλ διακοπών δεν είναι για εσάς, ίσως αλλάξετε γνώμη όταν σκεφτείτε ότι με το ίδιο budget που υπολογίζατε για ένα δίκλινο τον Αύγουστο, μπορείτε να τετραπλασιάσετε τις ημέρες των διακοπών σας -π.χ. από 5 ημέρες να κάνετε με τα ίδια χρήματα διακοπές για 20 μέρες- ή μπορείτε απλά να κάνετε σημαντική οικονομία. Δώστε μία ευκαιρία στο κάμπινγκ και μπορεί να σας αρέσει…. Ξεκινώντας από τα άκρως οργανωμένα, σε όλη την Ελλάδα.

Στη βόρεια Ελλάδα

Σιθωνία, Χαλκιδική - Αρμενιστής

Από το 1982 μέχρι σήμερα, ο Αρμενιστής αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά, προσεγμένα και οργανωμένα κάμπινγκ της Ελλάδας, προσελκύοντας έτσι επισκέπτες όχι μόνο από όλη τη χώρα αλλά και από όλον τον κόσμο. Στην περιοχή του κάμπινγκ μπορούν να φιλοξενηθούν σκηνές, τροχόσπιτα και τροχοβίλες, ενώ στις παροχές του περιλαμβάνονται, πέρα από ρεύμα και ζεστό νερό όλη την ημέρα και τη νύχτα, οργανωμένο ιατρείο, mini market, εστιατόριο, bar-café, θερινός κινηματογράφος, κατάστημα με βιβλία και εφημερίδες, γήπεδα και παιδική χαρά. Η δε παραλία μπροστά ακριβώς από τον κάμπινγκ; …Μοναδική!
Τιμοκατάλογος (από 18/6 έως 22/8): Α’ -μεγάλη- θέση 8,30 ευρώ, Β’ -μικρή- θέση 7,30 ευρώ. Διανυκτέρευση ενηλίκου 7,20 ευρώ, διανυκτέρευση παιδιού 3,80 ευρώ και θέση αυτοκινήτου 4 ευρώ.
Σύνολο: 25,70 ευρώ ημερησίως για δύο άτομα, σε μικρή θέση, με αυτοκίνητο.

Σιθωνία, Χαλκιδική –Thalatta Kalamitsi Village Camp

Με μεγάλο πλεονέκτημα την εκπληκτική του παραλία, το συγκεκριμένο κάμπινγκ έχει να καυχιέται τόσο για τις υπηρεσίες του όσο και για τις διασκεδαστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι. Έτσι, πέρα από θέση για την σκηνή, την τροχοβίλα ή το τροχόσπιτό σας, εκεί θα βρείτε εστιατόρια, bars, super market, κατάστημα με είδη λαϊκής τέχνης, internet café, αλλά και γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ, beach volley, εξοπλισμένο γυμναστήριο, μεγάλη πισίνα, σάουνα, παιδική χαρά… Τι άλλο μπορεί να θέλετε από ένα κάμπινγκ, το οποίο είναι και πνιγμένο στο πράσινο; Να μην χρεώνεται επιπλέον το ρεύμα και η χρήση των ψυγείων ίσως…
Τιμοκατάλογος (για την περίοδο 1/7 έως 31/8): Κόστος θέσης για μεγάλη σκηνή 8 ευρώ και για μικρή σκηνή 6,50 ευρώ. Κόστος διαμονής για ενήλικες 7 ευρώ και για παιδιά 2-12 ετών 4 ευρώ. Κόστος για σκυλιά (!) 2,70 ευρώ και για θέση αυτοκινήτου 3,70 ευρώ. Ημερήσια χρέωση ρεύματος 4 ευρώ και άλλα 4 ευρώ για χρήση ψυγείου.
Σύνολο: 33,70 ευρώ την ημέρα για δύο άτομα με μεγάλη σκηνή και αυτοκίνητο, οι οποίοι θα χρειαστούν ρεύμα και ψυγείο.

Πλαταριάς, Σύβοτα – Ναυτίλος Camping

Μία ανάσα από τις εκπληκτικές παραλίες στα Σύβοτα, μερικά χιλιόμετρα από το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης και μερικά μόνο λεπτά από την κοσμοπολίτικη Πάργα, ο Ναυτίλος υπόσχεται χαλαρές διακοπές μέσα στο πράσινο. Στις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ περιλαμβάνονται εστιατόριο, mini market, beach bar, πισίνα, παιδική χαρά και γήπεδο beach volley. Ακόμα, διατίθενται πλυντήρια ρούχων και, φυσικά, ζεστό νερό καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας. Όλες οι θέσεις, είτε πρόκειται για σκηνή είτε για τροχόσπιτο, έχουν σκιά από τα δέντρα, ενώ η καταγάλανη παραλία Ναυτίλος απέχει μόνο μερικά βήματα ακόμη και από την πιο απομακρυσμένη σκηνή.
Τιμοκατάλογος (από 1/7 έως 31/8): Κόστος ατομικής διαμονής 8 ευρώ και 4,5 ευρώ για παιδιά. Κόστος ενοικίασης θέσης για σκηνή 4,5 ευρώ και για αυτοκίνητο 3 ευρώ. Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος 3,5 ευρώ.
Σύνολο: 27 ευρώ για δύο άτομα με σκηνή και αυτοκίνητο, οι οποίοι θα χρειαστούν ρεύμα.

Στην κεντρική Ελλάδα

Αγία Άννα, Βόρεια Εύβοια – Club Αγία Άννα

Ιδανικό για οικογένειες, καθώς παρέχει αμέτρητες δημιουργικές -καλλιτεχνικές και αθλητικές- δραστηριότητες και εξαιρετικές εγκαταστάσεις και παιδότοπους, στις οποίες τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν. Πέρα από θέσεις για σκηνή, τροχόσπιτο ή αυτοκινούμενο στο κάμπινγκ ενοικιάζονται επίσης έτοιμες, στημένες σκηνές, καθώς και ξενώνες, studios και cabanas. Επιπλέον, στις παροχές του κάμπινγκ, το οποίο εκτείνεται σε 70 στρέμματα, περιλαμβάνονται γήπεδα, δύο πισίνες, τέσσερα εστιατόρια, τέσσερα μπαρ, ιατρείο, φούρνος, mini market και κατάστημα με είδη δώρων και αξεσουάρ και, φυσικά, ζεστό νερό, ρεύμα, ψυγειοκαταψήκτες και πλυντήρια. Μεγάλο συν η τεράστια παραλία, οργανωμένη σε σημεία της, στην οποία δεν θα νιώσετε στιγμή να στριμώχνεστε.
Τιμoκατάλογος για την Γ’ Περίοδο (23/7 – 22/8): Η ατομική διανυκτέρευση είναι στα 6,40 ευρώ, ενώ για παιδιά 4 ετών είναι 2,60 ευρώ και για παιδιά 5 έως 12 ετών είναι 3,60 ευρώ. Η ενοικίαση της μεγάλης θέσης κοστίζει 7 ευρώ και της μικρής 5,90 ευρώ και του αυτοκινήτου 5,50 ευρώ. Για τις τιμές των άλλων περιόδων κάντε κλικ εδώ.
Σύνολο: 25,30 ευρώ ημερησίως για δύο άτομα, σε μεγάλη θέση, με αυτοκίνητο.

Κάτω Γατζέα, Πήλιο – Συκιά

Σε έναν παλιό ελαιώνα 30 στρεμμάτων βρίσκεται το κάμπινγκ Συκιά και μάλιστα σε αμφιθεατρική θέση πάνω από τα εκπληκτικά, καταπράσινα νερά του Παγασητικού. Εδώ θα βρείτε θέσεις κάμπινγκ και τροχοβιλών τόσο κατά μήκος της θάλασσας όσο και σε ειδικά διαμορφωμένα, πανοραμικά σημεία, είτε κάτω από πυκνά δέντρα είτε σε ηλιόλουστα σημεία. Το αποτέλεσμα είναι ένα οργανωμένο κάμπινγκ, το οποίο όμως δίνει την αίσθηση ελεύθερου. Λίγα μόνο μέτρα από το κάμπινγκ υπάρχει η ομώνυμη ταβέρνα, με την ζωντανή μουσική, ενώ στις υπηρεσίες διασκέδασης προσφέρονται ακόμα μπαρ, αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις.
Τιμοκατάλογος: Η ατομική διανυκτέρευση κοστίζει 6,90 ευρώ και 5 ευρώ για παιδιά από 4 έως 12 ετών. Το κόστος της θέσης για μεγάλη σκηνή είναι 6,50 ευρώ, για αυτοκίνητο είναι 3,70 ευρώ, ενώ για την χρήση του ρεύματος θα χρεώνεστε 2,80 ευρώ ημερησίως.
Σύνολο: 26,80 ευρώ ημερησίως για δύο άτομα με μεγάλη σκηνή και αυτοκίνητο που θα χρειαστεί ρεύμα.

Δρέπανο, Ναύπλιο – Τρίτων ΙΙ

Στα «πόδια» της μαγευτικής παραλίας Πλάκα βρίσκονται οι υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις του κάμπινγκ Τρίτων, το οποίο χαρακτηρίζεται από την απεριόριστη σκιά σε κάθε του σημείο. Το κάμπινγκ διαθέτει ένα εξαιρετικό καφέ – εστιατόριο, κοινόχρηστα μπάρμπεκιου, κουζίνες και πλυντήρια, γήπεδο ποδοσφαίρου και παιδότοπους και όλα αυτά σε απόσταση μερικών βημάτων από τις θέσεις των σκηνών και των τροχόσπιτων. Μεγάλο πλεονέκτημα το γεγονός ότι το κάμπινγκ βρίσκεται πολύ κοντά στην Επίδαυρο, το Ναύπλιο και το Τολό. Στις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ θα βρείτε, τέλος, το Tropical Village, ένα σύμπλεγμα ξύλινων δωματίων, τα οποία θα μπορούσαν να βρίσκονται… στις Μαλδίβες –δείτε τα στο site του κάμπινγκ.
Τιμοκατάλογος (από 20/6 έως 31/8): Κόστος ατομικής διαμονής 7 ευρώ και 4 ευρώ για παιδιά 3 έως 12 ετών. Κόστος ενοικίασης θέσης για σκηνή 7 ευρώ και για αυτοκίνητο 2 ευρώ. Ημερήσια παροχή ρεύματος 3 ευρώ.
Σύνολο: 26 ευρώ ημερησίως για δύο άτομα με σκηνή και αυτοκίνητο, το οποίο θα χρησιμοποιεί το ρεύμα.

Στα νησιά

Αντίπαρος – Camping Antiparos

Αν και εξίσου οργανωμένο και καθαρό με τα παραπάνω κάμπινγκ, δεν συνιστάται για κάποιον που αποφασίζει να επιδοθεί στην υπαίθρια διανυκτέρευση για πρώτη φορά, καθώς πρόκειται για μία πιο… εναλλακτική και «χύμα» πρόταση. Το ίδιο το νησί, άλλωστε, δεν είναι από τους προορισμούς που θα αποκαλούσε κανείς «κοσμοπολίτικους». Εδώ θα βρείτε φυσικά καθαρές τουαλέτες, ζεστό νερό αλλά και μία θέση κάτω από τα διάσπαρτα δέντρα για την σκηνή ή το τροχόσπιτό σας. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους από μπαμπού, μάλιστα, θα βρείτε ακόμα περισσότερη απομόνωση και ησυχία. Στις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ περιλαμβάνεται mini market και self service εστιατόριο.
Τιμοκατάλογος (από 15/7 έως 31/8): Κόστος διαμονής κατ’άτομο 6 ευρώ και 4 ευρώ για το κάθε παιδί. Κόστος για την θέση της σκηνής 4 ευρώ και 3,50 ευρώ για την χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος. Κόστος για το αυτοκίνητο δεν υπάρχει. Έτσι κι αλλιώς δεν το χρειάζεστε, αφού το κάμπινγκ απέχει μερικά λεπτά από το λιμάνι, με τα πόδια.
Σύνολο: 19,50 ευρώ ημερησίως για δύο άτομα με σκηνή, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης ρεύματος.

Σέριφος – Κοράλλι

Έχει κατακτήσει τη φήμη ενός από τα καλύτερα κάμπινγκ των ελληνικών νησιών και αυτό το χρωστά όχι μόνο στο γεγονός ότι είναι πεντακάθαρο και άκρως οργανωμένο, αλλά και στο ότι βρίσκεται πάνω ακριβώς στην πανέμορφη παραλία Λιβαδάκια. Στις εγκαταστάσεις του θα βρείτε μεγάλες, κοινόχρηστες κουζίνες και πλυντήρια, εστιατόριο, πισίνα, καφετέρια, mini market και ζεστό νερό 24 ώρες το 24ωρο. Μεγάλο πλεονέκτημα η σκιά σε κάθε του σχεδόν σημείο, αλλά στα μειονεκτήματα καταλογίζεται το γεγονός ότι οι θέσεις των σκηνών είναι σχετικά στριμωγμένες, όπως είναι και οι θέσεις των τροχόσπιτων. Η δε απόστασή του από το λιμάνι είναι περί τα 5 λεπτά με το αυτοκίνητο, αλλά μπορεί κανείς να φτάσει στο λιμάνι και με τα πόδια, μέσω ενός παραλιακού μονοπατιού, μέσα σε 10-15 λεπτά.
Τιμοκατάλογος (για Ιούλιο και Αύγουστο): Κόστος διαμονής κατ’άτομο 7 ευρώ και 3,5 ευρώ για παιδιά 4 έως 10 ετών. Κόστος ενοικίασης θέση σκηνής 6 ευρώ και θέσης αυτοκινήτου 1,5 ευρώ.
Σύνολο: 21,50 ευρώ ημερησίως για δύο άτομα με σκηνή και αυτοκίνητο.

Ελαφόνησος – Σίμος

Ιδανικό για «πρωτάρηδες» στο κάμπινγκ, καθώς εκεί που εντυπωσιάζεσαι με τις εγκαταστάσεις, τα μεγάλα και πεντακάθαρα μπάνια, τις άνετες κουζίνες, τις σκιερές θέσεις, το εστιατόριο, το mini market και την εξυπηρετικότητα του προσωπικού, αντικρίζεις μετά από λίγο αυτή την συγκλονιστική θάλασσα της Ελαφονήσου, με την χρυσαφένια αμμουδιά και το απέραντο γαλάζιο στον ορίζοντα και ξεχνάς κάθε πιθανή ενόχληση που θα μπορούσες να έχεις φανταστεί. Στο κάμπινγκ φιλοξενούνται, φυσικά, πάσης φύσης τροχόσπιτα και σκηνές, τα περισσότερα εκ των οποίων απολαμβάνουν απεριόριστη σκιά. Μοναδικό μειονέκτημα ότι ακριβώς δίπλα στις περισσότερες θέσεις των σκηνών παρκάρουν αυτοκίνητα, τα οποία, ωστόσο, είναι απαραίτητα για να βρεθεί κανείς στο λιμάνι.
Τιμοκατάλογος (Ιούλιος – Αύγουστος): Ατομική διανυκτέρευση 8 ευρώ και 4 ευρώ για παιδιά 4 έως 10 ετών. Ενοικίαση θέσης μεγάλης σκηνής 10 ευρώ και 8 ευρώ για την μικρή σκηνή. Ενοικίαση θέσης αυτοκινήτου 3 ευρώ.
Σύνολο: 27 ευρώ ημερησίως για δύο άτομα με μικρή σκηνή και αυτοκίνητο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v