Καλοκαίρι 2009: Κρουαζιέρες με φόντο την Μεσόγειο

Αυτό το καλοκαίρι επιλέγουμε να απολαύσουμε το γαλάζιο της Μεσογείου, ταξιδεύοντας με κρουαζιερόπλοια και ιστιοπλοϊκά. Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό για τις φετινές διακοπές, οι  μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου προτείνουν οικονομικά πακέτα για ένα καλοκαίρι... εν πλώ.
Καλοκαίρι 2009: Κρουαζιέρες με φόντο την Μεσόγειο

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σας πήγαμε κρουαζιέρες υπερατλαντικές , σας μάθαμε πως να επιλέξετε την ιδανική για εσάς   και σας παρουσιάσαμε τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου με τα αρνητικά και τα θετικά τους. Φέτος, με αφορμή την γενικότερη μείωση των τιμών στα κρουαζιερόπλοια, βρήκαμε για εσάς τις καλύτερες "εγχώριες" κρουαζιέρες για αυτό το καλοκαίρι. Οι περισσότερες εταιρείες έχουν ρίξει αρκετά τις τιμές και προσφέρουν οικονομικά πακέτα που σας συμφέρουν. Η Holland America , η MSC , η Norwegian Cruise Line και άλλες μεγάλες εταιρείες του χώρου που συνεργάζονται με τις αντίστοιχες ελληνικές αποφάσισαν να κάνουν μερικά βήματα πίσω όσον αφορά το κόστος των παροχών τους, δίνοντάς μας ένα ακόμα κίνητρο για αυτό το καλοκαίρι να πάρουμε... τις θάλασσες απάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο ή ιστιοφόρο. Αν η ιδέα σας φαίνεται ελκυστική, υπολογίστε το budget σας με αυτό το έξυπνο calculator και αρχίστε να μαζεύετε ιδέες. Προσοχή: όσο πιο γρήγορα κλείσετε τόσο το καλύτερο για εσάς, μιας και θα επωφεληθείτε από τις μειωμένες smart prices!

Louis Hellenic Cruises

Με περισσότερα από 20 χρόνια στον χώρο και 13 πλοία δυναμικότητας 658-1.664 επιβατών πρόκειται για την μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στον χώρο. Προτείνει 3μερες, 4μερες και 7μερες κρουαζιέρες στα νησιά του Αιγαίου που φτάνουν και μέχρι την Κωνσταντινούπολη (Πειραιάς-Μύκονος- Πάτμος-Κουσάντασι-Ρόδο-Αγ. Νικόλαο-Σαντορίνη-Κων/πολη), 4μερο "Αιγαιοπελαγίτικο Πανόραμα" με το πλοίο Aquamarineκαι αποκλειστικά και μόνο για τις 24-31 Ιουλίου "Πανόραμα Αρχαίων Πολιτισμών" σε Αλεξάνδρεια, Ισραήλ, Κύπρο και Τουρκία. Τέλος, στο 9μερο πακέτο "Θησαυροί της Μεσογείου" θα έχετε την δυνατότητα να γυρίσετε τη Μασσαλία, τη Μαγιόρκα, την Αλμερία, την Μάλαγα, το Γιβραλτάρ, την Ίμπιζα και την Βαρκελώνη, ξεκινώντας από το λιμάνι της Γένοβας. Οι τιμές για τις 3μερες κρουαζιέρες ξεκινάνε από 135€/άτομο σε εξωτερική καμπίνα, για τις 4μερες από 195€ το άτομο και για τις 7 μέρες από 460€/άτομο χωρίς λιμενικούς φόρους. Για το "Πανόραμα Αρχαίων Πολιτισμών" οι τιμές για εξωτερική καμπίνα ξεκινάνε από 1880€, ενώ αν κλείσετε εγκαίρως θα επωφεληθείτε από την Smartπροσφορά πληρώνοντας 990€ + 117€ λιμενικούς φόρους. Για το "Θησαυροί της Μεσογείου"οι τιμές ξεκινάνε από 1390€ σε εξωτερική στάνταρ καμπίνα. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 210 3214980

Navihellas

Εξειδικεύεται απόλυτα στον κλάδο της κρουαζιέρας για αναψυχή, αλλά και για συνέδρια και εταιρικά ταξίδια εν πλω. Μπορείτε να κλείσετε 3μερες, 4μερες και 7μερες κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά με τα κρουαζιερόπλοια της Luis Cruises. Για συγκεκριμένο αριθμό καμπινών και εφόσον η κράτηση σας γίνει αρκετά νωρίτερα από την ημερομηνία αναχώρησης, θα μπορέσετε να επωφεληθείτε της ειδικής τιμής Smart. Για τα παιδιά μέχρι 17 ετών το ταξίδι είναι δωρεάν εφ'οσον συνοδεύονται από δύο ενήλικες στην καμπίνα. Μπορείτε να κλείσετε: τετραήμερη κρουαζιέρα ‘Αιγαιοπελαγίτικο Πανόραμα’ με προορισμό τα Ελληνικά Νησιά & το Κουσάντασι με τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια Aquamarine & Aegean Pearl (από 550€/ άτομο σε εξωτερική καμπίνα για Ιούλιο-Αύγουστο), 3ήμερη Κρουαζιέρα ‘Αιγαιοπελαγίτικη Εξόρμηση’ με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Aquamarine και προσεγγίσεις στα λιμάνια της Μυκόνου, της Ρόδου, της Πάτμου και του Κουσάντασι (από 331€/άτομο) και 7ήμερη Κρουαζιέρα ‘ΚοσμοΠολίτικο Αιγαίο', η  οποία συνδυάζει προσεγγίσεις στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης και του Κουσάντασι καθώς επίσης σε όλα τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου την Μύκονο, την Πάτμο, τη Ρόδο, την Κρήτη και τη Σαντορίνη (από 1100€/άτομο). Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται φόροι. Επίσης ενδιαφέρον, παρουσιάζει η κρουαζιέρα Οινολογίας που πραγματοποιείται για δύο μόνο αναχωρήσεις 26 Ιουνίου και 25 Σεπτεμβρίου. Κατά την διάρκεια πλεύσης του κρουαζιερόπλοιου θα πραγματοποιούνται  σεμινάρια μας από τον οινολόγο κ. Χατζηνικολάου. Τιμή συμμετοχής σε δίκλινη καμπίνα από 230€/άτομο. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 4284391.

Cosmorama

Το τουριστικό γραφείο προσφέρει τόσο πολυτελείς όσο και alternative κρουαζιέρες με κρουαζιερόπλοια και ιστιοφόρα. Συνεργάζεται με την ολλανδική εταιρεία Holland America Lineκαι με την Windstar Cruises. Τα ιστιοφόρα της τελευταίας (χωρητικότητας 150-200 ατόμων) είναι στην... διάθεσή σας για πολυτελή ταξίδια σε Αιγαίο και Μεσόγειο. και απολαύστε την ομορφιά της. Ζήστε την εμπειρία μιας κρουαζιέρας Μεσογείου, τις μαγευτικές της παραλίες, τα καταγάλανα νερά της, και τα κοσμοπολίτικα λιμάνια της. Με το Windstar Windspirit θα ταξιδέψετε από τον Πειραιά προς την Κων/πολη (Μύκονο-Σαντορίνι-Ρόδο-Κουσάντασι) στις 1,8,15,22, και 29 Αυγούστου (985€ + 105€ φόροι) και θα μείνετε σε δίκλινη εξωτερική καμπίνα Β' Κατηγορίας με πλήρη διατροφή. Με το Windsurf θα ταξιδέψετε Ιταλία- Σικελία- Δαλματικές ακτές (Ρώμη, Σικελία, Κέρκυρα, Ντουμπρόβνικ, Βαρ, Βενετία) με αναχωρήσεις στις 31 Μαΐου, 26 Ιουλίου 9 & 23 Αυγούστου (από 1015€ + 156€ φόροι). Πληροφορίες, κρατήσεις: 2103648251.

Monarch Classic Cruises

Η νεοσύστατη εταιρεία διασχίζει τα νερά του Αιγαίου από τον Ιούλιο του 2006, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά την υψηλή ποιότητα στις υπηρεσίες και τις παροχές της με το φιλικό σέρβις και το άνετο περιβάλλον. Διοργανώνει κάθε Δευτέρα κρουαζιέρες σε Μύκονο, Κουσάντασι, Πάτμο, Ηράκλειο, Σαντορίνη από το λιμάνι του Πειραιά με κρουαζιερόπλοιο Ease Cruise Life της Easy Cruise. Τον Ιούλιο η εξωτερική καμπίνα κοστίζει 223€/άτομο (χωρίς φόρους), ενώ τον Αύγουστο 279€ (χωρίς φόρους). Πληροφορίες: 211 100 2020.

Travelplan - Cruiseplan

Το ειδικό τμήμα της Travelplan που ασχολείται με τις κρουαζιέρες συνεργάζεται με τις εταιρείες Princess, Cunard, Silversea και Seabourn προσφέροντας υπερσύγχρονες παροχές. Επιλέγουμε το 3μερο στα Ελληνικά νησιά και την Τουρκία (Μύκονο, Κουσάντασι, Πάτμο, Ηράκλειο, Σαντορίνη), ξεκινώντας από τον Πειραιά με το Easy Cruise Life με 246€/άτομο σε εξωτερική καμπίνα +54€ φόρους, αναχωρήσεις: 3/7,10/7, 17/7, 24/7, 31/7, 7/8, 14/8, 21/8 και 28/8,  8μερο στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο με το κρουαζιερόπλοιο Costa Victoria και διαδρομή που περιλαμβάνει Κέρκυρα, Ντουμπρόβνικ, Βενετία, Ανκόνα, Σαντορίνη, Μύκονο. Αναχωρήσεις: 24/6/2009, 1/7, 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8, 19/8 και 26/8. Πληροφορίες, κρατήσεις: 210-3333300-400 

easyCruise

Με φιλοσοφία παρόμοια με εκείνη της αεροπορικής του Στέλιου Χατζηϊωάννου –να γίνει πρωτοπόρος σε ένα μέχρι πρότινος exclusive χώρο– η πρωτοπόρος εταιρεία έχει καταφέρει, στα τρία χρόνια λειτουργίας της, να ρίξει τις τιμές τόσο που να μας κάνει να μην το πιστεύουμε και να εισάγει τον όρο «κρουαζιέρα» στο λεξιλόγιο των κάτω των 40 ετών. Από τις κρουαζιέρες της που ξεχωρίζουν φέτος, η τριήμερη που ξεκινά από τον Πειραιά και κάνει στάση σε Μύκονο, Κουσάντασι, Πάτμο, Ηράκλειο και Σαντορίνη (Από 132 € κατ΄άτομο χωρίς φόρους) και η τετραήμερη που προσθέτει και τη Ρόδο στο παραπάνω δρομολόγιο (από 414€/άτομο χωρίς φόρους). Οι τιμές είναι easy και ισχύουν μόνο εφ'όσον κλείσετε έναν μήνα πριν την κρουαζιέρα. Αναχωρήσεις για 3μερη: 3, 10 Ιουλίου, 28 Αυγούστου, 17,24,31 Ιουλίου και 7,14 και 21 Αυγούστου. Αναχωρήσεις για 4μερη: 6,13,20,27 Ιουλίου και 3,10,17,24,31 Αυγούστου. Από το λιμάνι του Πειραιά. Πληροφορίες - κρατήσεις στο τηλέφωνο 211 211 6211.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v