Άγιο Πνεύμα: Προσφορές διαμονής την τελευταία στιγμή

Αιγαίο, Σαρωνικός, Εύβοια, Πήλιο και Πελοπόννησος: Εντοπίσαμε 10 προσφορές της τελευταίας στιγμής για οικονομική διαμονή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Άγιο Πνεύμα: Προσφορές διαμονής την τελευταία στιγμή
του Γιώργου Κόκουβα

Στην χώρα που ονομάζεται Ελλάδα ζούμε, και, λίγο το ταμπεραμέντο, λίγο η περίοδος των φορολογικών δηλώσεων που έφτασε στο φόρτε τους, δεν είμαστε λίγοι αυτοί που (λέγαμε ότι) δεν είχαμε σκοπό να πάμε πουθενά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αλλά τώρα που πλησιάζει απειλητικά, ζηλεύουμε τους φίλους που προβάρουν τα μαγιό τους και «λοξοκοιτάζουμε» προς το Booking για καμιά καλή προσφορά της τελευταίας στιγμής.

Κι εκεί που θα πίστευε κανείς πως, ελάχιστες ημέρες πριν το τριήμερο, δεν θα υπάρχουν τέτοιες, να που μερικές περιοχές επιμένουν οικονομικά, και μας φτιάχνουν τη διάθεση, καθώς μας επιτρέπουν να εκδράμουμε κι εμείς σε κοντινούς προορισμούς, χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία. Σας φαίνεται για παράδειγμα ακριβή η τιμή των 85€ για ένα δίκλινο; Προτού προλάβετε να απαντήσετε καταφατικά, σας ενημερώνουμε ότι στο Πήλιο εντοπίσαμε ξενώνες με 85€ και για τις τρεις διανυκτερεύσεις του τριημέρου – ήτοι περί τα 26€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα.

Αντίστοιχα, ψάξαμε για last minute επιλογές διαμονής σε δημοφιλή κοντινά νησάκια, καθώς και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, όπου δεν χρειάζεστε καν μετακίνηση με καράβι, και βρήκαμε 10 ξενοδοχεία που δεν θα σας στοιχίσουν παραπάνω από 50€ ανά διανυκτέρευση. Απλώς θα πρέπει να… σπεύσετε, διότι τα δωμάτια αναμένεται να εξαντληθούν σύντομα – εμείς σας προειδοποιήσαμε.

Σαρωνικός και… εγγύς Αιγαίο

*
Amorani Studios, Άνδρος 
Τιμή για 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο
: 126,90€

Τα άνετα studios του Amorani βρίσκονται λίγα μόλις μέτρα από την πλατεία του χωριού Μπατσί στην Άνδρο, ενώ με λίγα βήματα επιπλέον θα φτάσετε και στην παραλία της περιοχής. Τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτική βεράντα με θέα στον κατάφυτο κήπο, ενώ διαθέτουν και μικρή κουζίνα και ψυγείο, ώστε να κάνετε εξτρά οικονομία στα γεύματά σας.

*Kythnos Bay, Κύθνος 
Τιμή για 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο: 150€
Ιδανικό νησάκι για τριήμερο, μιας και απέχει ελάχιστα από την Αθήνα και είναι τόσο μικρό ώστε να «εξαντλήσετε» τις δυνατότητές του μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, η Κύθνος μας προκαλεί για οικονομική απόδραση: Το Kythnos Bay προσφέρει μικρά αλλά περιποιημένα δωμάτια στον οικισμό Λουτρά, που διαθέτει παραλίες και άφθονα ταβερνάκια, χωρίς τις ακριβές τιμές και την ανύπαρκτη πλέον διαθεσιμότητα καταλυμάτων στην πιο περιζήτητη Χώρα.

*Ξενοδοχείο Αλεξάνδρα, Αγκίστρι 
Τιμή για 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο: 150€

Άλλος ένας από τους αγαπημένους μας κοντινούς στην Αττική προορισμούς για σαββατοκύριακο, το Αγκίστρι ενδείκνυται για τους εναλλακτικούς, που δεν θα διστάσουν να επιχειρήσουν το πρώτο free camping της σεζόν στη Χαλικιάδα ή στην Δραγωνέρα, για να τους έρθει το τριήμερο… εντελώς δωρεάν. Εναλλακτικά, εντοπίσαμε τελευταία δωμάτια στο ξενοδοχείο Αλεξάνδρα στην Σκάλα, το κύριο λιμάνι του καταπράσινου νησιού, που διαθέτει και τις περισσότερες επιλογές διασκέδασης. Τα δωμάτια διαθέτουν κρεβάτια από σίδερο ή ξύλο, διακόσμηση σε απαλά χρώματα και μπαλκόνια με θέα θάλασσα ή... πισίνα.

*Villa Rodanthos, Αίγινα 
Τιμή για 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο: 120€
Στο νησί της διπλανής μας πόρτας, η διαμονή στην πόλη της Αίγινας είναι πλέον ασύμφορη οικονομικά, και στην Αγία Μαρίνα άβολη από άποψη επιλογών και γραφικότητας. Επομένως, η καλύτερη επιλογή σας είναι το όμορφο ψαροχώρι της Πέρδικας, όπου εντοπίσαμε οικονομικά και εξαιρετικά περιποιημένα δωμάτια στην Βίλα Ροδανθός, τα οποία είναι κλιματιζόμενα, διαθέτουν μικρή κουζίνα και τραπεζαρία, και θέα στον Σαρωνικό. Το λιμανάκι του χωριού είναι ιδανικό για ουζάκι και φρέσκο ψάρι στην περαντζάδα με τις ταβέρνες, ενώ σε απόσταση λίγων λεπτών με το αυτοκίνητο μπορείτε να βρείτε περισσότερες επιλογές στο λιμάνι της Αίγινας.

*Αλκυόνη, Πόρος 
Τιμή για 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο: 105€
Ιδανικό για στιγμές απόλυτης χαλάρωσης, το ξενοδοχείο Αλκυόνη στον Πόρο, βρίσκεται σε μια ήσυχη, κατάφυτη τοποθεσία του νησιού, περιτριγυρισμένο από πεύκα και καταπράσινους λόφους, περίπου 150 μέτρα από την παραλία Ασκέλι. Τα δωμάτια δεν διεκδικούν δάφνες design και διακόσμησης, αλλά η ηρεμία, το άρωμα του γιασεμιού που φτάνει στα μπαλκόνια από την αυλή και το γειτονικό Υδάτινο Πάρκο -ιδανικό για οικογενειακές εξορμήσεις- αποζημιώνουν με το παραπάνω.

Βουνό και θάλασσα… last minute

*Spyrou Studios, Άνω Λεχώνια, Πήλιο 
Τιμή για 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο: 90€
Βρίσκεται στην τοποθεσία Πλατανίδια των Άνω Λεχωνίων και απέχει μόλις δέκα μέτρα από την ομώνυμη παραλία, ενώ πολύ κοντά θα βρείτε μια σειρά από ταβερνάκια και καταστήματα για να αράξετε και να τσιμπολογήσετε στον ήλιο. Τα λιτά, αλλά καθαρά και περιποιημένα δωμάτια είναι κλιματιζόμενα, με δωρεάν wi-fi, και θέα στον Παγασητικό, ενώ η τοποθεσία αποτελεί αρκετά καλή βάση για εξορμήσεις στο υπόλοιπο Πήλιο. Tip: Σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια, θα βρείτε την στάση του γραφικού τρένου των Μηλιών, για να κάνετε μια όμορφη περιήγηση στο βουνό.

*Guesthouse Rousis, Ζαγορά Πηλίου 
Τιμή για 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο: 85€

Όμορφα, ρομαντικά και σε παραδοσιακό «χωριάτικο» στιλ, τα δωμάτια του Ξενώνα Ρούση βρίσκονται πλάι στο μικρό ποτάμι της Ζαγοράς και προσφέρουν θέα προς το βουνό και τη θάλασσα, η οποία – για όσους ήδη ετοιμάζουν τα μαγιό τους – απέχει οκτώ χιλιόμετρα. Πολύ κοντά θα βρείτε και το ενδιαφέρον Μουσείο Ελληνικού Σχολείου.

*Το Λιμανάκι, Χορευτό Πηλίου 
Τιμή για 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο: 105€

Τα φιλόξενα δωματιάκια του παραπέμπουν σε «χωριάτικη» θαλπωρή, ενώ τα χαριτωμένα του μπαλκόνια βλέπουν κατευθείαν προς το απέραντο γαλάζιο. Το «Λιμανάκι» προσφέρει διαμονή εν μέσω ενός καταπράσινου τοπίου, στην τοποθεσία Μακρυράχη, ακριβώς δίπλα από την παραλία και με έναν ωραιότατο κήπο με καθιστικό για χαλαρωτικά απογεύματα.

Στεριανές παραλίες της τελευταίας στιγμής

*Kyparissia Beach Hotel, Κυπαρισσία 
Τιμή για 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο: 150€

Δύο μόλις βήματα από την αμμουδιά της Κυπαρισσίας, που επιλέγουν για τα «μπάνια» τους ακόμη και οι μεσογειακές θαλάσσιες χελώνες, τα λιτά, περιποιημένα δωμάτια του Kyparissia διαθέτουν χαριτωμένα μπαλκονάκια που αντικρίζουν κατάματα το Ιόνιο. Στις παροχές του ξενοδοχείου περιλαμβάνεται δωρεάν wi-fi, ενώ η τοποθεσία ενδείκνυται ως βάση για να εξερευνήσετε όχι μόνο την Παλιά Πόλη και το κάστρο της Κυπαρισσίας, αλλά και τις εξωπραγματικές παραλίες της Δυτικής Πελοποννήσου, όπως την Βοϊδοκοιλιά και την Ελαία, τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, καθώς και τους καταρράκτες της Νέδας.

*Lappas Rooms, Βόρεια Εύβοια 
Τιμή για 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο: 90€

Το… πάνω μισό της Εύβοιας, που τυχαίνει κατά γενική ομολογία να είναι και το πιο όμορφο, προσφέρεται για εξορμήσεις, με ιδανική βάση την Λίμνη, λίγο έξω από την οποία βρίσκεται το ήσυχο παραθαλάσσιο χωριουδάκι των Ροβιών. Εκεί, τα Lappas Rooms προσφέρουν οικονομική διαμονή σε λιτά, καθαρά, κλιματιζόμενα στούντιο με μπαλκόνι και θέα στον κήπο, το βουνό ή τον Ευβοϊκό κόλπο. Στα δωμάτια περιλαμβάνονται επίσης εγκαταστάσεις μαγειρέματος για επιπλέον οικονομία. Μην αμελήσετε να απολαύσετε από το μπαλκόνι σας το όμορφο ηλιοβασίλεμα, που βουτά στη θάλασσα ακριβώς κάτω από τα πόδια σας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v