Σούπερ ξενώνες 2 ώρες μακριά από την Αθήνα

Στο Ναύπλιο, την Ορεινή Κορινθία, τον Παρνασσό και το Γαλαξίδι, έξι υπέροχοι ξενώνες φιλοξενούν τα καλύτερα κοντινά Σαββατοκύριακά μας.

της Ηρώς Κουνάδη

Τα φθινοπωρινά μεν ηλιόλουστα δε Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου μας βάζουν ιδέες για εκδρομές, αλλά από τη μία βαριόμαστε να οδηγήσουμε τη μισή Ελλάδα, από την άλλη το budget δεν σηκώνει πολλά-πολλά. Γι’ αυτό βρήκαμε έξι καταπληκτικούς ξενώνες σε απόσταση μικρότερη των δύο ωρών από την Αθήνα, και… φεύγουμε.

Σεμέλη
Γκούρα, Ορεινή Κορινθία, τηλ.: 27470 51319
Τιμή: 75€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο χιλίων μέτρων, η Σεμέλη αγναντεύει από τα μπαλκόνια των δωματίων της την κοιλάδα του Φενεού και τις κατάφυτες πλαγιές της Ζήρειας. Τα δωμάτια είναι φωτεινά και περιποιημένα, ενώ σε απόσταση αναπνοής (στα 7 χιλιόμετρα συγκεκριμένα) βρίσκονται οι υπέροχες όχθες της Λίμνης Δόξα, ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Φενεού και το λαξευμένο στο βράχο μοναστήρι της Παναγίας.
Διαβάστε περισσότερα - Τώρα είναι η ώρα να πας Ζήρεια

Ξενώνας Μαυροδήμος
Αγόριανη, Παρνασσός, τηλ.: 2234 061289
Τιμή: από 58€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σε ένα από τα ωραιότερα, και πιο ήσυχα, χωριά του Παρνασσού, εκεί ψηλά στα 900 μέτρα, ο Ξενώνας Μαυροδήμος διαθέτει κουκλίστικα δωμάτια και σοφίτες, με τα ζεστά χρώματα του ξύλου να κυριαρχούν στη διακόσμησή τους, και μπαλκονάκια που απολαμβάνουν πανοραμική θέα στις κατάφυτες βουνοπλαγιές γύρω τους. Το πρωινό περιλαμβάνει χειροποίητες λιχουδιές και τοπικά προϊόντα, τα δε στρώματα είναι ορθοπεδικά και ονειρεμένα, ό,τι πρέπει για έναν καλό ύπνο μετά τις βόλτες στο χωριό και τις πεζοπορίες στο βουνό –οι οποίες γίνονται και οργανωμένα από τον ξενώνα, αν δεν εμπιστεύεστε τις ικανότητες προσανατολισμού σας.
Διαβάστε περισσότερα – Αγόριανη: Ο Παρνασσός… απ’ την άλλη πλευρά

Όμορφη Πόλη
Παλιά πόλη Ναυπλίου, τηλ.: 2752 021565
Τιμή: από 50€ το δίκλινο (και 7€ το άτομο, προαιρετικά, για πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Ένας από τους ξενώνες με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, η Όμορφη Πόλη διαθέτει μεγάλα, φωτεινά δωμάτια, διακοσμημένα με απαλά γήινα χρώματα και καθαρές αρχιτεκτονικές γραμμές. Πολλά, μάλιστα, από αυτά διαθέτουν και μπαλκονάκι με θέα στα σοκάκια της παλιάς πόλης. Το σπιτικό πρωινό περιλαμβάνει χειροποίητα εδέσματα και παραδοσιακά υλικά, και αξίζει με το παραπάνω τη μικρή διαφορά που θα κάνει στο budget σας.
Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να δεις στο Ναύπλιο

Ξενώνας Καστανιά
Καστανιά, Ορεινή Κορινθία, τηλ.: 694 206 6754
Τιμή: 60€ το δίκλινο
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Φωλιασμένος ανάμεσα στα έλατα της Ζήρειας, αυτός ο γλυκύτατος ξενώνας προσφέρει ευρύχωρα ρουστίκ δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν το καταπράσινο τοπίο γύρω τους. Ξύλινα πατώματα, σφυρήλατα κρεβάτια και ατμοσφαιρικοί φωτισμοί συμπληρώνουν τη ρομαντίκ εικόνα. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ, οι δε τιμές των δωματίων είναι σταθερά από τις καλύτερες της περιοχής.
Ιδέες για βόλτες και φαγητό στην περιοχή γύρω του εδώ - Τώρα είναι η ώρα να πας Ζήρεια

Ξενώνας Λυκώρεια
Αράχωβα, Παρνασσός, τηλ.: 69722 34281
Τιμή: 50€ το superior δίκλινο με τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Δυο βήματα από την κεντρική πλατεία της Αράχωβας, αυτός ο πανέμορφος ξενώνας προσφέρει ευρύχωρα, στιλάτα δωμάτια με μπανιέρα-υδρομασάζ και ενεργειακό τζάκι για έξτρα ατμόσφαιρα. Η δε Αράχωβα είναι πάντα γραφική και κοσμοπολίτικη, ό,τι πρέπει για ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο, και σε απόσταση… οδηγήματος τόσο από τα μονοπάτια του Παρνασσού όσο και από τις παραλιακές περαντζάδες –και τα ψαροταβερνάκια− της Ιτέας και του Γαλαξιδίου.
Διαβάστε περισσότερα - 4 υπέροχα χωριά για φθινοπωρινά Σ/Κ στον Παρνασσό

Archontiko Art Hotel
Γαλαξίδι, τηλ.: 2265 042292
Τιμή: 75€ το superior δίκλινο με εξαιρετικό πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Ευρύχωρα δωμάτια με διακόσμηση βγαλμένη από παραμύθι, με ζωγραφιστούς πέτρινους τοίχους, αφράτα κρεβάτια με ανατομικά στρώματα, παστέλ χρώματα και αρτιστίκ λεπτομέρειες παντού, προσφέρει αυτός ο κουκλίστικος ξενώνας στο Γαλαξίδι. Τα μπαλκονάκια των δωματίων αγναντεύουν την θάλασσα ή τις πλαγιές του Παρνασσού. Το δε Γαλαξίδι είναι αυτή την εποχή –ειδικά όσο τα ηλιόλουστα μεσημέρια καλά κρατούν− ιδανική βάση για τις εξορμήσεις σας στα παράλια του Κορινθιακού από τη μία και τις πλαγιές του Παρνασσού από την άλλη, ή και… χαλαρότερα για ουζάκια και μεζέδες πλάι στο κύμα.
Διαβάστε περισσότερα - Γαλαξίδι: Ένα νησί δεμένο στη στεριά


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v