7 παραμυθένιοι ξενώνες με λιγότερα από 70€

Ζωγραφιστά ταβάνια, πέτρινοι τοίχοι, σφυρήλατα κρεβάτια, αφράτα παπλώματα. Επτά σούπερ ρομαντικά δωμάτια σε παραμυθένιους ξενώνες, από 40€ έως 70€.
7 παραμυθένιοι ξενώνες με λιγότερα από 70€
της Ηρώς Κουνάδη

Ξυπνάς κάτω από πουπουλένια παπλώματα, με ήχους από κελαηδίσματα στον κήπο στα αυτιά σου και τη μυρωδιά από σπιτικό κέικ που ψήνεται στην κουζίνα να ανακατεύεται με εκείνη από το τζάκι στο οποίο αργοσαλεύουν ακόμα οι τελευταίες σπίθες. Πόσο κοστίζει ένα Σαββατοκύριακο σε αυτό το ονειρεμένο σκηνικό; Λιγότερα απ’ όσα φαντάζεστε. Για να σας το αποδείξουμε, συγκεντρώνουμε επτά παραμυθένιους ξενώνες, τα δωμάτια των οποίων ξεκινούν αυτές τις μέρες από 40€ και φτάνουν το πολύ μέχρι 70€. 

Ανωβολιός Traditional Resort 
Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο
Τιμή: 70€ το δίκλινο με πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Ένα πέτρινο «χωριό μέσα στο χωριό» είναι ο Ανωβολιός, στον πανέμορφο Άγιο Γεώργιο Νηλείας. Τα ξεχωριστά σπιτάκια συνδέονται μεταξύ τους με πλακόστρωτα μονοπάτια και πέτρινα σκαλάκια που διασχίζουν λουλουδιασμένους κήπους. Στα κουκλίστικα δωμάτιά του ξεχωρίζουν τα ζωγραφιστά ταβάνια, τα αφράτα χαλιά, οι άνετοι καναπέδες και τα χουχουλιαστά παπλώματα στα μεγάλα κρεβάτια. Στα δυνατά χαρτιά συγκαταλέγεται, βέβαια, και το πλούσιο παραδοσιακό πρωινό, με σπιτικές μαρμελάδες και μερέντες, χειροποίητες πίτες, και άλλες λιχουδιές φτιαγμένες με αγνά τοπικά προϊόντα. 

Ξενώνας Παπανικόλα 
Πιάνα, Αρκαδία
Τιμή: από 40€ το δίκλινο με πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Κρυμμένος στις κατάφυτες πλαγιές του Μαινάλου, ο ξενώνας που έβαλε το λιλιπούτειο χωριό στον χάρτη των weekends μας προσφέρει πανέμορφα, ρουστίκ δωμάτια που συνδυάζουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες παροχές και ανέσεις. Πέτρινοι τοίχοι, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, σφυρήλατα κρεβάτια και μικρά έργα τέχνης προσθέτουν έξτρα πόντους στο στυλ των δωματίων. Από την ξύλινη βεράντα, το βλέμμα περιπλανιέται από την οροσειρά του Μαινάλου στην πεδιάδα του Φαλάνθου και από εκεί ως τις πλαγιές του Πάρνωνα και του Ταΰγετου. 

Καλλιόπη
Πάπιγκο, Ζαγοροχώρια
Τιμή: 60€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Φανταστείτε ένα μεγάλο, καταπράσινο κήπο, που φωτίζεται ατμοσφαιρικά καθώς πέφτει το σκοτάδι, και πέτρινα σπιτάκια χτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική να τον περιβάλλουν. Σε ένα τέτοιο ειδυλλιακό σκηνικό, και μάλιστα σε υψόμετρο χιλίων μέτρων, συναντάμε τα κουκλίστικα δωμάτια του ξενώνα Καλλιόπη, στις παροχές των οποίων περιλαμβάνονται δορυφορική τηλεόραση, DVD player, τζάκι, αφράτα παπλώματα Coco Mat και δωρεάν wi-fi. Ο ξενώνας διαθέτει, επίσης, δικό του ιππικό όμιλο που θα σας οργανώσει βόλτες με αλογάκια στη γύρω περιοχή. 

Αρχοντικό Στάμου 
Ζαγορά, Πήλιο
Τιμή: 63€ το δίκλινο με τζάκι 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Το αρχοντικό μιας από τις αρχοντικές οικογένειες της περιοχής, το οποίο χρονολογείται από το 1863, στεγάζει σήμερα έναν πανέμορφο ξενώνα. Κάθε δωμάτιο εδώ είναι ξεχωριστό, διακοσμημένο με ιδιαίτερα χρώματα και μοναδικές αντίκες, ενώ στις παροχές περιλαμβάνονται τζάκι, δορυφορική τηλεόραση και ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα στην πηλιορείτικη φύση. Το πρωινό, φτιαγμένο με παραδοσιακά προϊόντα, σερβίρεται πλάι στο τζάκι στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο, όπου μπορείτε να απολαύσετε και δείπνο, ή να χαλαρώσετε με ένα ποτήρι κρασί επιστρέφοντας από τις βόλτες σας στο Πήλιο. 

Ξενώνας Γόρτυς 
Ελληνικό, Αρκαδία
Τιμή: 63€ το δίκλινο με πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Ένα πέτρινο αρχοντικό του 1900 ανακαινίστηκε προσεκτικά για να μετατραπεί στον ατμοσφαιρικό ξενώνα Γόρτυς. Στην καρδιά ενός καταπράσινου κήπου, προσφέρει ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια με πέτρινους τοίχους, λευκά έπιπλα, σφυρήλατα κρεβάτια, ξύλινα πατώματα και κεκλιμένα ταβάνια. Τις ηλιόλουστες μέρες, θα απολαύσετε το πλούσιο σπιτικό πρωινό στα φερ φορζέ τραπεζάκια του κήπου, ενώ τα χειμωνιάτικα απογεύματα θα «χουχουλιάσετε» με επιτραπέζια παιχνίδια ή βιβλία από την μεγάλη βιβλιοθήκη του ξενώνα. Στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δορυφορική τηλεόραση και δωρεάν wi-fi. 

Archontiko Art Hotel 
Γαλαξίδι
Τιμή: 55€ το δίκλινο με πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Στο πάντα ρομαντικό Γαλαξίδι, τα ατμοσφαιρικά δωμάτια του Αρχοντικού μας εμπνέουν για weekends… αυστηρά και μόνο για δύο. Στα βγαλμένα από κουκλόσπιτο δωμάτια του ξενώνα ξεχωρίζουν οι ζωγραφιστοί πέτρινοι τοίχοι, τα σφυρήλατα κρεβάτια, τα παστέλ χρώματα και η σημασία που έχει δοθεί σε κάθε μικρή ή μεγαλύτερη αρτιστίκ λεπτομέρεια. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται δωρεάν wi-fi, μπαλκονάκια με θέα στη θάλασσα, τον κήπο ή τις πλαγιές του Παρνασσού, και παροχές για καφέ και τσάι. 

Enastron View Hotel
Απόσκεπος, Καστοριά
Τιμή: 55€ το δίκλινο με πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Πέντε χιλιόμετρα έξω από την Καστοριά, προσφέρει μοναδικά διακοσμημένα δωμάτια με παστέλ χρώματα και καλλιτεχνικές πινελιές, τα οποία απολαμβάνουν πανοραμική θέα στην πόλη και τη λίμνη της Ορεστιάδας από τα ιδιωτικά τους μπαλκονάκια. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται ακόμα δωρεάν wi-fi, mini bar, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, αφράτα μπουρνούζια και επώνυμα προϊόντα περιποίησης. Το πλούσιο πρωινό, που ξεκινά από τον αμερικάνικο μπουφέ και εμπλουτίζεται με τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές γεύσεις, συγκαταλέγεται σαφώς στα δυνατά χαρτιά του ξενοδοχείου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v