Mount Nelson Hotel: Mήνας- ”μέλι” στο Κέηπ Τάουν

Πόσο εξωτικοί είναι οι προορισμοί που μπορείτε να φανταστείτε; Φτάνουν μέχρι τις παρυφές της ζούγκλας; Μπορεί το Κέηπ Τάουν να μην είναι ο πρώτος προορισμός που περνά από το μυαλό μας, είναι όμως σίγουρα από τους πλέον εξωτικούς. Στη μακρινή πόλη της Ν. Αφρικής το colonial style ξενοδοχείο Mount Nelson είναι έτοιμο να θέσει την πολυτέλειά του στη διάθεσή σας.
Mount Nelson Hotel: Mήνας- ”μέλι” στο Κέηπ Τάουν

του Πάτροκλου Κουδούνη

Όταν η Αμερική μαστιγώνεται ανελέητα από τυφώνες, η Βόρειος Αφρική έχει καύσωνα, ο Ινδικός ωκεανός ”παράγει” τσουνάμι, η Ευρώπη δεν είναι και τόσο ενδιαφέρουσα το καλοκαίρι, κι εσύ θέλεις- παρόλα αυτά- να φύγεις από την Ελλάδα, τότε η Νότιος Αφρική αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή.

Ιδιαίτερα το Κέηπ Τάουν (που είναι και το πλέον cosmopolitan μέρος της περιοχής), συνδυάζει τις μαγικές ιδιότητες της Μαύρης Ηπείρου με τα καλύτερα συστατικά του Δυτικού κόσμου. Σαφάρι, Θαλάσσιες βόλτες ”συντροφιά” με λευκούς καρχαρίες, εκατοντάδες -state of the art οινοποιεία-, φανταστικά εστιατόρια (εντός και εκτός πόλης), εκπληκτικές γκαλερί και μερικά από τα καλύτερα (και φθηνότερα) golf clubs της Αφρικής. Όλα αυτά, 70 μόλις χιλιόμετρα μακριά από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας.

Η απόφασή μας να περάσουμε το μήνα του μέλιτος στο Κέηπ Τάουν είχε ωστόσο να κάνει κυρίως με το ξενοδοχείο που είχαμε ανακαλύψει στο διαδίκτυο, το Mount Nelson Hotel.

Αν είστε από τους ανθρώπους που προτιμούν να πίνουν τον καφέ τους στη Μεγάλη Βρετανία παρά στο Da Cappo, τότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε αυτό το υπεραιωνόβιο ξενοδοχείο.

Χτισμένο στους πρόποδες του Τable Mountain (το βουνό με την περίεργη επίπεδη κορυφή -σήμα κατατεθέν της πόλης) αποτελεί χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό παράδειγμα του colonial style. H κατασκευή του ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα από μια πλούσια οικογένεια, με στόχο την... ιδιοκατοίκηση. Το 1899 μετετράπη σε ξενοδοχείο και από τότε παραμένει σχεδόν αναλλοίωτο.

Βαμμένο ροζ (κι όμως του πάει πολύ) με κήπους που σπανίως συναντά κανείς στην Ευρώπη (κυρίως εξαιτίας της πανίδας), εντυπωσιάζει εξαρχής ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Βέβαια, καλό είναι να βρίσκεστε εκεί από τον Οκτώβριο ως το Μάρτιο (καλοκαίρι του Νοτίου ημισφαιρίου) καθώς τους υπόλοιπους μήνες ο καιρός είναι συνήθως βροχερός και ως εκ τούτου δεν θα μπορέσετε να απολαύσετε τους κήπους ούτε φυσικά να κολυμπήσετε στην καλοσχεδιασμένη εξωτερική πισίνα.

Εξίσου επιβλητικό είναι και το εσωτερικό του Mount Nelson.

Η διακόσμηση (γύψινα, τζάκια, βιτρίνες με πιάτα αντίκες κ.λ.π.) και η επίπλωση θυμίζουν παραδοσιακή κατοικία της Αγγλικής εξοχής. Είναι όλες οι γωνιές τόσο προσεγμένες ώστε ακόμα κι αν δεν υπάρχει κανείς άλλος στο μεγάλο σαλόνι, δυσκολεύεσαι να επιλέξεις τη θέση που θα σου σερβίρουν το απογευματινό τσάι (το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, ψηφίστηκε ως το καλύτερο English Tea στον κόσμο από τους αναγνώστες των Times. Αυτό έχει μάλλον να κάνει με την επτά μέτρων τραπεζαρία που είναι γεμάτη με ασύλληπτα σάντουιτς και γλυκά).

Η αισθητική των δωματίων δεν ξεφεύγει φυσικά από το αποικιακό πνεύμα ενώ το μεγάλο τους ατού είναι το... εμβαδόν. Εμείς ως honeymooners τύχαμε εξαιρετικής μεταχείρισης αφού από την πρώτη κιόλας νύχτα η κράτησή μας αναβαθμίστηκε. Περάσαμε 9 βράδια σε σουίτα η οποία αποτελείται από σαλόνι 50 τ.μ. με τζάκι και γραφείο, κρεβατοκάμαρα ιδίων τετραγωνικών, walking closet και μπάνιο με τρία δωμάτια (ντους, τουαλέτα και μπανιέρα).

Φανταστείτε δε την έκπληξή μας όταν το πρώτο βράδυ που επιστρέψαμε στο δωμάτιο μετά το δείπνο βρήκαμε τριαντάφυλλα στο κρεβάτι και ροδοπέταλα με αναμμένα κεριά να επιπλέουν μέσα στην γεμισμένη μπανιέρα! Τα σοκολατάκια και η σαμπάνια ήταν οι λεπτομέρειες που ολοκλήρωναν το μπουκέτο προσφορών της διεύθυνσης του ξενοδοχείου προς τους νεόνυμφους.

Ιδιαίτερα μνεία αξίζει να γίνει στην ευγένεια όλων των υπαλλήλων και στην ταχύτατη ανταπόκριση τους μετά από οποιοδήποτε αίτημά μας. Και φυσικά πάντα με χαμόγελο χωρίς να έχει προηγηθεί tip.

Τα διαθέσιμα facilities είναι ικανοποιητικά. Υπάρχει άρτια οργανωμένο γυμναστήριο, κομμωτήριο, studio αισθητικής και mini spa (μασάζ κ.λ.π.). Επίσης, οι οδηγοί του ξενοδοχείου μπορούν να σας μεταφέρουν ανά πάσα στιγμή οπουδήποτε θελήσετε (σε γήπεδα γκολφ, καταστήματα, αξιοθέατα κ.λ.π.) σε τιμές όμως διπλάσιες σχεδόν από αυτές που χρεώνουν τα απλά (αλλά συνήθως δύσοσμα) ταξί.

Tέλος, να θυμάστε ότι αξίζει να δειπνήσετε τουλάχιστον μια φορά στο βασικό εστιατόριο του Mount Nelson (εξαιρετικό φαγητό, ντεκόρ και live μουσική από σαξόφωνο και κιθάρα) παρότι είναι το ακριβότερο στο Cape Town (περίπου 35- 40 ευρώ το άτομο).

Οι τιμές κυμαίνονται από 625 (”απλό” δωμάτιο) έως 1480 ευρώ (σουίτα πολυτελείας) στην τουριστική περίοδο (20 Ιανουαρίου- 28 Φεβρουαρίου) και από 415 έως 990 στη low season (1 Απριλίου- 30 Σεπτεμβρίου).

Σας ευχόμαστε καλή διαμονή και τονίζουμε ότι το Κέηπ Τάουν αποτελεί εξαιρετική και κυρίως αυθεντική επιλογή για κάποιον που είναι αποφασισμένος να ταξιδέψει 15 ώρες μέχρι να φτάσει στον προορισμό του...

Σημείωση: Για όσους επιθυμούν να συμβουλευτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση του τιμοκαταλόγου του Mount Nelson Hotel (στη δεξιά στήλη ”Σχετικά links”) χρειάζεται να γνωρίζουν πως περίπου 8 ράντ αντιστοιχούν σε ένα ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v