Τέλεια σεπτεμβριάτικα weekends έως 100€

Τέσσερις υπέροχοι όσο και κοντινοί προορισμοί, στους οποίους 100€ φτάνουν και περισσεύουν για να πάτε, να φάτε, να κοιμηθείτε και να πιείτε και μερικά ποτά.
Τέλεια σεπτεμβριάτικα weekends έως 100€
της Ηρώς Κουνάδη

Σας βλέπουμε που κοιτάτε τούτες τις γραμμές με δυσπιστία, μπροστά από την οθόνη σας. Μην. Έχουμε υπολογίσει τα πάντα, από δωμάτια και εισιτήρια (όπου χρειάζονται) μέχρι βενζίνες και καφέδες, και παίρνουμε όρκο πως για ένα διήμερο στους παρακάτω προορισμούς δεν χρειάζεστε περισσότερα από 100€. Αλήθεια.

(*) Οι τιμές των δωματίων έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου.

Στη Ζήρεια


Τα υπέροχα χωριουδάκια της Ορεινής Κορινθίας «τσιμπάνε» τις τιμές τους με το που πάρει να χειμωνιάζει, εξαιτίας του σπάνιου συνδυασμού τέλειος προορισμός – δίπλα στην Αθήνα. Αυτή την εποχή, όμως, που τα τζάκια δεν έχουν ακόμα ανάψει και οι παραλίες εξακολουθούν να συγκεντρώνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των weekenders, οι τιμές τους είναι ό,τι πρέπει για ένα ημι-καλοκαιρινό ημι-φθινοπωρινό σαββατοκύριακο. Αυτό θα γεμίσει με βόλτες στις όχθες της πανέμορφης Λίμνης Δόξα, αυτοκινητάδες από το ένα κουκλίστικο χωριό στο άλλο, ειδυλλιακές πεζοπορίες σε καταπράσινα μονοπάτια, και σούπερ φαγητό με θέα στα καρτποσταλικά τοπία που χάρισαν στη Ζήρεια τον τίτλο «Ελβετία της Ελλάδας».

Διαβάστε περισσότερα – Ορεινή Κορινθία: Και στην κορφή… μαγεία

Η διαμονή: Δύο κουκλίστικοι ξενώνες, οι Θέασις και Βαθύσκια, στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας δεν ξεπερνούν αυτή την εποχή τα 50€ για ένα παραμυθένιο δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Το συνολικό κόστος: Τα Κάτω Τρίκαλα απέχουν από την Αθήνα 143 χιλιόμετρα, οπότε (για ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών, που «καίει» κατά μέσο όρο 9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα) θα υπολογίσουμε το πολύ 20€ βενζίνη το άτομο για το πήγαινε-έλα. Προσθέτουμε σε αυτά 30€ για δύο γεύματα στα ταβερνάκια που έχουμε συγκεντρώσει εδώ (και τα οποία δεν ξεπερνούν το φράγμα των 15€ το άτομο), και μας μένουν 25€ για καφεδάκια, ποτά ή γλυκά του κουταλιού που θα πάρουμε για το σπίτι.

Στην Αίγινα


Το κλασικότερο των κλασικών weekends για τον Σεπτέμβριο και όχι μόνο, έχει βόλτες στην κουκλίστικη παραλιακή περαντζάδα, sightseeing στον έξοχα διατηρημένο Ναό της Αφαίας, πεζοπορίες και πικνίκ στο λοφάκι της Παλιαχώρας και το Όρος με τα ερείπια του Ελάνιου Δία, μεζεδοκατάνυξη με ουζάκια στο γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας και βουτιές σε όχι τιρκουάζ μεν, αξιοπρεπέστατα δε νερά.

Διαβάστε περισσότερα – Αίγινα: Τα καλύτερα σε ένα Σαββατοκύριακο

Η διαμονή: Από τα 30€ το δίκλινο ξεκινούν τα δωμάτια στην Αγία Μαρίνα, στα βόρεια του νησιού. Μερικά από τα καλύτερα είναι το Golden Star (στα 30€), το Liberty II (στα 35€), το Eri Studios (στα 35€) και το Hermes (επίσης στα 35€).

Το συνολικό κόστος: Καθότι τα φθηνότερα δωμάτια του νησιού βρίσκονται σχετικά μακριά από την πόλη και λιμάνι του νησιού, στην Αγία Μαρίνα, θα πάρουμε μαζί το αυτοκίνητο –χωρίς να τινάξουμε τον προϋπολογισμό των 100€ στον αέρα: Με τρία δρομολόγια την ημέρα, ο Άγιος Νεκτάριος έχει προσφορά στα 54€ για δύο άτομα και αυτοκίνητο μετ’ επιστροφής, δηλαδή 27€ το άτομο. Με το κόστος του δωματίου στα 17,50€ το άτομο, μας μένουν και άλλα 55,50€ για φαγητά, καφέδες και ποτά.

Στην Ολυμπία


Αφενός, είναι ο αρχαιολογικός χώρος, που αξίζει από μόνος του μια εκδρομή μέχρι εκεί αν δεν τον έχετε επισκεφθεί. Αφετέρου, είναι και οι καταπληκτικές παραλίες της και το καταπράσινο δάσος της Φολόης για τους λάτρεις της πεζοπορίας και των ορεινών διαδρομών, και τα χωριουδάκια-έκπληξη που κάνουν αυτό το κομμάτι της Ηλείας ιδανικό για ένα low budget καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε περισσότερα – Ηλεία: Διαδρομές στην άγνωστη Πελοπόννησο

Η διαμονή: Οι τιμές στην Ολυμπία κυμαίνονται στα 30-35€ για ένα δίκλινο δωμάτιο. Μερικές από τις καλύτερες επιλογές είναι τα Anesi (στα 30€), Mellia (στα 33€) και Ηρακλής (στα 35€). 

Το συνολικό κόστος: Για βενζίνη, υπολογίζουμε περί τα 40€ το άτομο. Συνολικά, έχουμε 55-57€ το άτομο για διαμονή και μετακίνηση, και τα υπόλοιπα για φαγητό σε ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία που δεν θα σας κοστίσουν περισσότερα από 12-15€ το άτομο. Μερικά από αυτά έχουμε συγκεντρώσει εδώ.

Στο Γαλαξίδι


Πιο… στεριανά νησιώτικο δεν πάει. Εκτός, όμως, του ότι (νομίζεις ότι) βρίσκεσαι σε νησί χωρίς να πληρώσεις ακτοπλοϊκά, το Γαλαξίδι έχει επίσης το έξτρα πλεονέκτημα του να βρίσκεται δίπλα μας, μειώνοντας κι άλλο το κόστος της βενζίνης χάρη στην μικρή του απόσταση. Συνδυάζει, δε, απολαυστικές βόλτες σε πλακόστρωτα καλντερίμια, βουτιές σε λιλιπούτειους κρυστάλλινους κολπίσκους και ενδιαφέροντα αξιοθέατα αρκετά για να γεμίσουν ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε περισσότερα - Γαλαξίδι: Ένα νησί δεμένο στη στεριά

Η διαμονή: Τα περιποιημένα δίκλινα του Ξενοδοχείου Κούκωνας δεν ξεπερνούν τα 40€ το δίκλινο. Ωραιότατα είναι και τα ευρύχωρα διαμερίσματα του Violetta Studios, με κουζινάκι για έξτρα οικονομία, στα 42€.

Το συνολικό κόστος: Υπολογίζουμε 38€ το άτομο για βενζίνη, για να διανύσουμε τα 216 χιλιόμετρα ως το Γαλαξίδι, και έχουμε περίπου 55€ ακόμα για φαγητό, ποτό και καφέ. Δείτε εδώ αναλυτικές προτάσεις για φαγητό στο Γαλαξίδι, με 12-15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v