Παραμυθένιοι ξενώνες στο βουνό με καλές τιμές

Στις όχθες λιμνών, στην άκρη μαγεμένων δασών, με θέα ποτάμια και φαράγγια. Υπέροχοι ξενώνες για τα πρώτα φθινοπωρινά Σ/Κ που δεν κοστίζουν ακριβά.
Παραμυθένιοι ξενώνες στο βουνό με καλές τιμές
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν είναι ότι βαρεθήκαμε τις θάλασσες –πιθανότατα αν ζούσαμε σε μια χώρα με αιώνιο καλοκαίρι, δεν θα το βαριόμασταν ποτέ. Είναι, απλώς, ότι αυτή την εποχή οι πλαγιές των βουνών και οι όχθες των λιμνών έχουν ωραιότερα χρώματα και καλύτερη ατμόσφαιρα από τις λίγο μελαγχολικές, λίγο ερημωμένες παραλίες. Γι’ αυτό βρήκαμε τους καλύτερους και οικονομικότερους ξενώνες για να πάρουμε τα βουνά, κι ας μην είναι ακόμα και επισήμως φθινόπωρο.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (1-2/10).

Αστρομέρια  
Μακρυράχη, Πήλιο
Τιμή: 40€ το δίκλινο (ή 48€ με το πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σούπερ ατμοσφαιρικά δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν καταπράσινες βουνοπλαγιές από τη μία και καταγάλανα αιγαιοπελαγίτικα νερά από την άλλη. Βρίσκονται στο χωριό της Μακρυράχης, πολύ κοντά στη Ζαγορά και περιλαμβάνουν στις παροχές τους τηλεόραση και μίνι ψυγείο. Έχουν και τζάκι ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι –σημειώστε το για τα χειμωνιάτικα weekends των επόμενων μηνών.

Αλαγονία Ξύλινα Καταλύματα  
Αλαγονία, Ταΰγετος
Τιμή: 55€ το σαλέ δύο ατόμων με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Κουκλίστικα, παραδοσιακά διακοσμημένα ξύλινα σπιτάκια των 43 τετραγωνικών μέτρων το καθένα, στην καρδιά του Ταΰγετου, με μπαλκόνια που αγναντεύουν το συγκλονιστικό τοπίο γύρω τους. Φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από ξύλο, ατμοσφαιρικά φωτισμένα και με ρομαντική διακόσμηση, είναι ό,τι πρέπει για φθινοπωρινά weekends μακριά απ’ όλους και απ’ όλα.

Ξενώνας Γεροφώτης
Λάκκα, Αίγιο
Τιμή: 50€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Ένα πέτρινο αρχοντικό του 19ου αιώνα αναπαλαιώθηκε για να μετατραπεί σε παραδοσιακό ξενώνα, που ισορροπεί μεταξύ… ουρανού και θάλασσας. Κτισμένος σε υψόμετρο 600 μέτρων, ανάμεσα σε ελαιώνες, προσφέρει πανέμορφα, παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια με μπαλκόνια που αγναντεύουν το τοπίο γύρω τους, mini bar και DVD player –μεταξύ πολλών άλλων παροχών– και πλούσιο, σπιτικό πρωινό. Η δε Λάκκα Αιγίου είναι ένα ανεξερεύνητο χωριό, που προσφέρεται για περιηγήσεις στα δρομάκια του, αλλά και βόλτες στη γύρω περιοχή: από τα Καλάβρυτα και την εν πολλοίς άγνωστη Ορεινή Αχαΐα μέχρι το κάστρο της Ναυπάκτου, τίποτα δεν είναι μακριά από εδώ.

Casa Lanoi
Συρράκο, Τζουμέρκα
Τιμή: 45,50€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ 



Στο κουκλίστικο Συρράκο, προσφέρει ευρύχωρα δωμάτια (των 30 τετραγωνικών μέτρων) διακοσμημένα σε ζεστά χρώματα με δικό τους καθιστικό –και τζάκι για χουχουλιάρικες βραδιές με επιτραπέζια, αν καθυστερήσετε κανένα μήνα ακόμα την κράτησή σας. Όλα τους απολαμβάνουν καταπληκτική θέα στο βουνό ή το ποτάμι, όπως και η υπέροχη πετρόχτιστη αυλή του ξενώνα. Αγαπημένη λεπτομέρεια, το ότι τα ζωάκια μας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Αρκτούρος 
Μονοδένδρι, Ζαγοροχώρια
Τιμή: 40€ το δίκλινο (ή 45€ με πρωινό)
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Σας τα έχουμε πει και ξαναπεί για τον Αρκτούρο, έναν από τους πιο value for money ξενώνες των Ζαγοροχωρίων –αν όχι και ολόκληρης της Ελλάδας: Σκαρφαλωμένος σε υψόμετρο 1.060 μέτρων, προσφέρει κουκλίστικα δωμάτια με θέα στην χαράδρα του Βίκου, ιδιωτικό μπαλκόνι και αίθριο, μπάνιο με υδρομασάζ, καθιστικό, κρεβάτι με ουρανό και δωρεάν wi-fi. Ο ξενώνας βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, το οποίο με τη σειρά του στέκεται στην κορυφή του φαραγγιού του Βίκου και ενδείκνυται για εξορμήσεις πεζοπορίας, ποδηλασίας και άλλων φυσιολατρικών δραστηριοτήτων.

Morfi Hotel 
Λίμνη Κερκίνη
Τιμή: 40€ το τεράστιο δίκλινο των 45 τετραγωνικών μέτρων
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ



Πιθανότατα τα πιο ευρύχωρα δωμάτια που θα βρείτε σε αυτή την τιμή, δεν έχουν μόνο το μέγεθος, αλλά και την χάρη: Χρωματιστά και γουστόζικα διακοσμημένα, με παροχές που περιλαμβάνουν εξοπλισμένα κουζινάκια, μπαλκόνια με θέα στις καταπράσινες βουνοπλαγιές γύρω από τη λίμνη και τζάκι. Οι δε όχθες της πανέμορφης Κερκίνης απέχουν πεντακόσια μέτρα από την πόρτα του δωματίου σας.

Ξενοδοχείο Φίλιππος  
Ψαράδες, Πρέσπες
Τιμή: 31€ το δίκλινο (ή 36€ με πρωινό)
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Ιδανικό για φυσιολάτρεις και φανατικούς των φθινοπωρινών τοπίων, στεγάζεται σε ένα γοητευτικό κτίριο του 19ου αιώνα και αποτελεί ιδανική βάση για να τριγυρίσετε στους παραδοσιακούς παραλίμνιους οικισμούς των Πρεσπών. Το ξενοδοχείο διαθέτει όμορφα δωμάτια με ζεστή διακόσμηση, ξύλινο δάπεδο και οροφή, καθώς και αίθουσα παιχνιδιών. Το Εθνικό Πάρκο των Πρεσπών βρίσκεται πέντε λεπτά οδήγησης μακριά.

Ξενώνας Οδυσσέας  
Κερασιά, Λίμνη Πλαστήρα
Τιμή: 45€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τις μοναδικές διαδρομές γύρω από τη Λίμνη Πλαστήρα, αλλά και να χαλαρώσετε επιστρέφοντας από τις βόλτες στα σούπερ ατμοσφαιρικά δωμάτιά του: Διακοσμημένα με ζωηρά χρώματα, με κρεβάτια από σφυρήλατο σίδερο και έπιπλα από σκούρο ξύλο, απολαμβάνουν όλα τους μαγευτική θέα είτε στη λίμνη είτε στις καταπράσινες πλαγιές των Αγράφων. Το πρωινό είναι πλούσιο και παραδοσιακό πρωινό, με τοπικές σπεσιαλιτέ να γλείφεις τα δάχτυλά σου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v