Αγροτουριστικοί ξενώνες για επιστροφή στη φύση

Στην Πελοπόννησο, την Εύβοια, τη Ζάκυνθο, τα Κύθηρα και την Κερκίνη, οργανώνουμε φυσιολατρικά ανοιξιάτικα Σαββατοκύριακα στους ωραιότερους ξενώνες.
Αγροτουριστικοί ξενώνες για επιστροφή στη φύση
της Ηρώς Κουνάδη

Πέτρινα σπιτάκια διακοσμημένα με φυσικά υλικά, χειροποίητες μαρμελάδες σε φρεσκοζυμωμένο ψωμί κάθε πρωί με θέα το απέραντο πράσινο και δραστηριότητες που περιλαμβάνουν από σεμινάρια βιολογικής καλλιέργειας μέχρι πεζοπορίες σε μυστικά μονοπάτια. Οι αγροτουριστικοί ξενώνες υπόσχονται Σαββατοκύριακα… επιστροφής στη φύση, και η άνοιξη (με τα δύο προσεχή τριήμερά της) είναι η ιδανική εποχή για να τους ανακαλύψουμε. 

Ελαιώνας 
Ροβιές, Εύβοια
Τιμή: 56€ το δίκλινο 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Στην καρδιά ενός απέραντου ελαιώνα στη Βόρεια Εύβοια, προσφέρει όμορφα, περιποιημένα δωμάτια, το καθένα με το δικό του ιδιωτικό κηπάκι, ανατομικά στρώματα, σύνδεση στο internet και βιβλία. Στην αυλίτσα που απολαμβάνει πανοραμική θέα στη θάλασσα σερβίρεται καθημερινά σπιτικό πρωινό, με ζυμωτό ψωμί, χειροποίητα κέικ και αυγά ελευθέρας βοσκής. Στις δραστηριότητες που διοργανώνει ο ξενώνας περιλαμβάνονται παρατήρηση πουλιών, μαθήματα μαγειρικής και αθλητικές δραστηριότητες.

Οικοπεριηγητής
Λίμνη Κερκίνη
Τιμή: 60€ το δίκλινο 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Κτισμένος από πέτρα και ξύλο, στην καρδιά ενός καταπράσινου τοπίου μόλις 500 μέτρα από τις όχθες της Κερκίνης, ο Οικοπεριηγητής προσφέρει σούπερ ατμοσφαιρικά δωμάτια με τζάκι, χειροποίητα έπιπλα, ξύλινα πατώματα και ταβάνια. Τα μπαλκονάκια τους αγναντεύουν τα ακίνητα νερά της λίμνης. Στο εστιατόριο του ξενώνα θα δοκιμάσετε τοπικά εδέσματα, παραδοσιακά γλυκά και σπιτικές λιχουδιές. Η δε λίμνη είναι η χαρά του φυσιολάτρη, ιδανική για δραστηριότητες όπως κανό, πεζοπορία και ποδηλασία.

Ευμέλια
Γούβες Λακωνίας
Τιμή: 100€ η κατοικία δύο ατόμων με πρωινό

Η παραδοσιακή αγροτική αρχιτεκτονική συναντά τη μοντέρνα κατασκευή και την πολυτέλεια. Καθεμία από τις πέντε κατοικίες του αγροκτήματος έχει ιδιωτικό κήπο και μεγάλη βεράντα με υπέροχη θέα στο αγρόκτημα και τα γύρω βουνά. Εδώ θα κάνετε σεμινάρια γιόγκα και τάι-τσι, μαθήματα φωτογραφίας, θα συμμετάσχετε στις βιολογικές καλλιέργειες ή θα βολτάρετε με τα άλογα στο αγρόκτημα. Επίσης, στο κεντρικό κτίριο θα βρείτε μια μικρή βιβλιοθήκη και επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ στο πέτρινο κελάρι θα συμμετάσχετε σε απολαυστικές γευσιγνωσίες κρασιών και βιολογικών εδεσμάτων από το κτήμα.

Απλυνόρι
Μητάτα, Κύθηρα
Τιμή: από 35€ έως 50€ το δίκλινο

Κουκλίστικος ξενώνας σε ένα από τα ομορφότερα χωριά των Κυθήρων, προσφέρει χρωματιστά δωμάτια με σφυρήλατα κρεβάτια, αραχνοΰφαντες κουρτίνες, ξύλινα έπιπλα και ατμοσφαιρικούς φωτισμούς. Τα μπαλκονάκια τους αγναντεύουν ένα καταπράσινο φαράγγι, ιδανικό για πεζοπορία. Σημειώστε ότι ο ξενώνας διατίθεται προς ενοικίαση και ολόκληρος, αν είστε παρέα μέχρι δέκα ατόμων.
Διαβάστε περισσότερα - Απλυνόρι: Low budget ρομαντζάδα στα Κύθηρα

Αγρόκτημα
Λεωνίδιο
Τιμή: 60€ το deluxe σπιτάκι δύο ατόμων με πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Δέκα πέτρινα αγροτόσπιτα, δείγματα της τσακώνικης αρχιτεκτονικής, κτισμένα από πέτρα, ξύλο και σίδερο σε ακατέργαστη μορφή, συναποτελούν αυτό το μικρό χωριουδάκι - αγρόκτημα. Ξύλινα ταβάνια, σκαλιστά έπιπλα, λευκά κουρτινάκια στα παράθυρα, χειροποίητα κεντήματα και υφαντά, χωριάτικα μαντεμένια τζάκια και πλακόστρωτες αυλές, συνθέτουν το σκηνικό μιας ονειρεμένης διαμονής. Οι ιδιοκτήτες θα σας ξεναγήσουν στις βιολογικές καλλιέργειες ντομάτας, πορτοκαλιών και νεραντζιών, τα μυρωδάτα προϊόντα θα γεμίζουν κάθε πρωί το τραπέζι σας. Το δε Λεωνίδιο αποτελεί ιδανική βάση για τις πεζοπορίες σας στις κατάφυτες πλαγιές του Πάρνωνα. 

Lithies Farm Houses
Βασιλικός, Ζάκυνθος
Τιμή: 70€ το δίκλινο με πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Στην καρδιά ενός αγροκτήματος βιολογικής καλλιέργειας που απλώνεται σε 55 καταπράσινα στρέμματα, το Lithies Farm Houses προσφέρει πέτρινες κατοικίες με μπαλκονάκια που αγναντεύουν το καταπράσινο τοπίο γύρω τους και τη θάλασσα. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου σερβίρει καθημερινά ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, παρασκευασμένες με βιολογικά συστατικά και συνοδευόμενες από ντόπιο κρασί. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε βιολογικά προϊόντα, όπως μέλι και φρέσκα φρούτα, να συμμετάσχετε στις γεωργικές δραστηριότητες του αγροκτήματος, ή να βολτάρετε με τα ποδήλατα που σας παρέχονται δωρεάν. 

Ξενώνας Ελαιών 
Ελληνικό Αρκαδίας
Τιμή: 54€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Περιστοιχισμένος από μια μικρή φάρμα, με παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια σας, και όμορφα δωμάτια με πέτρινους τοίχους και ξύλινα ταβάνια, ο ξενώνας αυτός είναι ιδανικός για τις φυσιολατρικές εξορμήσεις όλης της οικογένειας. Εδώ μπορείτε να κάνετε συνεδρίες ρέικι, κατόπιν αιτήματος, και να ξεκινήσετε την ημέρα σας με σπιτικό πρωινό, φτιαγμένο με τοπικά προϊόντα. Στο φαράγγι του Λούσιου, που απέχει 15 λεπτά οδήγησης, θα κάνετε rafting, πεζοπορία και τοξοβολία, ενώ το Ελληνικό είναι ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τα υπόλοιπα χωριουδάκια της Αρκαδίας.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v