10 ρομαντικοί ξενώνες που δεν κοστίζουν ακριβά

Ρομαντικοί ξενώνες στην Πελοπόννησο, τα Ζαγοροχώρια και τον Όλυμπο που θα σας κοστίσουν από 40€ έως 60€ το δίκλινο –πολλές φορές με τζάκι.
10 ρομαντικοί ξενώνες που δεν κοστίζουν ακριβά
της Ηρώς Κουνάδη

Ποιος είπε ότι για να γιορτάσετε τον έρωτά σας πρέπει να περιμένετε τις γιορτές, και άλλες παρόμοιες «ευκαιρίες» που σπρώχνουν τις τιμές των απανταχού ξενώνων προς τα πάνω και τις διαθεσιμότητες προς τα κάτω; Εντοπίζουμε δέκα οικονομικότατους ρομαντικούς ξενώνες ανά την Ελλάδα, για να… φυγαδεύσετε την αγάπη σας ένα από τα επόμενα Σαββατοκύριακα.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. Ισχύουν, με μικρές μόνο διακυμάνσεις, και για τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου. 

Ξενώνας Φοίβος 
Νέο Οίτυλο, Μάνη
Τιμή: 40€ το deluxe δίκλινο με πρωινό (ή 45€ με θέα στη θάλασσα) 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Σφυρήλατα κρεβάτια με απαλά υφάσματα να δημιουργούν το οπτικό εφέ της κουνουπιέρας κυριαρχούν και προσφέρουν την έξτρα ρομαντική νότα της διακόσμησης στα δωμάτια του Ξενώνα Φοίβος. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν επίσης μπαλκονάκι που απολαμβάνει πανοραμική θέα σε βουνό ή θάλασσα. Η δε Μάνη προσφέρεται για εκδρομές μακριά από την πολυκοσμία αυτή την εποχή του χρόνου.
Διαβάστε περισσότερα - Μέσα Μάνη: Ξεχειμωνιάζοντας στους πύργους

Apopsis Zoy’s Guesthouse
Γαλαξίδι
Τιμή: 55€ το δίκλινο με πρωινό και θέα στη θάλασσα 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Γουστόζικη διακόσμηση, παλ χρώματα, έπιπλα – αντίκες και μπαλκονάκια που αγναντεύουν από ψηλά το Γαλαξίδι και την θάλασσα είναι τα highlights των δωματίων στον ξενώνα Apopsis Zoy’s. Το πρωινό σερβίρεται καθημερινά πλάι στο αναμμένο τζάκι, ενώ το Γαλαξίδι είναι ιδανικό για ρομαντικές αποδράσεις για δύο.
Διαβάστε περισσότερα - Γαλαξίδι: Ένα νησί δεμένο στη στεριά 

Πανσιόν Αλλοτινό 
Ναύπλιο
Τιμή: 45€ το δίκλινο 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, ανάμεσα σε πλακόστρωτα δρομάκια και εντυπωσιακά αρχοντικά, το Αλλοτινό στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο, και προσφέρει ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια και σουίτες με ξύλινα πατώματα και σφυρήλατα κρεβάτια. Η θέση του είναι ιδανική για να εξερευνήσετε σπιθαμή προς σπιθαμή την ρομαντικότατη παλιά πόλη του Ναυπλίου.
Διαβάστε περισσότερα - Ναύπλιο: Η πιο όμορφη Ιστορία 

Αλαγονία Ξύλινα Καταλύματα 
Αλαγονία, Ταΰγετος
Τιμή: 45€ το σαλέ δύο ατόμων με πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Κουκλίστικα, παραδοσιακά διακοσμημένα ξύλινα σπιτάκια των 43 τετραγωνικών μέτρων το καθένα, στην καρδιά του Ταΰγετου, με μπαλκόνια που αγναντεύουν το συγκλονιστικό τοπίο γύρω τους. Φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από ξύλο, ατμοσφαιρικά φωτισμένα και με ρομαντική διακόσμηση, ζεσταίνονται –πέραν της κεντρικής θέρμανσης– και από ξυλόσομπες που προσθέτουν έξτρα πόντους στην ήδη χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα. 

Λίθος 
Πριόλιθος, Καλάβρυτα
Τιμή: 60€ το διαμέρισμα με τζάκι και πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Με πέτρινους τοίχους και ξύλινη οροφή, τα διαμερίσματα του Λίθου απλώνονται σε δύο ξεχωριστά επίπεδα (κάτω το σαλονάκι με το τζάκι, πάνω η κρεβατοκάμαρα) και διαθέτουν επίσης μπαλκόνι με πανοραμική θέα στο βουνό. Το πρωινό περιλαμβάνει νοστιμιές όπως σπιτικό ζυμωτό ψωμί και χειροποίητες μαρμελάδες, ενώ η θέση του ξενώνα είναι ιδανική για να εξερευνήσετε τα Καλάβρυτα και την γύρω περιοχή –το Μέγα Σπήλαιο, το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού και το φαράγγι του Οδοντωτού, μεταξύ άλλων. 

Το Μπαλκόνι της Αγόριανης 
Αγόριανη, Παρνασσός
Τιμή: 45€ το δίκλινο με πρωινό και θέα στο βουνό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Ξύλινα πατώματα και ταβάνια, ζεστά χρώματα, ζωγραφισμένα στο χέρι παραδοσιακά έπιπλα και η απόλυτη αίσθηση «βουνού» κυριαρχούν σε αυτόν τον ξενώνα στην… άλλη πλευρά του Παρνασσού από εκείνη της Αράχωβας –στην σταθερά ανερχόμενη και πάντα πανέμορφη Αγόριανη.
Διαβάστε περισσότερα - Αγόριανη: Ο Παρνασσός… απ’ την άλλη πλευρά 

Κωνσταντίνου και Ελένης 
Μονοδένδρι, Ζαγοροχώρια
Τιμή: 55€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Το πέτρινο τζάκι που σιγοκαίει στα πόδια του κρεβατιού, τα ζεστά χρώματα που ταιριάζουν γάντι με τα ξύλινα πατώματα και ταβάνια και το παραδοσιακό πρωινό με τοπικά προϊόντα είναι τα δυνατά χαρτιά του ξενώνα Κωνσταντίνου και Ελένης, σε ένα από τα ομορφότερα χωριά στο Κεντρικό Ζαγόρι, στο κουκλίστικο Μονοδένδρι.
Διαβάστε περισσότερα - Ζαγοροχώρια: Η ομορφιά πάει στα βουνά 

Ξενώνας Breati 
Κρανιά, Γρεβενά
Τιμή: 55€ το δίκλινο με τζάκι (ή 60€ για να έχετε και πρωινό) 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Χαριτωμένα χειροποίητα έπιπλα και τζάκια σε σχήμα μανιταριού (μπρεάτι λέγεται το μανιτάρι, και ο ξενώνας τιμά το όνομα της… μανιταρο-πρωτεύουσας της Ελλάδας) συνθέτουν τα κουκλίστικα δωμάτια του ξενώνα. Τα μπαλκονάκια τους αγναντεύουν τις χιονισμένες βουνοπλαγιές της Πίνδου, ενώ η γύρω περιοχή προσφέρεται για πεζοπορίες και εξερευνήσεις.
Διαβάστε περισσότερα - Γρεβενά: Βόλτες στη σκιά των μανιταριών 

Casa Calda 
Συρράκο, Τζουμέρκα
Τιμή: 45€ το δίκλινο με τζάκι (ή 40€ χωρίς τζάκι) 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Παραδοσιακά, μεγάλα (στα 35 τετραγωνικά μέτρα) και φωτεινά δωμάτια, που δημιουργούν απευθείας την αίσθηση του ιδιωτικού μας… καταφυγίου στο βουνό. Ξύλινα πατώματα και ταβάνια, πέτρινοι τοίχοι, χτιστά κρεβάτια, αφράτα χαλιά, τζάκι πλάι στο κρεβάτι και παραδοσιακά χειροποίητα αντικείμενα συνθέτουν την εικόνα τους.
Διαβάστε περισσότερα – Τζουμέρκα: Ήπειρος σε slow motion 

Φεγγαρόπετρα Inn 
Παλαιός Παντελεήμων, Όλυμπος
Τιμή: 50€ το δίκλινο με πρωινό και αίθριο στο ισόγειο (60€ αν προτιμάτε μπαλκονάκι) 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Με όνομα που γεννά από μόνο του ρομαντικούς συνειρμούς, η Φεγγαρόπετρα βρίσκεται σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της βόρειας Ελλάδας, τον Άγιο Παντελεήμονα. Διαθέτει όμορφα δωμάτια με ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και παραδοσιακά έπιπλα (σφυρήλατα κρεβάτια και σκαλιστές ξύλινες ντουλάπες) ενώ τα μπαλκονάκια των επάνω ορόφων απολαμβάνουν καρτποσταλική θέα στις κορυφές του Ολύμπου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v