Για που... πετούν οι Έλληνες;

Ποιοί είναι οι αγαπημένοι προορισμοί των Ελλήνων; Ποιών χωρών οι κάτοικοι επισκέπτονται συχνότερα την Ελλάδα; Αυτά τα ερωτήματα διετεύνησε, για το 2005, η Qatar Airways, η οποία εντείνει τις δραστηριότητές της στη χώρα μας, πραγματοποιώντας καθημερινές πτήσεις σε 70 και πλέον διεθνείς προορισμούς.
Για που... πετούν οι Έλληνες;

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε στην Ελλάδα η Qatar Airways για το 2005, οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Έλληνες ταξιδιώτες είναι οι Μαλδίβες, οι Σεϋχέλες, το Ντουμπάι, το Δελχί και η Κίνα. Οι επιβάτες της business class φαίνονται να ταξιδεύουν συχνότερα προς τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και την Κίνα.

Μεγάλη κίνηση σημειώνεται, όπως ήταν αναμενόμενο, από τα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ελληνική κοινωνία, καθώς και της κατασκευαστικής αγοράς, προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Όσον αφορά τα ταξίδια προς την Ελλάδα, μεγάλη αύξηση σημειώθηκε στον αριθμό των ταξιδιωτών από Ασιατικές χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Κίνα και η Νότια Κορέα, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το εκτεταμένο δίκτυο της εταιρείας για να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Η αποδοχή της εταιρείας από την ελληνική αγορά, τόσο από απλούς πολίτες όσο και ταξιδιωτικούς πράκτορες, όπως προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία, ξεπέρασε κάθε προσδοκία γεγονός που στάθηκε αφορμή για την εταιρεία να εντείνει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ενίσχυση των καλοκαιρινών πτήσεων, οι οποίες διεξάγονται πλέον σε καθημερινή βάση, εξυπηρετώντας περισσότερους από 70 προορισμούς παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον District Sales Manager της Qatar Airways στην Ελλάδα, κ. Α. Μιχαλόπουλο, η εταιρεία στοχεύει να διαδραματίσει ρόλο κλειδί στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς η Αθήνα αποδεικνύεται ένα επιτυχές σημείο διασύνδεσης του παγκόσμιου δικτύου της Qatar Airways με τα Βαλκάνια και την Κύπρο.

Τη χρονιά που μας πέρασε η εταιρεία έκλεισε σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες και στον τομέα των τηλεπικοινωνιών για τη μεταφορά των Ελλήνων συμβούλων στη Ντόχα, εν όψει της διοργάνωσης των Ασιατικών Αγώνων του 2006.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Qatar Airways διαχειρίζεται ένα σύγχρονο στόλο, που αποτελείται από 47 αεροσκάφη τύπου Airbus, καλύπτοντας 70 προορισμούς μέσω της Ντόχα, ενώ προγραμματίζει τη λειτουργία νέων σταθμών στη Δυτική Αφρική και σε πόλεις της Ανατολικής Ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Qatar Airways αποτελεί μία από τις πρώτες εταιρείες που θα λανσάρουν το Α380 super jumbo Airbus, με πτήσεις που θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2008, την περίοδο έναρξης λειτουργίας του νέου διεθνούς αερολιμένα στη Ντόχα, ο οποίος πρόκειται να κατασκευαστεί με ειδικές προδιαγραφές για το διώροφο Airbus A380.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v