Υπέροχοι ξενώνες στις πλαγιές του Ταΰγετου

Κουκλίστικα δωμάτια με μπαλκόνια που αγναντεύουν την κοιλάδα του Ευρώτα μας βάζουν ιδέες για ανοιξιάτικα Σ/Κ.
Υπέροχοι ξενώνες στις πλαγιές του Ταΰγετου
της Ηρώς Κουνάδη

Το ωραιότερο βουνό της Πελοποννήσου –αν όχι και ολόκληρης της Ελλάδας– ο Ταΰγετος είναι μια από τις αγαπημένες μας ανοιξιάτικες εκδρομές. Και για τα πανέμορφα μονοπάτια του, που διασχίζουν καταπράσινα φαράγγια και ελίσσονται πλάι σε κρυστάλλινα ποτάμια, και για τα σταματημένα στον χρόνο χωριά του, και για την φαντασμαγορική στα ανοιξιάτικά της καστροπολιτεία του Μυστρά, αλλά και για τους κουκλίστικους ξενώνες του, οι αγαπημένοι μας εκ των οποίων ακολουθούν.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Απριλίου (8-9/4).

Ταλετόν 
Ξηροκάμπι, Ταΰγετος, τηλ.: 27310 35150
Τιμή: 65€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σε ένα υπέροχο κτίριο του 1838, το Ταλετόν είναι ένας ξενώνας με οικολογικές ανησυχίες, πανέμορφα δωμάτια, τα περισσότερα από τα οποία απλώνονται σε δύο επίπεδα, και τέλειο, χειροποίητο πρωινό που παρασκευάζεται με βιολογικά προϊόντα. Βρίσκεται, δε, σε θέση ιδανική για να εξερευνήσετε τα χωριουδάκια και τα μονοπάτια του Νότιου Ταΰγετου. Διαβάστε την αναλυτική μας παρουσίαση εδώ

Φάρις 
Άη Λιας Γόλας, τηλ.: 27310 75447
Τιμή: 63€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, με θέα στην κορυφή του Ταΰγετου που κόβει την ανάσα, προσφέρει φιλόξενα δωμάτια που αποπνέουν παράδοση και στιλ. Σερβίρει, επίσης, ένα καταπληκτικό πρωινό με τοπικά βιολογικά προϊόντα και είναι ξακουστό και για το ταβερνάκι του που μας κακομαθαίνει με σπιτικές νοστιμιές.

Αρχοντικό Λεοντάρι 
Λεοντάρι, τηλ.: 27910 61200, 27910 61203
Τιμή: 80€ το δίκλινο με πρωινό



Διαθέτει δωμάτια βγαλμένα από κουκλόσπιτο, με τα ζωγραφισμένα στο χέρι έπιπλά τους, τα παλ χρώματα στους τοίχους και τα πανέμορφα μπαλκονάκια τους, που αγναντεύουν ένα από τα ομορφότερα χωριά του Βόρειου Ταΰγετου. Το λαχταριστό, χειροποίητο πρωινό σερβίρεται αν θέλετε και στο δωμάτιό σας, για μια έξτρα πινελιά πολυτέλειας.

Ξενώνας Πικουλιάνικα
Πικουλιάνικα, τηλ.: 6942 414507
Τιμή: 65€ το στούντιο δύο ατόμων
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Δύο μόλις χιλιόμετρα από τον Μυστρά, ο Ξενώνας Πικουλιάνικα στο ομώνυμο χωριό προσφέρει ευρύχωρα σπιτάκια, φτιαγμένα από πέτρα και ξύλο. Τα μπαλκονάκια τους αγναντεύουν τα κάστρα του Μυστρά και τις καταπράσινες εκτάσεις γύρω τους, οι δε παροχές περιλαμβάνουν καλά εξοπλισμένη κουζίνα για έξτρα οικονομία.

Ξενώνας Μαζαράκη 
Πικουλιάνικα, τηλ.: 27310 20414
Τιμή: 85€ το δίκλινο δύο ατόμων με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Πανέμορφα δωμάτια και σουίτες που αγναντεύουν τον Μυστρά και τις λακωνικές πεδιάδες γύρω τους, από τα όμορφα μπαλκονάκια και τις μεγάλες τζαμαρίες τους. Το πρωινό σας καταφτάνει κάθε μέρα σε ένα καλάθι γεμάτο σπιτικές πίτες, μαρμελάδες, φρέσκα αυγά, πορτοκάλια, ζυμωτό ψωμί και άλλα καλούδια. Ο ξενώνας διαθέτει επίσης πισίνα για να τολμήσετε τις πρώτες σας βουτιές, και δωρεάν mountain bike για τις ποδηλατοβόλτες σας στον Ταΰγετο.

Mythoxenia
Γεωργίτσι, τηλ.: 2731 061575
Τιμή: 70€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Σε μια από τις πιο ανεξερεύνητες γωνιές του Ταΰγετου, στο πανέμορφο Γεωργίτσι, που θα ακούσετε να το λένε και «μπαλκόνι του Ταΰγετου» το Mythoxenia προσφέρει ευρύχωρα, ζεστά δωμάτια με μπαλκόνια που απολαμβάνουν πανοραμική θέα στην Κοιλάδα του Ευρώτα. Είναι όλα διακοσμημένα με γήινα χρώματα, με το ξύλο να κυριαρχεί και παροχές που περιλαμβάνουν ντουζιέρα με υδρομασάζ. Το πρωινό, που συγκεντρώνει την αγάπη του κόσμου στα σχόλια του Booking, απολαμβάνεται αυτή την εποχή ιδανικά στον καταπράσινο κήπο.

Ιλάειρα 
Τόριζα, Ταΰγετος, τηλ.: 27310 35515
Τιμές: 105€ για τη σουίτα δύο ατόμων με τζάκι και πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Μπορεί να είναι πιο τσιμπημένο από τα υπόλοιπα, είναι όμως και ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία που θα υπάρχουν στην Ελλάδα. Το υπέροχο Ιλάειρα μας κακομαθαίνει με πανέμορφες σουίτες, η καθεμιά με το δικό της τζάκι, καθιστικό, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, συγκλονιστική θέα στις γύρω καταπράσινες πλαγιές από το μπαλκόνι. King size κρεβάτια, μπάνια με υδρομασάζ και βασιλικό πρωινό με θέα στο δάσος είναι μερικά ακόμα από τα δυνατά χαρτιά του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v