Προσφορές αεροπορικών: Τα πρώτα ταξίδια του 2010 είναι φθηνά!

Παρίσι, Άμστερνταμ ή Πράγα; Ή μήπως Μεξικό, Νέα Υόρκη, Τόκυο; Όπου κι αν θέλετε να πάτε, αυτές τις μέρες υπάρχει μια προσφορά ειδικά για εσάς. Μόνο αποφασίστε γρήγορα, οι θέσεις εξαντλούνται...
Προσφορές αεροπορικών: Τα πρώτα ταξίδια του 2010 είναι φθηνά!
(*) Disclaimer: Όλες οι τιμές είναι με επιστροφή, και περιλαμβάνουν φόρους, επίναυλους, χρεώσεις πιστωτικών και αποσκευών και κάθε άλλη πιθανή χρέωση. Δε δημοσιεύουμε ποτέ προσφορές που δεν έχουμε ελέγξει ότι ισχύουν, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πραγματοποιείται η έρευνα. 
 
της Ηρώς Κουνάδη

Με το μεθεόρτιο σύνδρομο και τις παρενέργειές του –βλέπε hangover, αδυναμία συγκέντρωσης στη δουλειά και μόνιμη υπνηλία– σχεδόν οριστικά πίσω μας, και τις αναπάντεχα πρώιμες αργίες του έτους καθησυχαστικά μπροστά μας, διανύουμε σαφέστατα την καλύτερη περίοδο για την οργάνωση των ταξιδιών μας.

Ο λόγος γι’ αυτό δεν είναι μόνο ότι μας χωρίζει μόλις ένας μήνας από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας –15 Φεβρουαρίου φέτος, για την απίθανη περίπτωση που δεν έχετε μπει στον κόπο να το τσεκάρετε– αλλά και το γεγονός ότι, παραδοσιακά, οι πρώτοι μήνες του χρόνου είναι η περίοδος των μεγάλων προσφορών για τις αεροπορικές εταιρείες που, μετά το χριστουγεννιάτικο πάρτι των υπερτιμημένων εισιτηρίων και της πληρότητας των θέσεων, διανύουν μια σχετικά νεκρή περίοδο και ρίχνουν τις τιμές στην προσπάθειά τους να γεμίσουν αεροσκάφη που πετούν μισοάδεια.

Πριν προχωρήσουμε στα καλά νέα, τα οποία δεν είναι άλλα από τις εξαιρετικές τιμές που δίνουν οι αεροπορικές εταιρείες για τα ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον επόμενο μήνα, να υπενθυμίσουμε τους χρυσούς κανόνες για το κυνήγι των προσφορών:

Πρώτον, τα τριήμερα και οι αργίες είναι τα πρώτα που εξαντλούνται. Όσο δύσκολο είναι για εσάς να επιστρέψετε από το Παρίσι δύο μέρες μετά την Καθαρή Δευτέρα, τόσο είναι και για άλλους δέκα χιλιάδες Έλληνες, που έχουν κλείσει –ή έστω ψάξει– εισιτήρια πριν από εσάς, ανεβάζοντας τις τιμές στα ουράνια. Αναζητήστε πτήσεις λίγο πριν ή λίγο μετά τις «ημέρες αιχμής» και θα εκπλαγείτε από το μέγεθος της διαφοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο, όταν ορίζουμε τις ημερομηνίες αναχώρησης και επιστροφής μας στην αρχική σελίδα της εκάστοτε αεροπορικής, πάντα «τικάρουμε» το κουτάκι +/- 3 ημέρες, για να βρούμε τη χαμηλότερη τιμή. Μια καλή ιδέα είναι να κάνετε πρώτα την έρευνα αγοράς και να ζητήσετε μετά άδεια, για τις ημέρες εκείνες για τις οποίες έχετε διασφαλίσει ότι υπάρχουν εισιτήρια σε χαμηλή τιμή, και όχι αντίστροφα.

Δεύτερον, όσο νωρίτερα αναζητήσετε και κλείσετε τα εισιτήριά σας τόσο λιγότερα θα πληρώσετε γι’ αυτά. Αυτό ισχύει γιατί οι χαμηλές τιμές των προσφορών δεν αφορούν όλες τις θέσεις σε όλες τις πτήσεις μιας αεροπορικής εταιρείας. Αν όλοι οι επιβάτες πλήρωναν 50 ευρώ ανά σκέλος πτήσης επί έναν ολόκληρο μήνα, όλες οι αεροπορικές θα χρεοκοπούσαν. Οι τιμές ισχύουν για ένα ποσοστό από τις θέσεις του αεροπλάνου, συνήθως περί το 20%, το οποίο είναι αυτό που θα πουληθεί πρώτο. Γι’ αυτό… σπεύσατε:

* Στο site της Olympic Air, που μας ταξιδεύει σε περισσότερους από δέκα ευρωπαϊκούς προορισμούς, με εξαιρετικές τιμές για όλο τον Φεβρουάριο –με την ενδεχόμενη εξάντληση του τριημέρου, τα είπαμε αυτά. Μερικές από τις καλύτερες τιμές που βρήκαμε για την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου: Ρώμη 138 ευρώ, Παρίσι 151 ευρώ, Λάρνακα 147 ευρώ, Κάιρο 209 ευρώ, Βρυξέλλες 151 ευρώ, Σόφια 136 ευρώ, Βουκουρέστι 147 ευρώ.

* Στη Βόρεια Αμερική στρέφει και πάλι το βλέμμα της η British Airways, που ανακοινώνει δελεαστικότατες προσφορές για πτήσεις από την Αθήνα προς διάφορες πόλεις των ΗΠΑ: Νέα Υόρκη και Βοστώνη από 610 ευρώ, Σικάγο από 720 ευρώ, Λος Άντζελες και Σαν Φρανσίσκο από 766 ευρώ. Οι κρατήσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, οι πτήσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου.

* Στην Aegean, η οποία ρίχνει και πάλι τις τιμές της και μας… πετάει, μεταξύ άλλων, στους εξής προορισμούς όλο τον Φεβρουάριο: Βαρκελώνη με 185 ευρώ, Βελιγράδι με 171 ευρώ, Κωνσταντινούπολη με 147 ευρώ, Μιλάνο με 154 ευρώ, Μόναχο με 168 ευρώ, Στουτγάρδη με 153 ευρώ.

* Εντυπωσιακά… εξωτικές είναι οι προσφορές της Lufthansa, που πετά από την Αθήνα στη Νότια Αμερική και την Αφρική σε δελεαστικότατες τιμές: Τυνησία από 249 ευρώ, Πόλη του Μεξικού από 399 ευρώ, Καράκας από 449 ευρώ, Λάγος (Νιγηρία) από 399 ευρώ, Άκκρα (Γκάνα) από 499 ευρώ. Οι κρατήσεις πρέπει να γίνουν μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, ενώ η προσφορά ισχύει για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαρτίου –με επιστροφή έως τις 15 Απριλίου, και παραμονή στον προορισμό τουλάχιστον για μια εβδομάδας, ή με ένα Σάββατο να μεσολαβεί ανάμεσα στην αναχώρηση και την επιστροφή.

* Προτιμάτε κάτι κοντινότερο; Τι θα λέγατε για Ιταλία; Η Alitalia προτείνει Ρώμη και Νάπολη, με 127 και 148 ευρώ αντίστοιχα. Επίσης, Μαδρίτη με 197 ευρώ, Παρίσι με 200 ευρώ, και Άμστερνατμ με 214 ευρώ. Η ιταλική αεροπορική προσφέρει ελκυστικότατες τιμές και για απευθείας πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη: Φρανκφούρτη με 241 ευρώ, Λονδίνο με 246 ευρώ, Παρίσι με 250 ευρώ και Άμστερνταμ με 254 ευρώ.

* Η Air France σας… πετάει στο Παρίσι, σερβίροντας και γαλλική κουζίνα on board, με 169 ευρώ. Αν προτιμάτε κάτι εναλλακτικότερο, προτείνει την Κοπεγχάγη με 331 ευρώ. Εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, στις τρέχοντες προσφορές περιλαμβάνει την Βοστόνη με 699 ευρώ, την Νέα Υόρκη με 670 ευρώ και το Τόκυο με 700 ευρώ.

* Η low cost Vueling, που πετά από Αθήνα για Μαδρίτη και Βαρκελώνη διαθέτει ένα εκατομμύριο θέσεις προς 25 ευρώ one way, φόρων περιλαμβανομένων. Μαζί με χρέωση πιστωτικής, αν δεν παραδώσετε βαλίτσες στο check in, η τελική τιμή μετ’ επιστροφής βγαίνει περί τα 70 ευρώ. Η προσφορά ισχύει για κρατήσεις μέχρι τις 19 Ιανουαρίου –και για πτήσεις από τέλη Ιανουαρίου μέχρι τέλη Ιουνίου.

* Εξαιρετικές προσφορές έχει, όπως πάντα, να προτείνει και η ουγγρική Malev. Εμείς ξεχωρίσαμε τις πτήσεις Αθήνα – Άμστερνταμ με 118 ευρώ, Αθήνα – Πράγα με 152 ευρώ και Αθήνα – Στοκχόλμη με 277 ευρώ. Και στις τρεις περιπτώσεις το ταξίδι περιλαμβάνει λίγες ώρες transit στη Βουδαπέστη. Αλλά καλύτερη τιμή –για το Άμστερνταμ ειδικά– δε θα βρείτε πουθενά, οπότε αξίζει τον κόπο.

* Μιλώντας για το Άμστερνταμ, αν δεν αντέχετε με τίποτα τα stopovers, η KLM σας πηγαίνει απευθείας με 230 ευρώ. Μπορεί να μην είναι συγκλονιστικό, για τα δεδομένα στα οποία μας έχει συνηθίσει η ολλανδική εταιρεία όμως είναι σημαντικά χαμηλό.

(*) Όλες οι τιμές είναι με επιστροφή, και περιλαμβάνουν φόρους, επίναυλους, χρεώσεις πιστωτικών και αποσκευών και κάθε άλλη πιθανή χρέωση. Δε δημοσιεύουμε ποτέ προσφορές που δεν έχουμε ελέγξει ότι ισχύουν, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πραγματοποιείται η έρευνα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v