Χριστούγεννα 2014: Οικονομικοί ξενώνες στην Ελλάδα

Ανακαλύπτουμε ξενώνες με καλές τιμές για το τετραήμερο των Χριστουγέννων στις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας, για εκδρομή της τελευταίας στιγμής.
Χριστούγεννα 2014: Οικονομικοί ξενώνες στην Ελλάδα
του Γιώργου Κόκουβα

Αποφασίσατε να εκμεταλλευτείτε τις δύο αργίες των Χριστουγέννων που πολύ βολικά «κόλλησαν» με το Σαββατοκύριακο και να οργανώσετε ένα τετραήμερο γιορτινό ταξίδι στην Ελλάδα; Έχουμε καλά και κακά νέα. Ας αρχίσουμε από τα κακά: Η λέξη «εξαντλήθηκε» ήταν το αποτέλεσμα στο 90% των αναζητήσεών μας στους ξενώνες στους δημοφιλείς προορισμούς ανά τη χώρα.

Υπάρχουν ωστόσο και καλά νέα: Παρ’ ότι είναι (σχεδόν) τελευταία στιγμή, εμείς ψάξαμε καλά σε ορισμένες από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας και εντοπίσαμε ξενώνες που έχουν ακόμη λίγα διαθέσιμα δωμάτια σε λογικές τιμές – από 36€ μέχρι 60€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο, για το τετραήμερο 24-28 Δεκεμβρίου 2014. Σπεύστε:

ΑράχωβαΧάνι του Ζεμενού 

Μόλις 5 λεπτά μακριά από την καρδιά της Αράχωβας και πολύ κοντά στο πιο οργανωμένο Χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, αυτό του Παρνασσού, καθώς και σε απόσταση αναπνοής από τους Δελφούς ή το Γαλαξίδι, το Χάνι Ζεμενού μας περιμένει μέσα σε μια ελατοσκέπαστη περιοχή μεταξύ Πρανασσού και Ξηροβουνίου, ένα σκηνικό με τρεχούμενα νερά, δάση, παραδοσιακά ταβερνάκια και υπέροχη θέα. Τα απλά, αλλά με χαρούμενες αποχρώσεις δωμάτια διαθέτουν ευρύχωρα μπαλκόνια με θέα και δωρεάν wifi.
Μάθετε περισσότερα για τον ΠαρνασσόΕδώ 
Κόστος διαμονής για το τετραήμερο: 188€ (47€ ανά διανυκτέρευση)

ΠαρνασσόςΞενοδοχείο Πολύδροσο 

Στους πρόποδες του Παρνασσού, το ανακαινισμένο Πολύδροσο με την πέτρα και το ξύλο να πρωταγωνιστεί, και το τζάκι να σιγοκαίει μπροστά από τους μεγάλους καναπέδες, προσφέρεται για ειδυλλιακό γιορτινό τετραήμερο. Τα δωμάτια είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικά και ρομαντικά, με αφράτα μπουρνούζια και υπέροχη θέα, ενώ το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού βρίσκεται μόλις 17 χιλιόμετρα μακριά.
Περισσότερα tips εξερεύνησης για τον ΠαρνασσόΕδώ 
Κόστος διαμονής για το τετραήμερο: 199,07€ (περί τα 49€ ανά διανυκτέρευση

ΠήλιοΞενώνας Δόκανα 

Στις Πικανάτες, ένα από τα 24 παραδοσιακά χωριά του Πηλίου – και μάλιστα σε ένα από τα καλύτερα διατηρημένα, και προστατευμένα με προεδρικό διάταγμα- ο ξενώνας Δόκανα (με το όνομα εμπνευσμένο από την τοπική πηγή) δεσπόζει σαν πέτρινος πύργος δίπλα στο «παζάρι» του χωριού (έτσι αποκαλούν οι ντόπιοι την πλατεία). Στα δωμάτια δεσπόζουν τα ξύλινα πατώματα και οι απαλές, γήινες αποχρώσεις, ενώ στο lounge του ξενώνα κυριαρχεί το τζάκι και η θέα στον Παγασητικό και το βουνό. Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων βρίσκεται το εξίσου γραφικό χωριό των Μηλιών.
Περισσότερα για το ΠήλιοΕδώ 
Κόστος διαμονής για το τετραήμερο: 200€ τρίκλινο, για ζευγάρι και ένα παιδί (από 50€ ανά διανυκτέρευση

Τσαγκαράδα ΠηλίουVilla Georgie 

Χριστούγεννα στην μαγευτική Τσαγκαράδα, μέσα σε ένα τοπίο γεμάτο πλατάνια μας προτείνει ο πετρόχτιστος ξενώνας Georgie, που διαθέτει δωμάτια και μονάδες πλήρως εξοπλισμένες με κουζίνα και επιπλωμένο μπαλκόνι με θέα. Αρκετά από τα δωμάτια περιλαμβάνουν τζάκι και καθιστικό. Στην καρδιά της Τσαγκαράδας, θα δοκιμάσετε γιορτινές πηλιορείτικες νοστιμιές στις ρουστίκ ταβέρνες.
Περισσότερα ταξιδιωτικά tips για το ΠήλιοΕδώ 
Κόστος διαμονής για το τετραήμερο: 199,07€ (περί τα 49€ ανά διανυκτέρευση

ΤαΰγετοςΜυθοξενία 

Ιδανική βάση για εξερευνήσεις της ορεινής μαγείας του Ταΰγετου, ο ξενώνας Μυθοξενία βρίσκεται στο πανέμορφο Γεωργίτσι και προσφέρει ζεστά δωμάτια με υπέροχη θέα στο δάσος και την κοιλάδα του Ευρώτα. Στα δωμάτια κυριαρχούν το ξύλο και τα γήινα χρώματα, ενώ στις παροχές περιλαμβάνεται υδρομασάζ και δωρεάν wifi.
Περισσότερα για τον ΤαΰγετοΕδώ 
Κόστος διαμονής για το τετραήμερο: 240€ (60€ ανά διανυκτέρευση

ΜυστράςMystras Inn 
Στον γραφικό Μυστρά, βορειοδυτικά της Σπάρτης, σε ένα τοπίο γεμάτο Ιστορία και παράδοση, το Mystras Inn προσφέρει άνετη διαμονή γεμάτη χαλάρωση σε δωμάτια από πέτρα και ξύλο, που διαθέτουν μεταξύ άλλων ψυγείο και ασύρματο internet. Ο ξενώνας διαθέτει και οικογενειακή παραδοσιακή ταβέρνα με ντόπια εδέσματα, ενώ ακριβώς από πάνω του βρίσκεται η Βυζαντινή Μεσαιωνική καστροπολιτεία που ενδείκνυται για γραφικούς χριστουγεννιάτικους περιπάτους μέχρι την Φράγκικη Ακρόπολη.
Περισσότερα για τον ΜυστράΕδώ 
Κόστος διαμονής για το τετραήμερο: 200€ (50€ ανά διανυκτέρευση

ΝαύπλιοΞενοδοχείο Έλενα 

Ιδιαίτερα απλό και απέριττο, αλλά άνετο και πολύ οικονομικό, το ξενοδοχείο Έλενα βρίσκεται στην καρδιά του Ναυπλίου, όπου πλέον τα διαθέσιμα καταλύματα είναι είδος προς εξαφάνιση. Το παραδοσιακό πρωινό σερβίρεται και στο δωμάτιο, ενώ τα μπαλκόνια απολαμβάνουν όμορφη θέα προς την πόλη. Φυσικά, το ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου με τα γραφικά σοκάκια, τα χαριτωμένα μαγαζάκια, τις ρομαντικές περαντζάδες και τις ταβέρνες βρίσκονται σε απόσταση βολής, ενώ το ιστορικό κάστρο του Παλαμηδίου απέχει ένα χιλιόμετρο.
Περισσότερα για το ΝαύπλιοΕδώ 
Κόστος διαμονής για το τετραήμερο: 144€ (36€ ανά διανυκτέρευση

ΝαύπλιοFiloxenion Apartments 

Παραμένουμε στην όμορφη πόλη της Πελοποννήσου, όπου το Filoxenion προσφέρει στούντιο με όμορφο design και εξοπλισμένη κουζίνα αρκετά κοντά στο κέντρο. Τα δωμάτια διαθέτουν ηλεκτρικό βραστήρα, ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων, εστίες μαγειρέματος, DVD player, ενώ έχουν ιδιωτική είσοδο για περισσότερη «σπιτική» αίσθηση.
Περισσότερα για το ΝαύπλιοΕδώ 
Κόστος διαμονής για το τετραήμερο: 240€ (60€ ανά διανυκτέρευση

ΠρέσπεςΞενοδοχείο Φίλιππος

Στεγασμένο σε ένα γοητευτικό κτίριο του 19ου αιώνα στο παραδοσιακό χωριό Ψαράδες, και αρκετά απομονωμένο αν σας αρέσει η πλήρης ηρεμία, το Philippos Hotel αποτελεί ιδανική βάση για να τριγυρίσετε στους παραδοσιακούς παραλίμνιους οικισμούς των Πρεσπών. Το ξενοδοχείο διαθέτει όμορφα δωμάτια με ζεστή διακόσμηση, ξύλινο δάπεδο και οροφή, καθώς και αίθουσα παιχνιδιών. Το Εθνικό Πάρκο των Πρεσπών είναι προσβάσιμο με πέντε λεπτά οδήγησης. Πολύ κοντά βρίσκεται και ο Άγιος Αχίλλειος, το γραφικό νησάκι των Πρεσπών, καθώς και το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας.
Περισσότερα για τις ΠρέσπεςΕδώ 
Κόστος διαμονής για το τετραήμερο: 179,16€ (44,79€ ανά διανυκτέρευση

ΚερκίνηΕρωδιός 

Η κατάφυτη έκταση 22 στρεμμάτων στον Λιθότοπο και η ατμοσφαιρική λίμνη Κερκίνη που απέχει λίγες εκατοντάδες μέτρα δημιουργούν το απόλυτα ρομαντικό και ήρεμο σκηνικό για να περάσετε τις πιο χαλαρωτικές γιορτές σας, αγναντεύοντας τα νερά, εξερευνώντας τα βουκολικά χωριουδάκια και δοκιμάζοντας τοπικές συνταγές με αγριοβούβαλο. Τα δωμάτια του Ερωδιού είναι ρομαντικά διακοσμημένα με σφυρήλατα κρεβάτια και διαθέτουν παροχές όπως δωρεάν wifi, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, μίνι σύστημα hi-fi και μπαλκόνια που κοιτάζουν προς τη λίμνη.
Περισσότερα για την ΚερκίνηΕδώ 
Κόστος διαμονής για το τετραήμερο: 200€ (50€ ανά διανυκτέρευση

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v