Η Αλόννησος στην κορυφή των προτεινόμενων νησιών των Times

Το ιδιαίτερο νησί των Σποράδων βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των Times με τα καλύτερα ελληνικά νησιά. Μήπως να πάμε φέτος;
Η Αλόννησος στην κορυφή των προτεινόμενων νησιών των Times
Είναι εναλλακτικό αλλά και ρομαντικό. Καταπράσινο, αλλά και με υπέροχες παραλίες. Με λίγα ψαροχώρια, αλλά με φοβερά ταβερνάκια στους ορμίσκους τους. Ιδανικό για όσους θέλουν ζεν διακοπές, αλλά και για τους λάτρεις των εξερευνήσεων.

Η Αλόννησος είναι ένα νησί αυθεντικό, κάτι που πήραν χαμπάρι οι Times του Λονδίνου και την τοποθέτησαν στην κορυφή της καθιερωμένης τους λίστας με τα 25 ελληνικά νησιά.

Η συντάκτης Dana Facaros προτρέπει τους Βρετανούς ταξιδιώτες να επιλέξουν νέους εναλλακτικούς προορισμούς της Ελλάδας που προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες μακριά από το συνωστισμό και διαθέτουν πλέον πολύ καλύτερη προσβασιμότητα.

Στη λίστα της, ακολουθούν η ρομαντική Σάμος, τα Κύθηρα μιας άλλης εποχής, η Αίγινα με τους αργούς ρυθμούς της, η ιδιαίτερη Ικαρία, το εντυπωσιακό Μεγανήσι, οι γραφικές Σπέτσες, η Ιθάκη του Οδυσσέα, η καταπράσινη Θάσος, η Ίος με τη θετική ενέργεια, η Σκόπελος ως το νησί του Mamma Mia, η μυστική Τζιά, η πευκόφυτη Λευκάδα, η μοναδική Λέσβος και η Μήλος με τα διαφορετικά φυσικά τοπία.

Τη λίστα συμπληρώνουν η Τήνος της γαστρονομίας, η «πεταλούδα του Αιγαίου» Αστυπάλαια, η Κάρπαθος με τα θαλάσσια σπορ, η Σίφνος με την αρμονία που εκπέμπει, η μαγευτική Σκύρος, η συγκλονιστική Ύδρα, οι Παξοί που σε μεταφέρουν σε άλλη διάσταση, η Νάξος ως το ονειρεμένο νησί του Λόρδου Βύρωνα, η Χάλκη με την απλότητα της και η Κάλυμνος για τα πεδία αναρρίχησης.

Θυμίζουμε πως η Αλόννησος πρόσφατα εντυπωσίασε ξανά το Βρετανικό κοινό καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στις προτάσεις της εφημερίδας Guardian για διακοπές στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v