Πώς να ταξιδέψεις… από τον υπολογιστή σου

Ο δεύτερος καλύτερος τρόπος να ταξιδεύεις είναι μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σου. Ο πρώτος… βαστάτε και θα επιστρέψει.
Πώς να ταξιδέψεις… από τον υπολογιστή σου
Ναι, μην αρχίσουμε πάλι την γκρίνια, προφανώς και δεν είναι το ίδιο. Είναι, όμως, ένας τρόπος να περάσουν ευχάριστα οι ατελείωτες ώρες της καραντίνας –και να κάνεις όνειρα και σχέδια πού θα πρωτοπάς μόλις ξεμπερδέψουμε, αν είσαι από τους πιο αισιόδοξους εξ ημών. Κλικ και φύγαμε.

Στο Drive and Listen διαλέγεις από μια μεγάλη λίστα πόλεων αυτή στους δρόμους της οποίας θέλεις να οδηγήσεις και το βίντεο παίζει σε full screen σαν να το βλέπεις μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου –ακούγοντας ταυτόχρονα έναν ραδιοφωνικό σταθμό που παίζει αυτή τη στιγμή εκεί. Αν θέλεις, μπορείς να ενεργοποιήσεις και το street noise για έξτρα αυθεντική εμπειρία με κόρνες και ήχους από την κίνηση (βρισίδια πιστεύουμε δεν έχει, ή τουλάχιστον δεν τα έχουμε πετύχει). Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε, αν το λοκντάουν σε έχει κάνει ευσυγκίνητο/η μην πας σε πόλη που ξέρεις και νοσταλγείς, τα συναισθήματα δεν είναι διαχειρίσιμα.

Στο Window Swap κάθε φορά που πατάς το κουμπί βλέπεις τη θέα από το παράθυρο κάποιου, κάπου στον κόσμο. Από τις ΗΠΑ στη Ρωσία και από την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία, κάποιοι έχουν φωτογραφίσει απλώς τους κήπους τους, άλλοι απολαμβάνουν πανοραμική θέα σε μεγαλουπόλεις. Αν θέλεις μπορείς να ανοίξεις και τον ήχο, για να ακούς κελαηδίσματα πουλιών ή κόρνες αυτοκινήτων –όπως τη βρίσκει ο καθένας. Πάνω δεξιά στην οθόνη, βλέπεις και σε ποια πόλη ποιας χώρας βρίσκεσαι κάθε φορά.

Για το Google Arts & Culture σου τα είπαμε κι εδώ –δεν έχει, όμως, μόνο μουσεία. Να, εδώ ας πούμε μπορείς να δεις τα έργα του Μπάνκσι λες και περπατάς στους δρόμους της Βρετανίας, εδώ κάνεις μια βόλτα στο παλάτι των Βερσαλιών, κι εδώ μπορείς να περιηγηθείς στο Μάτσου Πίτσου, μέσα από την εικονική πραγματικότητα, σαν να βρισκόσουν εκεί. 

Αν θέλεις και να παίξεις ταξιδεύοντας, ή να ταξιδέψεις παίζοντας, το GeoGuessr αξίζει οπωσδήποτε μια θέση στους σελιδοδείκτες σου. Εδώ προσγειώνεσαι κάθε φορά σε έναν τυχαίο δρόμο/πλατεία/περιοχή από το Google Maps και προσπαθείς να μαντέψεις πού στον κόσμο είσαι. Πολύ πιο δύσκολο απ’ όσο ακούγεται εκ πρώτης –εκτός αν είσαι τυχερός και γλωσσομαθής, πέσεις κάπου με ταμπέλες και αναγνωρίσεις τη γλώσσα. Μπορείς επίσης να παίξεις σε μια συγκεκριμένη χώρα (η Ελλάδα εδώ) και να προσπαθήσεις να βρεις την περιοχή, ή την πόλη. Δωρεάν μπορείς να παίξεις μόνο μία φορά τη μέρα, αλλιώς κάνεις εγγραφή, πληρώνεις μόνο 2 δολάρια τον μήνα αν κάνεις ετήσια, ή 3 τον μήνα αν κάνεις μηνιαία (και στις δύο περιπτώσεις έχεις 10 μέρες δωρεάν δοκιμή, αν ξεγραφτείς νωρίτερα δεν χρεώνεσαι κάτι) και παίζεις απεριόριστα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v