Τέλεια weekends για να παρατείνετε το καλοκαίρι

Στα Χανιά, την Καλαμάτα, την Άνδρο και το Λεωνίδιο, το καλοκαίρι συνεχίζεται και οι τιμές βρίσκονται σε φθινοπωρινό χαμηλό. Φύγαμε για εκδρομή;
Τέλεια weekends για να παρατείνετε το καλοκαίρι
της Ηρώς Κουνάδη

Σας μελαγχόλησαν τα σεπτεμβριάτικα πρωτοβρόχια; Μην απελπίζεστε. Πρώτον, δεν θα διαρκέσουν όλο τον Σεπτέμβριο, και δεύτερον υπάρχουν μέρη που εξακολουθούν να έχουν καλοκαίρι. Και όχι, δεν εννοούμε τις Μπαχάμες και την Κούβα. Εννοούμε μέρη εδώ δίπλα μας, στα οποία μπορείτε εύκολα να πεταχτείτε για ένα weekend στην… παράταση του καλοκαιριού. Θέλετε παραδείγματα;

(*) Οι τιμές των δωματίων έχουν υπολογιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (24-25/9).

Στα Χανιά


«Σαββατοκύριακο στα Χανιά;» σας ακούμε να μουρμουράτε με δυσπιστία. Ναι, είναι η απάντηση, γιατί η Ryanair έχει τρεις πτήσεις την ημέρα, στα 59€ πήγαινε-έλα –και ακόμα χαμηλότερα, αν έχει περισσέψει άδεια και μπορείτε να φύγετε ή να επιστρέψετε καθημερινή. Πράγμα που σημαίνει πως σε μια μόλις ωρίτσα μπορείτε να βολτάρετε στο Ενετικό Λιμάνι, να δοκιμάζετε κρητικές και πολίτικες νοστιμιές στο Ταμάμ, στην παλιά πόλη, ή να τρωγοπίνετε ακούγοντας live κρητικές μουσικές στο Ρακάδικο τα Χάλκινα, στα Νεώρια.

Διαβάστε περισσότερα - Χανιά: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου

Πού θα μείνετε: Στα καθαρά και περιποιημένα στούντιο του Caza Latina (43€ το δίκλινο), του My Rooms (45€ το δίκλινο) ή του Stoa (39,90€ το δίκλινο). Όλα τους βρίσκονται στην παλιά πόλη.

Στην Καλαμάτα…


…Το καλοκαίρι έρχεται πρώτο και φεύγει τελευταίο. Και αν αυτός δεν είναι λόγος αρκετός για ένα ακόμα weekend στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, τον συμπληρώνουν η εξαίσια κουζίνα της, οι σούπερ παραλίες γύρω της –από τις κοντινές, Σάντοβα και Βελίκα, μέχρι τις λίγο πιο απομακρυσμένες, Φονέα και Βοϊδοκοιλιά– οι βόλτες στην παλιά πόλη και το Κάστρο, και το ολοζώντανο nightlife της.

Διαβάστε περισσότερα - Καλαμάτα: Χορεύοντας με την ομορφιά

Πού θα μείνετε: Κατ’ αρχάς, μπορείτε να νοικιάσετε ένα ολόκληρο διαμέρισμα, όπως το Dimitris Apartment στο κέντρο της πόλης (40€ για δύο άτομα) ή το Studio Holiday Kalamata, στη Βέργα, με θέα στη θάλασσα (45€ για δύο άτομα). Αν προτιμάτε δωμάτιο, εξαιρετικές επιλογές είναι τα Ridomo Studios στο Ακρογιάλι, 9 χιλιόμετρα έξω από την πόλη (40€ το δίκλινο με θέα θάλασσα) και το Filothei Apartments στη Μικρά Μαντίνεια, 7 χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα (45€ το στούντιο που φιλοξενεί έως και τρία άτομα, με θέα θάλασσα).

Στην Άνδρο


Επειδή οι Κυκλάδες είναι συνώνυμο του καλοκαιριού, επειδή νερά σαν του Ζόρκου ή της Άχλας δεν θα βρείτε σε απόσταση δύο ωρών (και 19 ευρών) από την πόρτα του σπιτιού σας, επειδή η Χώρα με τα λευκά της σπιτάκια και τα πλακόστρωτα καλντερίμια είναι μαγική εκεί γύρω στο ηλιοβασίλεμα, επειδή τα ειδυλλιακά μονοπάτια του νησιού μπορούμε τον Σεπτέμβρη να τα περπατήσουμε χωρίς να ρισκάρουμε ηλίαση, και επειδή τα δωμάτια τόσο στο Μπατσί όσο και στη Χώρα είναι αυτή την περίοδο (ω, ναι) πάμφθηνα.

Διαβάστε περισσότερα - Άνδρος: Κυκλαδίτικο Σαββατοκύριακο low budget

Πού θα μείνετε: Στα μεγάλα, πανέμορφα στούντιο του Ανεμόμυλοι στη Χώρα (50€ το δίκλινο), στα κουκλίστικα δωμάτια του Paradise Art Hotel επίσης στη Χώρα (29€ το δίκλινο με πρωινό), στα περιποιημένα στούντιο του Nora Norita στο Μπατσί (30€ το τρίκλινο με θέα θάλασσα), ή στα στούντιο της Χρυσής Ακτής στο Μπατσί (39€ το executive δίκλινο με πρωινό και θέα στη θάλασσα).

Στο Λεωνίδιο και τα Πούλιθρα


Η ανατολική ακτή της Πελοποννήσου κρύβει μια από τις πιο μαγικές παραλίες που έχετε δει, το Φωκιανό. Έχει, επίσης, αισθητά λιγότερο κόσμο από την δυτική, μια υπέροχη παραθαλάσσια διαδρομή – χαρά του οδηγού που δεν τον τρομάζουν οι στροφές, φανταστικά αγροκτήματα και αρχοντικά για την διαμονή σας, και τέλειες πεζοπορικές διαδρομές για όσους καλοκαίρι δεν σημαίνει απαραίτητα θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα - Φωκιανό: Βουτιές με άρωμα Μυρτώ(ου)

Πού θα μείνετε: Στο υπέροχο Αγρόκτημα στο Λεωνίδιο (75€ το σπιτάκι δύο ατόμων με πρωινό), στα κουκλίστικα και ευρύχωρα δωμάτια Αλεξανδράκη στα Πούλιθρα (45€ το δίκλινο), στα περιποιημένα low budget διαμερίσματα Poulithra Beach (35€ το δίκλινο) ή στο πανέμορφο Αρχοντικό Χιώτη στο Λεωνίδιο (85€ το superior δίκλινο με πρωινό).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v