Τα νέα hot spots των Κυκλάδων

Μάθαμε όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα εστιατόρια, τα club και τα ξενοδοχεία των αγαπημένων μας καλοκαιρινών προορισμών και σας τις μεταφέρουμε, για να έχετε μία ακόμη αφορμή να μετράτε αντίστροφα τις μέρες μέχρι την άδεια –ή το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Τα νέα hot spots των Κυκλάδων
Ο πρώτος μας συνειρμός όταν σκεφτόμαστε μεγάλες ή μικρές καλοκαιρινές αποδράσεις, τα νησιά των Κυκλάδων, αποτελούν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, θέμα συζήτησης. Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Γιατί πάντα υπάρχει μια κρυφή γωνιά τους που δεν την έχουμε εξερευνήσει, γιατί έχουμε νοσταλγήσει την αγαπημένη μας παραλία, γιατί διαφωνούμε με την παρέα σχετικά με το καλύτερο ταβερνάκι πάνω στο κύμα, γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ούτε καν στο «καλύτερο νησί», γιατί αυτές τις μέρες αρχίζουν να διαδίδονται τα νέα για τα καινούρια μαγαζιά, club, εστιατόρια και ξενοδοχεία που θα στεγάσουν τις καλοκαιρινές στιγμές μας.

Αναζητώντας ένα λόγο να μπούμε –ακόμη περισσότερο απ’ όσο είμαστε ήδη– σε mood διακοπών, ενόσω μετράμε ημέρες για την καλοκαιρινή άδεια, ρωτήσαμε, διαβάσαμε, κρυφακούσαμε και συγκεντρώσαμε τις πλέον ενδιαφέρουσες από τις τελευταίες εξελίξεις σε διαμονή, φαγητό και διασκέδαση στα αγαπημένα μας Κυκλαδονήσια.
Γαστρονομικές αφίξεις
* Ένα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια του κυκλαδίτικου συμπλέγματος, το Matsuhisa Mykonos, στο ξενοδοχείο Belvedere, ανακαινίστηκε φέτος για να συμπεριλάβει ένα εντυπωσιακό lounge bar με έντονες αναφορές στο ιαπωνικό στοιχείο και ένα ολόφρεσκο sushi corner.
* Ένα νέο bar restaurant ήρθε να προστεθεί στο μυκονιάτικο χάρτη της ιταλικής κουζίνας, με σεφ το βραβευμένο με αστέρι Michelin Fabio Baldassarre και εκπληκτική θέα από τον περιφερειακό σε ολόκληρη τη Χώρα. Και το όνομα αυτού; Gola.
* Stylish chic και το lounge-restaurant bar του ανακαινισμένου Cavo Tagoo, με ατμοσφαιρική διακόσμηση, υποβλητική μπάρα ενυδρείο, sushi corner και excutive chef τον Νίκο Σκλήρα.
* New entry και στην Παράγκα, ένα all-day bar restaurant που θα ακούει στο όνομα Sorthie και πρόκειται να ανοίξει μέσα στον Ιούλιου, με σεφ τον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Γιάννη Σολάκη. Για όσους… νοσταλγήσουν Αθήνα, η Kuzina του Θησείου «κατεβαίνει» Ορνό με σεφ τον Άρη Τσανακλίδη.
* Το gourmet εστιατόριο Charisma του stylish Mystique στην Οία έρχεται να συμπληρώσει η Secret Wine Cave (τηλ.: 22860 71114). Πρόκειται για μια εντυπωσιακή σπηλιά που ανακαλύφθηκε κατά της εργασίες αναμόρφωσης του χώρου, και η οποία θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες οινογνωσίας και private dinning.
* Η συμβολή του Δημήτρη Λαζάρου στον gourmet χάρτη της Σαντορίνης για φέτος βρίσκεται στα Φηρά, λέγεται Saltsa και… αναμένεται να συζητηθεί. Φρέσκα υλικά της Σαντορινιάς γης και της θάλασσας που παντρεύονται εμπνευσμένα, βεράντα με θέα, στρωμένη με παλιά πλακάκια, φινετσάτα έπιπλα και κήπος με ελιές και μυρωδικά φυτά συνθέτουν το… πολλά υποσχόμενο προφίλ του.
* Το café εστιατόριο Μιστράλ (τηλ.: 22840 51391) στη Νάουσα, είναι η νέα άφιξη στην Πάρο, διαθέτει πανοραμική θέα στη θάλασσα από τα μπαλκόνια του και μένει ανοιχτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
* Μπορεί μέχρι πρόσφατα όταν μιλούσαμε για gourmet προορισμούς το μυαλό μας να μην πήγαινε στη low profile Αντίπαρο, αλλά μετά την άφιξη της Κάπαρης (τηλ.: 22840 61616) της σεφ του Beau Brummel Σοφίας Χατζηελευθερίου, πέρυσι στη Χώρα τα δεδομένα άλλαξαν. Αν δεν το έχετε… πάρει μυρωδιά, φέτος είναι η ευκαιρία σας.

Hotelling News

* El Greco, Vincent, Dali, Monet, Matisse, Pablo και Warhol είναι τα ονόματα των lux σουιτών του stylish chic Grecophilia (τηλ.: 22890 72038) που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στην Ελιά της Μυκόνου και υπόσχεται zen διακοπές με μαθήματα γιόγκα και μασάζ ayurveda.

* Ριζικά ανακαινισμένα μας περιμένουν τα Porto Mykonos (τηλ.: 22890 22454) στη Χώρα, που μετατράπηκε σε πολυτελές resort, Mykonos Grace (τηλ.: 22890 26690) ως design boutique hotel, και Cavo Tagoo (τηλ.: 22890 23692) ενώ το Mykonos Blu (τηλ.: 22890 27900) της Grecotel μεγαλώνει, προσθέτοντας δέκα υπερπολυτελείς βίλες στο δυναμικό του.

* Το πολυσυζητημένο, ολοκαίνουριο Mystique (τηλ.: 22860 71114) άνοιξε τις πόρτες του στην Οία, με 18 σουίτες και βίλες, ατμοσφαιρικούς χώρους και έμφαση στις exclusive υπηρεσίες. Κλείστε μία από τις spiritual σουίτες με spa room, powerplate και κρεβάτι για μασάζ και θα μας θυμηθείτε.

* Ιδιωτικό χαμάμ, prive Jacuzzi και εντυπωσιακή διακόσμηση διαθέτουν οι σουίτες του νεοαφιχθέντος Andronis Suites (22860 72041) στην Οία. Τα βλέμματα αναμένεται να συγκεντρώσει και το πολυτελές spa του ξενοδοχείου.

* Anemi λέγεται το νέο πολυτελέστατο design resort της Φολεγάνδρου, στον Καραβοστάση, το οποίο διαθέτει 44 δωμάτια και 11 σουίτες, 5 εκ των οποίων με πριβέ πισίνες.

Club Report

* Νέες αφίξεις στη Μύκονο, τα αθηναϊκά Destijl, στο χώρο του παλιού Celebrities, και Brothel, δίπλα στο La Notte, υπόσχονται ισχυρό support –αν όχι και ανταγωνισμό– στις σταθερές αξίες των, επίσης γνωστών από τις χειμερινές σαιζόν στο κλεινόν άστυ, Guzel και El Pecado.

* Άλλο ένα αγαπημένο club της Αθήνας, που για πολλούς αποτελεί και το last one standing της αυθεντικής, καθαρόαιμης dance σκηνής, το Luv, μετακομίζει στη Σαντορίνη, στο χώρο του Breeze στα Φηρά, και υπόσχεται να δώσει νέα διάσταση στο clubbing με φόντο την Καλντέρα.

* Εντάξει, δεν είναι ακριβώς club. Είναι όμως μπαράκι, είναι νέο, είναι ωραίο, παίζει ροκ και ακούμε ότι φτιάχνει τα καλύτερα μοχίτο των Κυκλάδων. Αν ο δρόμος σας φέρει από τη Σέριφο, κάντε μια στάση στο Αέρινο, στη Χώρα. Δε θα το μετανιώσετε.

Shopping


* Αξεσουάρ, κοσμήματα, ρούχα και… βιβλία της Taschen μετακομίζουν από την κολωνακιώτικη “Μαγεία” στην ομώνυμη μπουτίκ στη Χώρα της Μυκόνου, ενώ η Luisa Mare φέρνει μαγιό και αξεσουάρ παραλίας με τη βαριά υπογραφή του οίκου, καθώς και αντηλιακά της exclusive σειράς St. Barth, στο N’Ammos στην Ψαρού.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v