Όμορφα μπαρ σε υπέροχα νεοκλασικά της Αθήνας

Η αίγλη της παλιάς Αθήνας συνδυάζεται με τη γοητεία του μοντέρνου σε αγαπημένα μπαρ της πόλης.
Όμορφα μπαρ σε υπέροχα νεοκλασικά της Αθήνας

Αν είσαι από εκείνους που δίνουν έμφαση στο περιβάλλον για να απολαύσουν το ποτό τους και σου αρέσει να παρατηρείς λεπτομέρειες, τότε σου έχουμε καλά νέα.

Κάποια μπαρ της πόλης έχουν την τύχη να στεγάζονται σε πανέμορφα νεοκλασικά, τα οποία αναπαλαιώθηκαν με γούστο και συνδυάζουν την αίγλη του παρελθόντος με την γοητεία του σήμερα.

Πέρα από αυτό όμως, σερβίρουν ωραιότατα κοκτέιλ, νόστιμο τσιμπολόγημα και προσφέρονται για ωραίες βραδιές σε ατμοσφαιρικό φόντο.

Balthazar
Τσόχα 27 και Βουρνάζου, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106441215



Από τα παλαιότερα και πιο στιλάτα μπαρ των Αμπελοκήπων, το Balthazar φιλοξενείται σε ένα ιστορικό νεοκλασικό της οδού Τσόχα, όπου έμενε η διάσημη ηθοποιός Κυβέλη Ανδριανού. Ο κήπος του είναι χάρμα οφθαλμών, ενώ η σάλα του διακοσμείται με ταιριαστή πολυτέλεια και μοντέρνους συνδυασμούς που φτιάχνουν το ιδανικό περιβάλλον για να πιείς ένα χαλαρό ποτό ή κοκτέιλ και να το συνοδεύσεις με εξωτερικές γεύσεις και ενδιαφέρον finger food. Το απλό ποτό στα 9€, τα signature κοκτέιλ από 11€, η κράτηση απαραίτητη.

Dalliance House 
Κυριαζή 19, Κηφισιά, τηλ.: 210 6230775



Στιλάτο, υπέρκομψο και άκρως Intagramiκό, το μπαρ της Κηφισιάς στεγάζεται σε ένα υπέροχα αναπαλαιωμένο αρχοντικό, στο εσωτερικό του οποίου σκαλιστά ταβάνια, ρουστίκ πολυθρόνες, ντιζαϊνάτες καρέκλες, μεγαλοπρεπείς πολυέλαιοι και επιτοίχια comic strips κερδίζουν το δύσκολο στοίχημα της πολυφωνίας. Στο Dalliance θα βρεις κάτι για κάθε στιγμή της ημέρας: από ωραίο brunch μέχρι signature κοκτέιλ, τα οποία απολαμβάνονται σε ultra chic περιβάλλον, συνοδεία ωραίων μουσικών. Τα απλό ποτό στα 9€, τα κοκτέιλ από 11€. 

Cabezon
Κεραμεικού 110, Μεταξουργείο, τηλ: 2155506414



Η πανέμορφη αυλή του νεοκλασικού μεταξύ Μεταξουργείου και Γκαζιού είναι όσο χύμα αλλά και όσο προσεγμένη πρέπει για ένα χαλαρό ποτάκι, ενώ το εσωτερικό του είναι εξίσου cosy και ό,τι πρέπει για παρεΐστικες κρασο/ουζο/τσιπουρο κατανύξεις συνοδεία νοστιμότατων μεζεδακίων. Η ατμόσφαιρα θυμίζει παλιό καφενείο και οι τιμές το ίδιο: το απλό ποτό στα 5€, η μπίρα από 3€, ενώ συχνά πυκνά φιλοξενεί και λάιβ με κάθε λογής κομπανίες.

Beauty Killed the Beast
Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο, τηλ.: 697 326 2362



Στον πεζόδρομο της οδού Παραμυθιάς, σε ένα νεοκλασικό του 1933, αυτό το μπαράκι από την πρώτη στιγμή που άνοιξε έκανε τον κόσμο να θέλει να το φωτογραφίσει – και όχι άδικα. Είναι πανέμορφα διακοσμημένο, παραμυθένιο και φωτογενές και σε τραβάει να πιάσεις θέση στην μπάρα του, ή σε κάποιο από τα ρουστίκ τραπεζάκια για να πιείς το ποτάκι σου, να δοκιμάσεις καλοφτιαγμένα signature μα και απλά κοκτέιλ, και, αν πεινάσεις, να τσιμπολογήσεις ωραιότατο finger food. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8-9€.

Κύριος Χου
Δημοφώντος & Υπερίωνος 1, Πετράλωνα, τηλ: 210 3423972



Σε μία από τις πιο όμορφες και γραφικές μονοκατοικίες της Δημοφώντος, αυτός ο «κύριος» αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για brunch αλλά και ποτάκι, τόσο στην νοσταλγική του αυλή, όσο και στο όμορφα διακοσμημένο εσωτερικό του με τα ρετρό έπιπλα. Εδώ θα πιείς καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, με υλικά, φρέσκα φρούτα και μυρωδικά από τις γλάστρες που ευωδιάζουν στην αυλή του. Οι μουσικές παίζουν χαλαρά για να κουβεντιάσεις και οι τιμές είναι καλές: το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ από 7,5€.

The Clumsies
Πραξιτέλους 30, τηλ. 210 3232682



Ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, βρίσκεται στο επιβλητικό διατηρητέο κτίριο της Πραξιτέλους, το οποίο από το 1900 φιλοξενούσε το οινομαγειρείο «Δωρίς». Στο εσωτερικό του το industrial συναντάει το vintage, ενώ το μοντέρνο παντρεύεται με το κλασικό και ο κόσμος πιάνει θέση σε τραπεζάκια ή όρθιος κοντά στο μπαρ όσο οι μουσικές τα βράδια δυναμώνουν. Τα κοκτέιλ προφανώς και ξεχωρίζουν από τον κατάλογο, αποτελώντας από μόνα τους λόγο να έρθεις εδώ. Οι τιμές τους από 8€, το απλό ποτό στα 7€. 

Tar
Λεωφ. Ηρακλείου 34, Άνω Πατήσια, τηλ.: 210 2237717



Ένα επιβλητικό νεοκλασικό του Μεσοπολέμου αποτελεί εδώ και δεκαετίες σπίτι για δεκάδες ετικέτες μπίρας από κάθε γωνιά του κόσμου. Η Tar είναι μία από τις πρώτες μπιραρίες της Αθήνας, έχει όνομα βαρύ και η ιστορία της μετριέται σε άπειρα λίτρα ζύθου που έχουν περάσει από τα τραπέζια του παρεΐστικου εσωτερικού αλλά και της αυλής της. Βαρελίσιες από την Τσεχία, την Ιρλανδία, τη Γερμανία και την Ελλάδα, αλλά και πολλές ετικέτες εγχώριας ή παγκόσμιας ζυθοποιίας σε μπουκάλι συνοδεύονται από ethnic τσιμπολογήματα, αμερικάνικα, γερμανικά και μεξικάνικα. Τιμές από 5€ το μπουκάλι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v