Απλυνόρι: Low budget ρομαντζάδα στα Κύθηρα

Ένας κουκλίστικος ξενώνας όλο χρώμα. Ένα παραδοσιακό χωριό. Ένα καταπράσινο φαράγγι. Και η καλύτερη τιμή που ακούσατε ποτέ. Χρειάζεστε κάτι άλλο για μια απόδραση – αστραπή στα Κύθηρα;
Απλυνόρι: Low budget ρομαντζάδα στα Κύθηρα
Στο παλαιότερο χωριό των Κυθήρων, στα γραφικά Μητάτα, ένας κουκλίστικος ξενώνας περιμένει να φιλοξενήσει τα πιο value for money weekends μας, σε χρωματιστά δωμάτια με λιτή αλλά προσεγμένη διακόσμηση και άρωμα… χωριού.

Κανένα από τα πέντε συνολικά δωμάτια του ξενώνα δεν είναι ίδιο με το άλλο. Η ρομαντική Μέλισσα είναι βαμμένη στους τόνους του σομόν και του λιλά, η φωτεινή Ίριδα παίζει με τις αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος, η ατμοσφαιρική Μελιάνθη παντρεύει το μοβ με το ανοιχτό πράσινο του ξύλινου ταβανιού. Σιδερένια κρεβάτια, αρχανοΰφαντες κουρτίνες, ξύλινα έπιπλα και ατμοσφαιρικός φωτισμός συμπληρώνουν τη ρομαντική εικόνα.

Όλα τα δωμάτια έχουν μπαλκονάκια με θέα στο φαράγγι, ενώ εξοπλίζονται με όλες τις απαραίτητες παροχές και ανέσεις: air condition, τηλεόραση, ψυγειάκι και ασύρματη πρόσβαση στο internet. Ο ξενώνας διαθέτει επίσης ιδιωτικό πάρκινγκ, καθώς και κοινόχρηστο καθιστικό και κουζίνα.

Το πρωινό είναι πάντα σπιτικό, με ντόπια προϊόντα που καλλιεργούν και παρασκευάζουν οι ιδιοκτήτες στο κτήμα τους: μέλι, τυρί, ολόφρεσκα λαχανικά και φρούτα, σπιτικές πίτες και άλλες νοστιμιές.

Τα Μητάτα, το χωριό που φιλοξενεί το Απλυνόρι, αποτελούν ιδανική βάση για τις εξορμήσεις σας στα Κύθηρα, καθότι βρίσκονται στην καρδιά του νησιού, και προσφέρονται για sightseeing, ως το παλαιότερο χωριό των Κυθήρων –κατοικούνται αδιάλειπτα από τον 12ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Επισκεφθείτε τους βυζαντινούς ναούς του χωριού, κάποιοι εκ των οποίων χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα, το παλιό ελαιοτριβείο στον χώρο του οποίου στεγάζεται ένα μικρό μουσείο, και τη Μαύρη Σπηλιά, που σύμφωνα με τον θρύλο στέγασε τους κατοίκους κατά τη διάρκεια επιδρομής των πειρατών.

Ιδιαίτερη γοητεία έχουν τα «μητάτα», οι σπηλιές που χρησιμοποιούσαν οι βοσκοί σαν καταλύματα, και από τα οποία πήρε το χωριό το όνομά του. Εκεί, μέσα σε ένα από τα σπήλαια, είναι χτισμένη η εκκλησία της Παναγίας της Σπηλιώτισσας. Περπατήστε το φαράγγι του Τσάκωνα, το πιο πλούσιο σε βλάστηση σημείο του νησιού και επιστρέψτε στο χωριό για μυρωδάτο ελληνικό καφέ στη χόβολη, στο παραδοσιακό καφενείο της πλατείας.

Ο ξενώνας διατίθεται προς ενοικίαση και ολόκληρος, αν είστε παρέα μέχρι δέκα ατόμων. Δυστυχώς, διαθεσιμότητα υπάρχει μόνο μετά τις 23 Αυγούστου. Αυτά είναι τα κακά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι το δίκλινο δωμάτιο δε θα σας κοστίσει περισσότερα από 35 ευρώ, μαζί με το πρωινό. Ό,τι πρέπει για ένα end of summer weekend στα Κύθηρα.

Σημειώστε, τέλος, ότι το Απλυνόρι λειτουργεί όλο το χρόνο –το καθιστικό διαθέτει και τζάκι, για ατμοσφαιρικές χειμωνιάτικες αποδράσεις.

Η.Κ.

Απλυνόρι, Μητάτα, Κύθηρα, τηλ.: 27360 33010, 6978350952
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v